Rendet vágna a kormány a kiadó lakások piacán, egyúttal "átláthatóbbá és nyomonkövethetőbbé tenné a lakásbérbeadással foglalkozó ingatlantulajdonosok tevékenységét", írta szerda számában a Magyar Idők.

Évente egyszer négyzetméteralapon számított általányadót kellene fizetniük, amely mértéke

négyzetméterenként 1500 forint lesz.

Az új jogszabályt már áprilisban tárgyalhatja a parlament. 

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gemüs52
Pici Hazánkban az albérlet is drága,mint majdnem minden ! Ezt ki fogja fizetni ?! Természetesen az albérlő ! Kivel tol ki Viktor megint ?! Nincs sok pénzed akkor legyen még kevesebb !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@eszegfu: Én is azt gondolom, hogy adózniuk kellene, csak amikor a kisebb vagyonúak azt látják, hogy kaszinóból nem kell adózni, akkor felforr az agyvizük és azt gondolják, nekik a töredékéből miért kell?
eszegfu
@1magyar: Tudom, hogy ebből a szempontból én egy Nav "bérenc" vagyok...de az, hogy a kaszinóból nem adóznak, még nem jelenti: nekem sem kell. Persze engem is mérhetetlenül felháborit, csak éppen nem "mentesit". Ettől függetlenül elfogadom azt is, ha valaki ugy gondolja, ahogy Te!
1magyar
@eszegfu: Félre ne értsd,nekem nincs kiadó lakásom, de ha lenne én is úgy gondolnám mint sokant, hogy rólam akarják lehúzni a bőrt mindig, míg a vezetők dőzsölnek, akiket azért választunk, hogy rendben tartsák a gazdaságot.
eszegfu
@1magyar: Nem értlek félre! Nyilván csak a véleményedet irod és ezzel nekem nincs is bajom! (Néha azt gondolom: én vagyok "gyári hibás".)
wpym
De hogyan hajtja be? Azért merül fel bennem a kérdés, mert az egyén minden további nélkül megteheti, hogy adómentesen zsebre vágja a bevételét. A lakásába azt enged be akit akar, stb.stb. Nem egyszerű bizonyítani (elvégre a bérlőnek is érdeke az adómentesség), hogy pénzt kap a tulaj.
1magyar
@eszegfu: Ha mindenki így gondolná és tenné ahogy te, nem is lenne probléma az országban, de a világon sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.