"Az már elég nagy pofátlanság" – mármint amit a tanárok követelnek, a fideszes Pósán László szerint. Egy gond van: a fideszes képviselő eltévesztette a házszámot, szerinte ugyanis a tanárok béremelést követelnek, ami ebben a formában nem igaz – szúrta ki a 444.hu.

A tanárok nem elsősorban a béreik miatt tüntetnek, hanem azért, mert nincs kréta az osztálytermekben, a diákok túl vannak terhelve, nem lehet tankönyvet választani, nincs pedagógiai szabadság és mert a Klik nem végzi el a feladatait. Pósán megjegyzésében annyi igazság van, hogy a tanárok egy csoport béreivel valóban elégedetlenek: az oktató munkát segítők béreit emelnék, mivel ők 2008 óta nem kaptak fizetésemelést.

Pósán szerint azonban a tanárok követelései azért is elfogadhatatlanok, mert az adófizetőket terhelnék.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke szerint ugyanakkor ebben Pósánnak igaza van:

Igen, az adófizetők ezért fizetik be az adójukat, az meg a kormánynak a dolga, hogy a befizetett pénzt arra költsék, amire az adófizetők adták.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Pofátlan a duplájára emelt bérplafonotok, a földárverés haveroknak, a trafikmutyi, a TAO-pénzek Felcsútnak, az előre megnyert, túlárazott közbeszerzések, Tiborcz lámpái, Simicska építkezései, a Seszták cégei, Rogán lakásai, Szijjártó családi összefogással magyarázott villája, meg a jó kurva anyád, az volt a legpofátlanabb, hogy nem kapart el a telek végében.

Ezeknek a pedagógusoknak eddig fát lehett vágni a hátán, mert közalkalmazottak, akiket sakkban lehet tartani. Eddig csak a diákok, a kóros Orbán-gyűlölők, az egyszerű emberek, a nyuggerek tüntettek, meg akiknek úgyis minden mindegy. Ettől szartatok be, hogy most már azok sem félnek szólni, akiket közvetlenül a párközpontból rángattok. És ezek még csak a mulya tanárok, addig örüljetek, amíg nem a rendőrök, bkv-sok, egészségügyisek "pofátlanok".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Pofátlan a duplájára emelt bérplafonotok, a földárverés haveroknak, a trafikmutyi, a TAO-pénzek Felcsútnak, az előre megnyert, túlárazott közbeszerzések, Tiborcz lámpái, Simicska építkezései, a Seszták cégei, Rogán lakásai, Szijjártó családi összefogással magyarázott villája, meg a jó kurva anyád, az volt a legpofátlanabb, hogy nem kapart el a telek végében.

Ezeknek a pedagógusoknak eddig fát lehett vágni a hátán, mert közalkalmazottak, akiket sakkban lehet tartani. Eddig csak a diákok, a kóros Orbán-gyűlölők, az egyszerű emberek, a nyuggerek tüntettek, meg akiknek úgyis minden mindegy. Ettől szartatok be, hogy most már azok sem félnek szólni, akiket közvetlenül a párközpontból rángattok. És ezek még csak a mulya tanárok, addig örüljetek, amíg nem a rendőrök, bkv-sok, egészségügyisek "pofátlanok".
human
Ez az ürge azt is hangoztatta, hogy bizony 500 forintot is haza vihet a tanár és most mégis lázonganak. Csak azt felejti el közölni, hogy ez a kutató tanároknak járó fizetés és erre pályázni kell, ami feltételeket szab. Ha pedig idő közben nem teljesíti a feltételeket a kutató tanár, akkor megvonják ezt a "pofátlan" fizetést.
Szóval a fidesz továbbra sem a megoldást keresi, hanem lejáratni próbálja a tanárokat és a társadalmat ellenük akarja hergelni.
verum
A fizetésük a pofátlan.
Ha csak ezért tüntetnének, akkor is igazuk lenne!
Equilibrium
IGAZA VAN, POFÁTLANOK, hogyha a magas fizetésüket nézzük.
Nem termelőmunkát végeznek, a költségvetésből részesülnek jó nagy arányban. A fizikai munkát végzők negyedannyi fizetést sem kapnak, mint ők!
volvós
@leszúrt rittberger: 8:54

KÖszönjük, öszintén megírtad a véleményed, Gratula !!!
Az ilyen hangnem kell ezeknek a mocskos patkányoknak !!!
jancsipapa
Mert mennyit keres ez a haszontalan hernyó ? A sajátját meg biztos kevesli ...
volvós
Eddig hol sunyított ez a kö...g nyalóka ???
Kósa - Pósa - ilyenek kellenek a pártba...:-((
nezelodo
Azok a pofátlanul magas fizetések olyan tanároknak jut, akik mögött nem tábla, és előttük nem az osztály áll, hanem a politikus élettárs, aki aztán hirtelen férj lesz, vagy a haver, a pártnak szolgálatot tevő karrierista stb, akikből KLIK vezetőket faragtak, még ha az oktatásba csak éppen beköszöntek, aztán uzsgyi ,elmentek több pénzért másutt dolgozni. Most viszont tündökölnek kinevezett tudorokként, osztva az észt, tisztelet a kivételnek.
Ez a jóember meg végzi a feladatát, vágja a fidesz alatt az amúgy is korhadó hitelesség fáját.
zöldszem
"Pósán szerint azonban a tanárok követelései azért is elfogadhatatlanok, mert az adófizetőket terhelnék."
Szerencsétlen! Az nem baxa a csőrödet, hogy a tiéteket, a MÁV vezér 5 millióját is mi fizetjük! Mely érdemtelenül sok!
Hirtelen milyen érzékenyek lettek a magyar adófizetők pénzére. Kérdezték-e, hogy adjunk pénzt az MNB alapítványokra, kastélyokra, festményekre, stadionokra, olimpiára, kisvasútra, romániai templomok támogatására?
Szar szemét láda!!!
human
@human: javítás 9:30-ra: "500 ezer "
vonotok
Ennek a nyomoroncnak mi keresni valója van a parlamentben. Ha csak ennyi esze van a a Felcsuti vízvezeték szerelő is alkalmazhatná.
nevemnick
Mazochista nem vagyok, de nézem a nagy vezér a beszédét a TV-ben, azzal a kíváncsisággal, hogy beszél e a pedagógusokról...
nevemnick
@nevemnick: bocs, az első szót elírtam :)
Dr. Felipe
Hát ennek a posvány g..inek a fizetése vajon kit terhel ha nem az adófizetőket? Én pontosan erre számítottam hogy most a tanárok ellen fognak uszítani.
Persze nem személyesen a g..i, mert ő csak Lillafüreden kiadta az ukászt hogy idegen erők, Soros, bukott baloldal, szóval hogy ezek lázítanak, a többit elintézteti a láncos kutyáival, akiket ráuszított a tanárokra.
Ágnes40
Képviselő Úr!
Ki kell menni a Kossuth térre, meghall(a/gat)ni a nép szaavát.
Ha nem volt ott, segítek. Hallgassa meg, mit is követelnek a pedagógusok!
Mindketten tudjuk, hogy Ön pontosan tudja, mik a pedagógusok követelései, kijelentése szándékos félrevezetés.

youtu.be/ti42nAgV74s
justhpeter
Tévedtek szegény Pósán képviselő úr kedves szülei, amikor időt fáradtságot és pénzt áldoztak arra, hogy a képviselő úr iskolába járhasson. Az eredmény szégyentelenül siralmas.
Toby
Ki ez a gibbon ? Nyitva maradt az állatkert ? Ősbarom !
volvós
@Toby: 19:35

...elég csak ránézni a primitiv üres fejére...
ha még nem vacsoráztál !!!
egyvandor
Az aki téged fideszesnek nevelt arról el tudom képzelni, hogy pofátlan volt.
egyvandor
pósán ti terhelitek az adófizetőket. Nagy a pofátok, hatalmas a jövedelmetek, de felelősség, hozzáértés, teljesítmény semmi. Csal a hazugságok, a propaganda, a lenyúlások, a mutyik. Nem sül le rinocérosz bőr a képedről?
Jankó123
Mától kezdve pedig, majd az osztriga szivja ki a Franciát!
Nem?
:-)))
glorianna
"A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban tett érettségi vizsgát 1984-ben, majd a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerezte meg magyar nyelv- és irodalom-történelem szakos középiskolai tanári diplomáját 1990-ben. Ugyanebben az évben egyetemi tanársegéd lett, 1996-tól a KLTE Történeti Intézetének Középkori és Kora újkori Egyetemes Történeti Tanszéken adjunktus. 1995-ben elnyerte a doktori fokozatot, 2000-ben szerezte meg PhD-jét.

A Fidesznek 1992 óta tagja, 1997-ben a párt debreceni városi szervezetének elnökévé választották. 1998 és 2002-ben a külügyi bizottság munkatársa és magyar delegáció helyettes tagja volt a NATO Parlamenti Közgyűlésében. 2006. május 30-tól tagja az oktatási és tudományos bizottságnak.

Debrecenben az 1998. évi országgyűlési választásokon egyéni mandátumot szerzett (Hajdú-Bihar 1. VK.). A 2002-es választások alkalmával április 7-én az első fordulóban megvédte egyéni mandátumát majd a 2006-os országgyűlési választások során egyéni mandátumot nyert Hajdú-Bihar megye 1. választókerületében.

1993-tól 1998-ig szerkesztette a Debreceni Szemle című folyóiratot. 1992-ben az Ady Akadémia Alapítvány, 1998-ban az Apáczai Közalapítvány titkára lett." (Wikipédia)

Nem szégyelli magát???
Desischado
Zöldszem leírta, amit akartam. Annyit én is megkérdeznék ettől a herétől, hogy az nem pofátlan, ahogy ők élősködnek a népen?!
Nagy Péter
@Ágnes40: De finoman fogalmazol. Ocsmány aljas hazudozás, ország rablás, hazaárulás amit csinálnak.
adrenalink
@Toby: tegnap 19:35-re Debrecen másik szégyenfoltja!
preparátor
Igaza van Pósánnak! Nem kéne arcoskodni tanítóéknak!
kukac50
Pofátlan aki a 2 milliós fizetést 5 millióra szavazza meg a vezetőknek !
Szégyelljék magukat a dolgozóknak meg 7 % ot nem adják meg csak 0 % ot .
A minisztereknek a minimálbér ötszöröse fizetést kellene kapni még azt sem érdemlik meg.
Demokratikus országokban ennyi a politikusok bére. Jut a szegények felzárkóztatására is mert nem lopják el úgy mint Magyarországon.
evacica
Üzenem ennek a Pósának, hogy ha ebben az országban valakik pofátlanok,akkor nézzem már bele abba a tükörbe és meglátja, hogy kik is azok a pofátlanok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.