A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint "nagy a baj", ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem "a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak".

Mendrey László, a PDSZ elnöke csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Lázár János sajtótájékoztatóján azt mondta: a közoktatásban nincs lehetőség újabb 15-20 százalékos béremelésre, ezt akkor sem tudja megtenni a kormányzat, "ha gyerekekkel próbálják tisztességtelenül zsarolni", utóbbitól óva intve a szakszervezeteket.

Mendrey László azt írta: egyetértenek abban a miniszterrel, hogy "gyereket felhasználni politikai célra nem tisztességes dolog". Hozzátette: talán Lázár János sem vitatja, hogy akiknek alacsony az iskolai végzettségük, általában csekély a társadalmi aktivitásuk, és az ilyen választópolgár könnyen manipulálható.

Úgy folytatta: talán abban sincs vitájuk a tárcavezetővel, hogy a megváltozott közoktatási rendszerben az általános iskolát elhagyó diákok kétharmada szakképzésben tanul tovább, amelyben nagymértékben csökkentették a közismereti tárgyak számát.

Szerinte az onnan kikerülő szakmunkások a hatalom kiszolgáltatottjai, hiszen leginkább a "minden józan határon túlterjeszkedett" állam az, amely befolyásolja mindennapjaikat.

Ez kizárólag az aktuális kormányzó politika érdeke – összegezte.

A PDSZ elnöke szerint ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti, hogy az ismét 17 milliárd forintos adóssággal küzdő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ "nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló".

Kitért arra is: a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás érdeke.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mendrey Úr !!! Helyretette ??? Sajnos rossz helyre !
A csepeli HÉV sinekre kellett volna tenni, amikor jön
nagy lendülettel a szerelvény...:-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@Toby: tegnap 20.23 ra Még hogy nem aktivak a birkák!Hát a birkamenet az smafu???Ott milyen aktívan bégetnek!!!:)))
rokkarudi
@Desischado: Nem atz mondta, hogy mind. ÁLTALÁBAN
nezelodo
Ha olyan jól működik az a KLIK, akkor miért kötik ki a gázt az iskolákból, miért nincs a legegyszerűbb dologi kiadásokra pénz, persze ezt nem reklámozzák hülyére, sem a 17 milliárdos tartozását ennek főhivatalnak. Akármilyen szegények is az önkormányzatok, mindig volt megoldás a röhejes "nemzeti konzultáció" nélkül is az iskolákra, találtak megoldást a gondokra.
Egyébként ha már a népszavazás intézményét elsikálták ezek a nagyon demokraták, már elég lesz helyette összegezni, hány kockás inget adtak el az üzletekben, a tahó beszólása után.
Kutyuska
Amikor kuszaszem megzsarolta a magánnyugdíj pénztár tagjait azzal, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe nem lesz nyugdíja, nem hallottam ennek az érzékeny lelkű annyit is ér Janinak a tiltakozását. Az zsarolás volt a javából.
Hellcat
Tudja ezt a lézer is...tisztában vele mekkora ormótlan szarságokat mond és ezért lehet így érdemben könnyen kiosztani. A kiosztst viszont kevesen hallják meg...azt, hogy a lézer meg a tanárok béremelésköveteléséről hazudozik azt pedig sajnos sokan.
Lepényleső
...akkor tehette volna helyre,ha foglár lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.