A Jobbik kezdeményezi, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezésének ügyében minél gyorsabban lépjen az Országgyűlés – mondta Volner János, a párt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek.

Volner János szerint a Quaestor-csoport ügyében nemcsak az elszámoltatás akadt meg, hanem a kárrendezés is. Jól látható, hogy bár a kárrendezési alap elvileg 30 millió forintos kártérítést nyújt az ügyfeleknek, de "számítási hiba történt", a jóváírt hozamokra ez az összeg nem vonatkozik – mondta, hozzátéve, hogy a jóváírt hozamokat ugyanis le kell vonni a kártérítés összegéből.

Szerinte 10 ezer ügyfél "egyetlen fillért" sem kapott a kárrendezés akadályozása miatt.

Szólt arról is: mindenre kiterjedő országgyűlési vizsgálatot is kezdeményez, hogy feltárják, mi történt a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál elhelyezett több mint 280 milliárd forinttal. Közölte, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának elnökeként össze fogja hívni a plénumot, mert szeretné meghallgatni Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank vezetőjét az üggyel kapcsolatban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
@emerencia: Az még soká lesz, még ki sem hűlt a Quaestor botrány itt az újabb állami pilóta játék, ahogy Human írja. Ha a nokos cég tönkremegy futhatnak az emberek a pénzük után mert semmilyen biztosíték, garancia nincs a befizetett pénzre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@eszegfu: Közben megkérdeztem erről egy tőlem idősebb embert. Ő is úgy emlékszik, hogy volt egy kicsi kamat. Igazad van, én emlékszem rosszul.
emerencia
@eugen4402: Nekem szerencsém volt mert a könyvesboltozási mánia akkor kapott el, amikor már nem gyűjtöttük a takarékbélyeget.
Érdekes, én sem lettem soha fideszes.
eszegfu
@emerencia: Nem is az "igazság", hanem inkább az emlékek miatt irtam...@eugen4402: is
mi peremkerületben laktunk, ott nem volt könyvesbolt, viszont 2 nagyon klassz könyvtár volt a környéken és mi gyerekek inkább oda jártunk. Nálunk az anyukám munkahelyén volt könyvterjesztő és rengeteg könyvet vett részletre. És, ha eddig nem derült volna ki, én sem vagyok fideszes...
human
@emerencia: Megtakarítani és élni is egyszerre? Mibű? Vetődik fel jogosan a kérdés. Én értem, hogy vannak akik nettó 150-200 ezret visznek haza és félre tudnak rakni 30 ezret havonta. Örülök neki. De 4 millióan ebben az országban nem tudnak félre is rakni és minimális szinten polgári életet is élni.
emerencia
@human: Több millió dolgozó magyar ember eleve nem keres a polgári életnívóhoz elegendő pénzt még határozatlan időre szóló főállásban sem. Ők megtakarítani csak a úgy tudnak, ha önként lecsípnek még ebből a kevésből is. Ez kívülállók számára gyakorta igénytelenségnek, primitívségnek látszik pedig csak arról van szó, hogy így vészelik át sokan a váratlan kiadásokkal járó helyzeteket. Ha ilyen emberek nem lennének, még többen lehetetlenülnének el anyagilag. Mi magyarok nagy túlélők vagyunk. Akinek viszont valami miatt nincs még egy nyomorfizetéses munkahelye sem, még ezt a minimálkuporgatást sem tudja megtenni. Sajnos, egyre nő a számuk...
human
@emerencia: A KSH nem véletlenül nem méri egy éve már a létminimum szintjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.