Regionális szinten is fórumokat kell tartani az oktatási kérdésekről – mondta Balog Zoltán csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

A emberi erőforrások minisztere fontosnak nevezte, hogy meghallgassák, milyen gondok merülnek fel és azokon miként lehetne javítani. Ennek érdekében arra fogja utasítani a munkatársait államtitkári, helyettes államtitkári, főosztályvezetői, Klik-vezetői szinten, hogy külön fórumokon találkozzanak igazgatókkal, igazgatóhelyettesekkel, tanárokkal, szülőkkel – mondta. Balog Zoltán szerint a megbeszélések eredményeként értelmes belső korrekciós javaslatok születhetnek, amelyek végrehajtására készen állnak.

A közoktatási rendszert ért kritikákra, például a pedagógusok adminisztratív leterheltségére válaszul azt hangsúlyozta, hogy 2016-tól három évig "nem esnek tanfelügyelet hatálya alá" a minősített pedagógusok, ami 9 ezer tanárt érint. A diákok túlterheltségével összefüggésben azt mondta: ez több éves probléma, már az ő gyerekkorában is vita volt erről. Hozzátette ugyanakkor, hogy a világ változik és ha versenyképesek akarunk maradni, nem csak többet kell dolgozni, de a diákoknak is többet kell tanulniuk, ebben meg kell megtalálni a megfelelő arányt.

Balog Zoltán kitért arra, az egész napos iskolának éppen az a célja, hogy ha megtanulja a diák az iskolában a tananyagot, a hétvégéje szabad legyen. Az intézményfenntartásról szólva azt emelte ki, hogy intézményvezetőknek, az alsóbb szintű irányító szerveknek nagyobb autonómiát, felelősséget kell adni.

Hangsúlyozta: a rendszerbe az elmúlt három évben plusz 234 milliárd forintot fektettek be, 2017-re ez már 300 milliárd forint feletti összeg lesz, ami azt jelenti, hogy a pedagógusok bére 40-50 százalék között növekszik. Rámutatott: az örökölt anomáliák miatt kellett lépniük, az önkormányzati szintű finanszírozás fenntarthatatlan volt és 1000 milliárdos hiányt termelt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elárulok valamit te mocsok...eső után köpönyeg! Folyamatosan mondták, hogy nem lesz ez így jó...neked is meg a rózsinak is...mi volt rá a válaszotok 5 éven keresztül? Minden a legnagyobb rendben...a végsőkig kitartottatok a szar hazugságaitok mellett, most meg beismertétek, hogy "túltoltátok a bringát" ??? És még nem mondtatok le??? Az lenne a minimum te szarjankó!!!
volvós
Zolibá !!! Menj má´ vissza a sekrestyébe, oszt térdelj le
a ministránsok elé...és végezd a " hobbydat ".csuhás !
human
A miskolci fórumon is "meghívott" tanárok, igazgatók vettek részt. Állítólag még meg is tapsolták Balogot. Mint a nemzeti konzultáció, amit csak a hívek küldtek vissza, de azért arra hivatkozva politizál Orbán.
Kutyuska
Megnézem azt a 6-8 éves gyereket, aki reggel 8-tól délután 4-ig képes arra, hogy befogadja azt a hatalmas információ mennyiséget, ami ömlik rá, ráadásul a zöme használhatatlan, felesleges dolog. Éppen azokra a dolgokra nem készítik fel őket, amivel az életben nap mint nap szembesülniük kell.
Egyébként pedig undorító, hogy ráerőltetik az akaratukat a családokra ezzel az egész napos iskolával is. Választási lehetőséget kellene adni, hogy az élhesse vele, aki nem tudja felügyelni a kiskorú gyerekét. Ahol viszont otthon van valamelyik szülő (pl. a jó magyar fideszes családoknál, ahol rogyásig szülik az asszonyok a gyerekeket Kövér és Ákos nagy megelégedésére), vagy nagyszülő és még ráadásul ebéddel várják a gyereket, ne adj isten még egy órát játszani is engedik a házi feladat elkészítése előtt, ott hadd menjenek már haza a gyerekek.
Kutyuska
Kérdezem Balog Zoltánt, hogy ahhoz, hogy közmunkásokként tudjanak csak dolgozni (az sem biztos, hogy közmunkát is kapnak) az iskolából kikerülő fiatalok, miért is kell olyan rengeteget tanulni. Sajnos itthon 90 % esélye van rá a mostani általános iskolásnak, hogy munkanélküli vagy közmunkás lesz.
A fidesz minden intézkedése arra irányul, hogy minél tanulatlanabb, kisebbségi érzéssel küszködő (az egyke gyerek az nem tud önzetlenül szeretni, stb.) fiatal jőjjön fel, akik nem mernek magukért és semmiér-senkiért kiállni, csak kussolnak és az egész életük arról szól, hogy meghunyászkodva, megfélemlítve tengődnek.
Rám jön a röhögés azoktól a plakátoktól, hogy "Apának lenni jó". Ha Simicskának lenne egy kis humorérzéke, legyártatna és elhelyeztetne az országban egy rakás plakát azzal a szöveggel, hogy "Munkanélküli vagy közmunkás apának lenni nem jó"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.