Áder János köztársasági elnök nem írja alá a kedden módosított jegybanktörvényt, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben eltitkolják az MNB alapítványainak pénzügyeit – értesült a Magyar Nemzet.

Áder nem írja alá az MNB-százmilliárdok eltitkolását?

A parlament kedden, egy nappal a beterjesztés után korlátozta a jegybank tulajdonában álló társaságok pénzügyeinek megismerhetőségét. Kormánypárti politikusok – a legemlékezetesebben Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető – azzal érveltek, hogy az MNB által az alapítványokba tolt közpénz megszűnik közpénz lenni, így a nyilvánosságnak onnantól fogva semmi köze annak felhasználásához.

A fideszes Bánki Erik által beterjeszett törvénymódosítást annak ellenére fogadta el a parlament, hogy civilek tiltakoztak ellene, és Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője is alaptörvénnyel összeegyeztethetetlennek tartja, ahogy ezt hétfői állásfoglalásában rögzítette.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető – azzal érveltek, hogy az MNB által az alapítványokba tolt közpénz megszűnik közpénz lenni, így a nyilvánosságnak onnantól fogva semmi köze annak felhasználásához."

Érdekes elvtársak. Az Ökotárs alapítvány esetében meg még a készenléti rendőrséget is rájuk küldték, pedig akkor ahhoz sem lett volna semmi közük elvtársak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
Alá fogja írni... csak most úgy csinál mint a viccbeli tyúk, amelyik fut még egy kört az udvaron a kakas elől nehogy az qrwának nézze...
papa.49
@yazo64: Hiába futkos mi tudjuk hogy AZ))))))))))))))
Szókrakész
@telegdilaci: Ceausescu se halt meg.
Az az alteregója volt.
Ő boldogan élt tovább Kínában, míg meg nem halt.
Borsodi
A Ceausescu félékből kijut a Magyaroknak bőven.A kutya nem eszi meg a kölykét,alá íratják vele.Vagy ha lejár a mandátuma,elfoglalja a helyét a Vezérünk!
Peller Anikó
Nem írta még alá? Hiszen ez egy hős (cincér). Már 5 napja nem írta alá. Egy hegygerinc.

Na jó, majd holnap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.