A Hetek által megkérdezett fideszes politikusok szerint a Fidesz bár most erős, a közoktatás, az egészségügy és a korrupció ügyeiben sebezhető. Még emlékeznek arra, hogy a hitelességet pár hónap alatt el lehet veszíteni, ahogy Gyurcsány Ferenc elvesztette 2006-ban.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy a Jobbik elnöke, Vona Gábor is ezeken a gyenge pontjain támadja – hitelesen – a Fideszt a "nemzeti konzultációs" javaslatával. Eközben:

A közszférában itt-ott már lángra kapó elégedetlenség (amit a Fidesz-közeli média és egyes kormánypárti politikusok a lehető legrosszabb reflexek alapján arroganciával, alaptalan vádaskodással próbálnak kezelni), továbbá a kormányzati holdudvar egyes szereplőinek látványos meggazdagodása a lehető legjobbkor jön a Fidesz egyetlen életképes alternatívájaként fellépő Jobbiknak.

A Hetek is sugallja, hogy nem zárható ki, hogy arra kell-e a Fidesznek a terrorvészhelyzetes javaslat, hogy kétharmados többség hiányában előrehozott választást szervezhessen és ismét kétharmados többséggel kormányozhasson.

Ellenzéki politikusok

elképzelhetőnek tartják, hogy ez ürügy lehet arra, hogy a Fidesz előrehozott választást kezdeményezzen, mondván, a jelenlegi európai biztonsági helyzetben szükséges lenne egy újabb kétharmados felhatalmazás. Egy ellenzéki pártvezető szerint a Fidesz tisztában van azzal, hogy most ugyan nagyon jól áll, de két év alatt elfogyhat a népszerűsége, és az ellenzék nincs kész.

Kormánypártiak szerint a Fidesznek nem érdeke a baloldal lenullázása, mert akkor a Jobbik egyesíthetné a kormányellenes szavazatokat a maga zászlaja alatt.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Kiderült, a tanárokon kívül még mitől félnek a Fideszben"
Mindentől és mindenkitől, de legjobban attól, hogy elveszti hatalmát!
És ez a "derék, nemzeti" ember védi országunkat, aki még az ellenzéki kérdések elől is fülét befogva menekül a függöny mögé ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Azért mindenkinek a figyelmébe ajánlom a jobbik legújabb ötletét, amit eddig csak mi civilek javasoltunk, hogy össze kell fogni az ellenzéknek, mert csak úgy lehet elzavarni ezt az országromboló, korrupt, rablóbandát!
Majdnem azt írtam, hogy ezeknél nem lehet rosszabb, de a gyurcsány idejére is ezt mondtam, és mégis lett!
Amíg a pártok civil és szakértői kontroll nélkül hozhatják a törvényeket, -különböző ideológiák mögé bújva,- addig borítékolható az uralkodók által elkövetett büntetlen rablás!
Desischado
Ha a nép végre felébredne, és összefogna, egy hét alatt el lehetne zavarni ezt a rablóbandát! De sajnos, még mindig sok a birka!
Kutyuska
Milyen hitelességről beszél a cikk írója a fidesszel kapcsolatban? Vicces.
bakegya
@Kutyuska: hitelfelvételeket nyomnak a még itt reménykedni képes gyermeket vállalni kételkedő családalapítást is halogatni kényszerülő fiatalokra-CSOK FOLYIK minden bértolnok média kampányolni nem rühellő lukból.MIT,ha nem a sajátbankjaikat erőszakolják hitelfelvételi készséget eröltetve-két legyet egy csapásra,gondolja a Teknős-csakkk hogy a PÖCSÖLÉS-NEM TETSZIK A TANÁROKNAK-na erre nem számított a vicctor.
MÉG AZ INFLENZAJÁRVÁNY IS KITÖRT,de csakkk az ő korlátolt agyában.
Aztán még beszólni voltunk már képesek( hitelt érdemlően) a drogfüggetlendégi nyilatkozatunkkal-a hálátlan HÁLAPÉNZEK és lerothasztott körülmények,munkaerőhiány miatt az egészségügyben!
Most a 70-80 NEM KÖZÉPSZINTŰ szükségszerű speciális tudást birtokló,legtöbb esetben bizony pártfüggetlen KÖZSZFÉRA SZAKMAILAG NÉLKÜLÖZHETETLENJEI KÖVETKEZNEK,hozzáteszem hiteltelenül seggberúgva, leszalámizva, utcára terelve...fogalom sincs rá ez a kurmány mit művel a magyar társadalommal.
kukac50
A Fidesz attól fél,hogy nem lesz pénz amit ellopjanak.
Lepényleső
Nem az emberektől?! Tehát kivéve minden eszköz a kezünkből?! Szemrebbenés nélkül,csípőből?
Miből vannak a kormánypártiak,tetűből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.