A Népszabadság információi szerint Matolcsy György maga kérte Orbán Viktort a jegybanktörvény módosítására. A lap arról ír, hogy az egykori pénzügyminiszter a Nemzeti Bank ingatlanvásárlásai miatt kérte a titkosítást.

Matolcsy kérhette Orbántól a titkosítást

Az Eiffel Palace és a Lónyay–Hatvany-villa megvételének részletei nyilvánosságra kerülésétől félt Matolcsy, ez állhat elsősorban a március elsején megszavazott törvény hátterében. Ezeket a drága ingatlanokat ugyanis a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány vásárolta meg, amiről január végén megállapította az ítélőtábla, hogy közpénzt kezel. Vagyis Tóth Bertalan szocialista képviselő perének nyomán nyilvánosságra kellett volna hozni az összes MNB-hez köthető alapítvány működésével, vásárlásával, előterjesztésével kapcsolatos összes szerződést, ezt azonban a képviselő indítvány elfogadásával elkerülhetik.

A cikk arról is ír, hogy információik szerint azért ebben a formában került a Parlament elé a módosítás, hogy minél távolabb legyen a kormánytól, ami Orbán Viktor számára fontos volt. A Népszabadság cikke megemlíti egy elégedetlenkedő kormánytagot, aki nehezményezi, hogy a kormány már a látszatra sem ad.

Szintén kitérnek arra, hogy bár Kövér László nem ért egyet Kósa Lajos érvelésével a törvénnyel kapcsolatban, ennek ellenére aláírja és továbbküldi azt a köztársasági elnöknek. Áder János azonban a Népszabadság szerint is normakontrollt kérhet az alkotmánybíróságtól.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nahát!! Ezért kellett a 200 pisztoly meg a 200000 lőszer:!!!Na meg a külön testőrség!!!Retteghetsz is te szarkupac kuszaszemű pöttyösegg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Vége felé közeledik a történet. A fideSS vezetőség és a választmány együttes ülést tart. Egyetlen napirendi pont van, mégpedig az, hogy milyen módon tudunk a leggyorsabban olyan országot találni, ahonnan majd nem adnak ki bennünket. Különben csak a teljes életfogytig marad.
Rumcájsz
Ez csak nálunk történhet meg!

Előrehozott választásokra lenne szükség, csakis egyéni képviselőkkel!
Megszüntetni a mentelmi jogot és a listás bejutást!!!

Ameddig ez nem történik meg, elveszettek leszünk!
eugen4402
Azt hiszem, ha Áder aláírja a "pofabe!"-törvényt, akkor Matolcsy az Eiffel-palota mellé megveszi még az Eiffel tornyot is. Felcsúton marha jól mutatna a stadion mellett, meg nem is zajos, nem zavarná a Gazdát...
nezelodo
No, mára már megtudtuk milyen engedelmes kormányunk van, mert ezt a kuszaszem alapítványosdi tolvajlást és titkosítást nem a kormány kérte törvénybe iktatni!
Ezek a mamlasz pedagógusok meg csak vonulgatnak tizenkétpontoznak, ahelyett, hogy kezdeményeznének egy törvénymódosítást és kész! A KLIK megszűnne, a debil módra vigyorgó meg mehetne Szíriába tábori lelkésznek, ott majd lefagyna a vigyor a képéről.
Amilyen jó szándékú most a kormány nyilván öt perc alatt törvényerőre emelkedne a folyamodványuk.
kukac50
Be van szarva, életfogytiglant is kaphat már a bűneiért! Orbánt kérte,hogy védje meg!
A gondolkodni képtelen képviselők meg megszavazták ezt is mint a posta ügyet.
Jozefina
Az elsők között kell felelősségre vonni, lehetőleg rögtönítélő bíróságnak. Elkobozni mindenét és kizárólag közmunkából kelljen megélnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.