A Népszabadság információi szerint Matolcsy György maga kérte Orbán Viktort a jegybanktörvény módosítására. A lap arról ír, hogy az egykori pénzügyminiszter a Nemzeti Bank ingatlanvásárlásai miatt kérte a titkosítást.

Matolcsy kérhette Orbántól a titkosítást

Az Eiffel Palace és a Lónyay–Hatvany-villa megvételének részletei nyilvánosságra kerülésétől félt Matolcsy, ez állhat elsősorban a március elsején megszavazott törvény hátterében. Ezeket a drága ingatlanokat ugyanis a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány vásárolta meg, amiről január végén megállapította az ítélőtábla, hogy közpénzt kezel. Vagyis Tóth Bertalan szocialista képviselő perének nyomán nyilvánosságra kellett volna hozni az összes MNB-hez köthető alapítvány működésével, vásárlásával, előterjesztésével kapcsolatos összes szerződést, ezt azonban a képviselő indítvány elfogadásával elkerülhetik.

A cikk arról is ír, hogy információik szerint azért ebben a formában került a Parlament elé a módosítás, hogy minél távolabb legyen a kormánytól, ami Orbán Viktor számára fontos volt. A Népszabadság cikke megemlíti egy elégedetlenkedő kormánytagot, aki nehezményezi, hogy a kormány már a látszatra sem ad.

Szintén kitérnek arra, hogy bár Kövér László nem ért egyet Kósa Lajos érvelésével a törvénnyel kapcsolatban, ennek ellenére aláírja és továbbküldi azt a köztársasági elnöknek. Áder János azonban a Népszabadság szerint is normakontrollt kérhet az alkotmánybíróságtól.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nahát!! Ezért kellett a 200 pisztoly meg a 200000 lőszer:!!!Na meg a külön testőrség!!!Retteghetsz is te szarkupac kuszaszemű pöttyösegg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Nahát!! Ezért kellett a 200 pisztoly meg a 200000 lőszer:!!!Na meg a külön testőrség!!!Retteghetsz is te szarkupac kuszaszemű pöttyösegg!!!
karma1
@dr. prédikátor: Azt ugyan nem tudom elkepzelni, hogy ilyen tekintettel hogy tudna akar csak egy sospuskat is elsutni, de ugy latszik, mostanra mar csontures az allamkassza, es egeszen biztos, hogy ezert retteg az elszamoltatastol - ezt mar a Szazadveg, KSH Median Ipsos es meg fene tudja hany adatkozmetikazo ceg sem tudja kimagyarazni...

Valoban, rettegjen is, de ne csak o, hanem mindenki, aki reszese volt az orszag lerablasanak - mint pl. lorincbarat, flier, meg a tobbi osszes hazug diszno...

Apropos, merre jar ilyenkor SImicska? Nem kene neki most egypar mondatot mondania?
nezelodo
Az, hogy titkosítást kért, már esetleg azt jelzi, hogy megmozdult az a néhány ppm-nyi maradék lelkiismerete, amit egyenlőre még analitikai mérlegen sem lehet megmérni, és attól sem tarok, hogy vírus természetű, és szaporodna.
Hellcat
És kérésére a fidesz maffia 1 nap alatt átnyomta a parlamenten. Öszöd ehhez képest egy kedves estimese volt mégis lángult utána budapest...most meg csak ülünk...köztük én is szóval szégyellem magam.
JAJMÁR
@nezelodo: Á, inkább félelem az, meg az emberek lenézése. Kinek mi köze az ő hobbijához?
Mert ő a közvagyont sajátjának tekinti és félti.
nezelodo
@JAJMÁR: Akkor hatalmasodjon el rajta mielőbb a félelem, és a Fábry-féle vonalkód vastagodjon a nadrágján.
JAJMÁR
@nezelodo: Szerintem is. Már kezdődik, ezért kellett a magánhadsereg :)
nezelodo
@JAJMÁR: Az még egyetlen zsarnokot sem mentett meg, legfeljebb azok teljesítették be a népakaratot.
Szókrakész
Akkor most hogy tárgyaljuk majd az összes fidesz ellen indított büntetőpert?
Nincs értelme külön-külön, mert OV mindegyikben benne lesz.
Összevonva kéne letárgyalni a 40(?) rabló perét.
Csak valami tágas, alkalmas helyet kell majd találni, hogy mind elférjenek benne.
A vádlottak padja a hosszúságával szerintem Guinness rekordot fog dönteni.
Kutyuska
@Szókrakész: Közös cellába kellene őket zárni, hadd élvezzék egymás társaságát. Érdekes kísérlet lenne non stop bekamerázott cellában tartani őket és végig nézni, ahogy kicsinálják egymást.
Dr. Felipe
Mikor a bíróság úgy döntött hogy nyilvánosságra kell hozni, hogy mire szórja kusza szem a közvagyont, nem kicsit szart be az ürge.
Mert tudja hogy ezért 25 év börtön jár minimum. Ezért kérte meg a g..it hogy titkosítson mindent, minden aljasságot.
Pági
@nezelodo: Annyi sincs neki,csak fél!
verum
"...nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, a mi ki ne tudódnék.
A mit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és a mit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek."
Fradigege
Nyakig van a szrban a köztörvényes, törpe, kancsal genetikai hulladék. El kell tűntetni a nyomokat. Ha hatalomra kerülök, ezek nem kerülnek deportálásra. A helyszínen lámpavas.
Hofipisti
Ha jól emlékezem, az Eiffel-palotát 13mrd.-ért hirdették, az MNB 18-ért vette. A Tiziánó kép becsült értéke 1,6 mrd, a vételár 4,5. Nem kell csodálkozni az ilyen törvényeken, inkább azon, hogy a fidesznyik képviselők közül egynek sem fekszi meg a gyomrát? Egynek sincs lelkiismerete?
Lepényleső
Érdemes volt egykoron belépnie az Mszmp soraiba, az ország összes pénze most landol a karjaiba. Most a karrierje csúcsán,hogy mi lesz aztán?
Desischado
Remélem, is hogy fél ez a köztörvényes bűnöző! És még forróbban remélem, hogy nem hiába!
justhpeter
Vége felé közeledik a történet. A fideSS vezetőség és a választmány együttes ülést tart. Egyetlen napirendi pont van, mégpedig az, hogy milyen módon tudunk a leggyorsabban olyan országot találni, ahonnan majd nem adnak ki bennünket. Különben csak a teljes életfogytig marad.
Rumcájsz
Ez csak nálunk történhet meg!

Előrehozott választásokra lenne szükség, csakis egyéni képviselőkkel!
Megszüntetni a mentelmi jogot és a listás bejutást!!!

Ameddig ez nem történik meg, elveszettek leszünk!
eugen4402
Azt hiszem, ha Áder aláírja a "pofabe!"-törvényt, akkor Matolcsy az Eiffel-palota mellé megveszi még az Eiffel tornyot is. Felcsúton marha jól mutatna a stadion mellett, meg nem is zajos, nem zavarná a Gazdát...
nezelodo
No, mára már megtudtuk milyen engedelmes kormányunk van, mert ezt a kuszaszem alapítványosdi tolvajlást és titkosítást nem a kormány kérte törvénybe iktatni!
Ezek a mamlasz pedagógusok meg csak vonulgatnak tizenkétpontoznak, ahelyett, hogy kezdeményeznének egy törvénymódosítást és kész! A KLIK megszűnne, a debil módra vigyorgó meg mehetne Szíriába tábori lelkésznek, ott majd lefagyna a vigyor a képéről.
Amilyen jó szándékú most a kormány nyilván öt perc alatt törvényerőre emelkedne a folyamodványuk.
kukac50
Be van szarva, életfogytiglant is kaphat már a bűneiért! Orbánt kérte,hogy védje meg!
A gondolkodni képtelen képviselők meg megszavazták ezt is mint a posta ügyet.
Jozefina
Az elsők között kell felelősségre vonni, lehetőleg rögtönítélő bíróságnak. Elkobozni mindenét és kizárólag közmunkából kelljen megélnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.