A Köznevelési Kerekasztal első ülésére, – amit kedd délelőtt tartanak – meghívták a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját is. Madarász Péter, a gimnázium igazgatója a NOL.hu-nak azt mondta: örömmel fogadta a felkérést, mert ez azt jelzi, hogy végre elkezdődhet az a fajta szakmai vita, melyet már a kezdet kezdetén szerettek volna elérni.

A kedden nyolc órára meghirdetett Köznevelési Kerekasztal után a parlament oktatási és kulturális bizottsága ülésezik tíz órakor. A hermanos igazgatót ide is meghívták. Ebből annyi szűrhető le, hogy az első konzultációs kerekasztalra nem szánnak túl sok időt – nagyjából másfél órát –, így nagy áttörés nem várható.

 A megbeszélésen a tárca vezetése, szakértőként a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, a fenntartói oldalról a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője lett meghívva.

 A tudományos és pedagógusképző oldalt az MTA közoktatási elnöki bizottsága és a Magyar Művészeti Akadémia, valamint az Eszterházy Károly Főiskola képviseli. A munkavállalói érdekképviseleti oldalról a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vesz részt az egyeztetésen.

Meghívták a Pedagógusok Szakszervezetét is – jelezte a miniszter, hozzátéve: a tömörülés az alakuló ülésen nem vesz részt. Balog Zoltán emiatt sajnálatát fejezte ki és azt mondta, várják őket a tárgyalóasztalhoz.

A miniszter elmondta: köznevelési szakmai szervezeti oldalról az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar, munkaadói oldalról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szülői oldalról a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a diákok részéről a Magyar Ifjúsági Konferencia jelent meg, és képviseltetik magukat a szaktárcák szakértői is.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Remélem, a tanárok nem dőlnek be a sunyi, hazug ígéreteknek.
Most, hogy végre a pedagógusok elindították a lavinát, össze kéne fogni orvosoknak, ápolóknak, tűzoltóknak, rendőröknek, rokkantaknak, és mindenkinek, akit az orbán kormány átvert, kifosztott, megfélemlített, megkárosított, nyomorba taszított. A nagy tömeg a gyengéje, ki kéne használni, hogy ilyen beszari, gyáva féreg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kutyahűség
Tüntetésekre sokkal több órát lehet(ne) szakítani, ha nem volna ennyit betoji az országban.
Macskaszem
Remélem, a tanárok nem dőlnek be a sunyi, hazug ígéreteknek.
Most, hogy végre a pedagógusok elindították a lavinát, össze kéne fogni orvosoknak, ápolóknak, tűzoltóknak, rendőröknek, rokkantaknak, és mindenkinek, akit az orbán kormány átvert, kifosztott, megfélemlített, megkárosított, nyomorba taszított. A nagy tömeg a gyengéje, ki kéne használni, hogy ilyen beszari, gyáva féreg.
pbalage
A kerekasztalhoz meghívták a szent grál lovagjait:

a saját kezdeményezésére létrejött Nemzeti Pedagógus Kart,
a kormányhoz közel álló Nemzeti Ifjúsági Tanácsot és a Magyar Ifjúsági Tanácsot,
a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémiát,
a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét,
a nem is a KLIK alá tartozó Katolikus Pedagógia Szervezési és Továbbképzési Intézetet,
és a kihagyhatatlan Parragh Lászlót.

Tökre mint a szockóban, amikor a Hazafias Népfront és az MSZMP vitázott.
cs.n.
"Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője lett meghívva"
Húbazze. Nem az lep meg, hogy meghívták, hanem hogy egyáltalán van ilyen, hogy "Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet".
Na és mi van a reformátusokkal, nekik is van ilyen? Balog atyaminiszter intézhetne már egy ilyet is, de a jezsuiták, a buddhisták, meg a krisnások se maradjanak ki.
Hellcat
Mekkora pofátlan átbaszás már...Megadjuk a lehetőséget a tárgyalásra...persze 1,5 órát csak ami lófaszra nem elég...de a lehetőség adott.
Mangu
A bilit kiborítók kivételével a többi meghívott mi a francot tett eddig az élősködésen kívül? Minek kellenek oda? Az állam képviselői nem értenek a "témához"?
Működtetői hozzá nem értés (alapvető működtetési feltételek megteremtése, kiszolgálás) és a szakmai becsület kompromisszumából csak torz megoldás születhet.
human
@cs.n.: Ez gondlom olyan mint a KDNP. Semmi köze a kereszténységhez. Valami kirakat szervezet.
magyarbakancs
Nem is kellett volna elmenni a tanároknak és a szakszervezetnek a tárgyalásra.
Folyamatos tiltakozás.
nezelodo
Szóval másfél órát szánnak a libsibolsizásra, és Orbán nevelőapjának szidására (Soros).
Butautáló
Ez a lenéző arrogancia nyitja ki a bicskát leginkább a zsebekben!
papa.49
Most kell nekik kemény választ adni egy komoly létszámú tüntetéssel!!!
justhpeter
Szépen meg kell köszönni a szíveslátást és békében hazavonulni. Ennyi. Szerdán meg határidős levélben értesíteni a kormányt a követelésekről.
human
@magyarbakancs: Ha nem mentek volna el a szakszervezetek, akkor a fideszmédia folyamatosan arról hadoválna, hogy a tanárok nem is a megoldást keresik. Tárgyalás és tüntetés felváltva amíg el nem érik amit akarnak a tanárok. Szerintem ez jó taktika.
Szókrakész
@justhpeter: Totál igazat adok.

Addig nem ülnék asztalhoz, míg az összes felelős nem távozik a posztjáról!!!
Hogy lehet olyanokkal érdemben tárgyalni, akik eddig leszékletelték őket és az egész oktatásügyet.
joopapa
No a tanárok vehetnek krétát meg kifestethetik a budikat, ennyit enged a kurmány! De ennél többet nem engednek foggal körömmel ragaszkodnak ehhez a rossz rendszerhez nem ismerhetik be a hibákat!
papa.49
@joopapa: A mai nap megint elhúzták a ,,mézzel ízesített madzagot.. a tanárok orra előtt, változás nincs csak lepkefing súlyú ígéretek, ennyivel NEM SZABAD BEÉRNI!!!
Tulajdonképp semmi nem történt!!!
magyarbakancs
@human: Szerinted az ott elhangzott egyeztetésből valami is meg fog valósulni?
Lásd az orvosok, nővérek béremelése februárban.
Pályázni kell a fizetésükért.
Baromi jó nem?
Nyugdíjasnak is majd pályázni kel a nyugdíjáért lassan nem?
A minisztériumi dolgozok is pályáznak a fizetésükért, na meg az 5 milliót kereső felső állami cégvezetőknek is?
A kormánnyal egyet lehet tenni, hogy elzavarni a budis csába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.