A Jobbik kezdeményezi, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezésének ügyében minél gyorsabban lépjen az Országgyűlés – mondta Volner János, a párt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek.

Volner János szerint a Quaestor-csoport ügyében nemcsak az elszámoltatás akadt meg, hanem a kárrendezés is. Jól látható, hogy bár a kárrendezési alap elvileg 30 millió forintos kártérítést nyújt az ügyfeleknek, de "számítási hiba történt", a jóváírt hozamokra ez az összeg nem vonatkozik – mondta, hozzátéve, hogy a jóváírt hozamokat ugyanis le kell vonni a kártérítés összegéből.

Szerinte 10 ezer ügyfél "egyetlen fillért" sem kapott a kárrendezés akadályozása miatt.

Szólt arról is: mindenre kiterjedő országgyűlési vizsgálatot is kezdeményez, hogy feltárják, mi történt a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál elhelyezett több mint 280 milliárd forinttal. Közölte, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának elnökeként össze fogja hívni a plénumot, mert szeretné meghallgatni Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank vezetőjét az üggyel kapcsolatban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
@emerencia: Az még soká lesz, még ki sem hűlt a Quaestor botrány itt az újabb állami pilóta játék, ahogy Human írja. Ha a nokos cég tönkremegy futhatnak az emberek a pénzük után mert semmilyen biztosíték, garancia nincs a befizetett pénzre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Addig amíg a tőkeszegény Quaestor irreális kamatokat kínált mindenki csendben volt...
emerencia
@coni: Ez az ügy nem a kamatokról szól, hanem egy bűnügyről. Ellopták az ügyfelek pénzét mert a hatóság hanyagul végezte a munkáját.
kamazuka
Nem lehetne csendben pálinkát kortyolni,és nézni a micimackót?
coni
@emerencia: Az emberek szeretik azt hinni, hogy nem ők döntöttek rosszul. De a 150Mrd fiktív kötvényt már azért adta ki a Quaestor mert nem tudták kigazdálkodni az irreális kamatot. Mindenképpen bukták volna a pénzüket az emberek mert semmilyen biztosítás nem volt rá.
wpym
Zavarosban halászó kamatspekulánsok nem károsultak. Őket kártalanítani ugyanolyan inkorrekt, mint a devizahiteleseket, az ilyenek egyék meg amit főztek.
human
@coni: Az pénzintézetek állami felügyelet alatt működnek. Tudniuk kellett az "irreálisan magas" kamatról. Furcsa, hogy nekik sem tűnt fel ez, de akkor miért is kellett volna kételkedniük a hétköznap embereknek a Quaestor befektetések valódiságában? Joggal gondolja egy hétköznapi állampolgár, hogy az állami felügyelt garancia a törvényes működésre. Most már tudjuk, hogy nem. Ugyanez volt a devizahitellel. Mindenki azt hitte, hogy mekkora biznisz és mégsem. Nem tudom hányszor fogunk még belelépni ugyanabba a folyóba, de most az állami előjött egy lakás alapú pilótajátékkal. Lehet, hogy ezt is lesz aki beszopja tövig és lehet a végén megmenteni közpénzből.
Yoda69
Eloszor is el kellene itelni a bunosoket, es a fideSSes bennfentes embereket
(orban a geci, szargyarto, rogan az adocsalo es a tobbi as a tobbi).
Utana lehet karrendezesrol beszelni.
eugen4402
A károsultak pénzéhségét kár most már ostorozni, lehet, én is a 6,5% kamatot választottam volna a 0% helyett, ha valamely különös véletlen folytán lett volna plusz pénzem... Viszont: minden károsultnak van országgyűlési KÉPVISELŐJE, aki talán meg tudná mondani, hogy 2013. szept. 16-án MIÉRT szavazta meg az MNB és a PSZÁF összevonását..?!? A bűncselekmény megtörtént, és tettestársként a teljes kormánypárti frakció beülhetne a virtuális "vádlottak padjára", ha már akkora hatalmas felelősség nyomja a vállukat, amit milliókkal kell honorálni. Nehogy má' a Tarsoly egyedül vigye el a balhét, és érdemei elismeréseként még a végén őt nevezzék ki az MNB élére...!
emerencia
@human: Köszönöm, hogy megválaszoltad helyettem. Talán egyszer még megérjük, hogy feltétel nélkül bízunk a magyar államban.
coni
@emerencia: Az még soká lesz, még ki sem hűlt a Quaestor botrány itt az újabb állami pilóta játék, ahogy Human írja. Ha a nokos cég tönkremegy futhatnak az emberek a pénzük után mert semmilyen biztosíték, garancia nincs a befizetett pénzre.
human
@emerencia: Talán tényleg oktatni kellene a gyerekeket a gazdaságtanra valamilyen formában. Az átkosban még volt olyan az általános iskolában, hogy vittük a kis pénzünket és bélyeget kaptunk érte, amit egy füzetbe ragasztottunk. Ez a betét azt hiszem kamatozott is. Ezzel a takarékosságra tanítottak minket. A rendszerváltással ez is megszűnt.
Eriksson
@human: Pontosan így volt. Takarékosságra tanítottak, hitelfelvételre nem buzdítottak.
eszegfu
@eugen4402: 5:39 Szerintem is ketté kellene választani az ügyet: felelősségre vonás, kártérités. Egyrészt botrány, hogy a 2009. évi "célellenőrzéskor" nem a helyszinen az alapbizonylatokat vizsgálták, hanem bekértek olyan adatokat, melyeket a Quaestor állitott össze, melyről később "kideritették": valótlan számokat tüntettek fel! Tehát itt valóban felelősséggel tartozik a PSZÁF és az MNB is. Már csak azért is, mert tudomásom szerint a kártalanitás egy közös biztositási alapból történik (hasonlóan pl. a gk.biztositásokhoz), és ugye a "hamis" papirokra nem volt biztositás, (az ellenőrzés sem deritette ki!) igy azokra most nincs is kártalanitás.
zöldszem
@human:Lakás alapú megtakarítás! Csak remélni lehet, hogy a MNYP és a Quaestor után senki nem lesz, aki egy fillért is ad ennek a bűnszervezetnek!
Rogán a garancia arra, hogy el lesz lopva a pénz!
A Quaestor, a Buda-Cash, igen bűn ügy! De! Félő nem lesznek felelősök! Kártalanítás! Akit eddig kártalanítottak, és akit ezek után fognak kártalanítani az a pénz az magyar emberek pénze! Az is fizetni fog akinek egy fillér pénze, haszna nem volt ezekben a bűnös üzletekbe!
@va sok pénz ami soha az életben nem lesz meg, azok akik ebben benne voltak hasznot húztak belőle, jót röhögnek rajtunk akik fizetünk!
eugen4402
@eszegfu: Akkor mégsem vagyok totálisan hülye..? Mert ha laikusként így látom, az attól van, mert nem értek hozzá. Könyörgöm, akik (rengetegen) - velem ellentétben - tanulták, és értik is ezt a szakmát - miért nem nyilatkoznak az M1 Híradójában, és a királyi TV összes csatornáján? Nem hívják őket? Vagy mindenki részesült a haszonból? Na ne...
eszegfu
@eugen4402: Megerősitlek: nem vagy "hülye"!:)) Az ember józan paraszti esze is ezt diktálja! Lehet, hogy hivná őket bármelyik csatorna is, de vélhetően nem találják meg a "megfelelő" embert, aki ért a gazdasági részhez, meg a jogi részéhez is. Ugyanis látható: valami itt nem stimmel, de mikor a biróság azzal utasitja vissza a vádinditványt, hogy kéri a "bizonyitási eszközök megjelölését...amelyek a cselekmény bizonyitására szolgálnak", erre pedig az ügyészség valamiféle jogi lehetetlenségre hivatkozva nem tudja pótolni...nem is értem sem a pótlás, sem pedig a nyomozóhatóság érvelését. Valamelyiknek nyilván igaza van... de amikor először azt kell eldönteniük, hogy a 2 hatóság közül ki értelmezi helyesen a törvényt, akkor bizony a "gyereket kiöntik a fürdővizzel" együtt, vagyis nincs "vétkes". Fa@a kis törvényeink lehetnek...már bocs!
human
@zöldszem: Nem hiszem el, hogy ne lehetne utána járni tízmilliárdok útjának. Mégis csak a 21. században vagyunk vagy mi.
zöldszem
@human: Európa mélypontja vagyunk! Ki járna utána? Egy következmények nélküli ország lettünk, ahol a törvényt naponta szarják le, akik alkotják! Olvashattuk szatyor elvtárs is megússza, még az is lehet, hogy rágalmazásért annak is fizetni kell!
human
@zöldszem: Meg rossz fogva tartási körülményekért.
justhpeter
Zöldszemmel értek egyet, aki ezeknek egy fillért is ad magára vessen.
emerencia
@human: Kisiskolásként egy forintért twiszteltem az ismerős felnőtteknek és az összegyűjtött pénzecskémen melyet apukám is kiegészített, takarékbéllyeget vettem. Arra nem emlékszem, hogy kamatot is kaptunk volna rá. Később a nyári diákkeresetemből is félretettem egy keveset, hogy mindig legyen egy kis (vész)tartalékom. Felnőttként a kicsinyke kezdőfizetésemből minden hónapban gyarapítottam az ifjúsági takarékomat. Utólag visszagondolva a kuporgatást huszonévesen túlzásba vittem de mivel nem számíthattam az életkezdéshez szülői apanázsra, nem volt más választásom. A pártállamban, ha valakivel beszélgetett az ember nagyon sokszor szóba került, hogy mennyit tud a fizetéséből félre rakni. Az ügyesebbek általában önként még lejjebb vitték az életszínvonalukat mert hittek abban, hogy később az összegyűjtött pénzecskéjükből jobb életet tudnak szeretteiknek és maguknak biztosítani. Szomorú, hogy ez sokaknak nem jött össze és ezt látva mások már csak és kizárólag a mának élnek pedig valahol az arany középút lenne az ideális megoldás. (Ha volna miből.)
emerencia
@eugen4402: 05:39
Ez az esemény a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítésének egyik jelentős állomása. Ezért az ordas nagy bűncselekményért nem virtuális vádlottak padjára kellene a bűnösöket ültetni, hanem az igazira mert megérdemlik.
Törölt felhasználó
Ha PIntér saját magát titkosíthatta 80 évre az olajögyeknél, akkor ez nem fog problémát okozni. Elvették az emberek 3000 milliárdos nyugdiját, naponta derülnek ki 50-100 milliárdos lopások. Miért lenne ebből ügy?:) Szinte már valami bdsm fetistiszta módon igénylik az emberek ezt!
eugen4402
@emerencia: Precízen fogalmaztál: "...kellene ültetni". Csakhogy mivel nincsenek fékek és ellensúlyok, nincs aki odavezesse őket vezetőszáron, megbilincselve. Beteljesült a bűnözők legszebb álma: kezükbe kaparintották a jogalkotás- és a jogalkalmazás monopóliumát. Különös sakkjátszma volt ez: nem a király, hanem a köztársaság kapott mattot.
eszegfu
@emerencia: 5:53 Kaptunk kamatot az iskolai takarékbélyegre! Én egész évben állandóan azt számoltam milyen "sok" pénzt gyüjtöttem és milyen jó lesz év végén kiváltani... pedig csak egy füzetecske telt meg bélyegekkel: 0,50, 1 és 2 Ft-os cimletekkel... Egyébként igaz, amit irtál!
eugen4402
@emerencia: és @eszegfu: Most eszembe juttattátok, micsoda kemény dilemmáim voltak kiskölyök-koromban a takarékbélyegek miatt. Gyakran folytattam éles vitákat önmagammal, hogy a tízóraira kapott 1 Ft-okból takarékbélyeget vegyek-e, vagy összerakjam egy-két hétig, mert naponta az Antikvárium előtt mentem suliba, és mindig feltűnt a kirakatban olyan könyv, ami legalább annyira vonzott, mint a takarékbélyegekben felhalmozódó "magánvagyonom". Általában a könyv mellett döntöttem, így nem lett belőlem fideszes...:-)
kukac50
Nagyon beteg a Magyar igazságszolgáltatás! a Főügyész felesége segíti lopni a pénzt amit a hitelesektől uzsoráztak. Várható igazságszolgáltatás? Vissza kaphatják a pénzt a károsultak?
Kell a látszat fenntartáshoz Orbánnak a kötvényesek pénze?
Üres az államkassza?
emerencia
@eszegfu: Közben megkérdeztem erről egy tőlem idősebb embert. Ő is úgy emlékszik, hogy volt egy kicsi kamat. Igazad van, én emlékszem rosszul.
emerencia
@eugen4402: Nekem szerencsém volt mert a könyvesboltozási mánia akkor kapott el, amikor már nem gyűjtöttük a takarékbélyeget.
Érdekes, én sem lettem soha fideszes.
eszegfu
@emerencia: Nem is az "igazság", hanem inkább az emlékek miatt irtam...@eugen4402: is
mi peremkerületben laktunk, ott nem volt könyvesbolt, viszont 2 nagyon klassz könyvtár volt a környéken és mi gyerekek inkább oda jártunk. Nálunk az anyukám munkahelyén volt könyvterjesztő és rengeteg könyvet vett részletre. És, ha eddig nem derült volna ki, én sem vagyok fideszes...
human
@emerencia: Megtakarítani és élni is egyszerre? Mibű? Vetődik fel jogosan a kérdés. Én értem, hogy vannak akik nettó 150-200 ezret visznek haza és félre tudnak rakni 30 ezret havonta. Örülök neki. De 4 millióan ebben az országban nem tudnak félre is rakni és minimális szinten polgári életet is élni.
emerencia
@human: Több millió dolgozó magyar ember eleve nem keres a polgári életnívóhoz elegendő pénzt még határozatlan időre szóló főállásban sem. Ők megtakarítani csak a úgy tudnak, ha önként lecsípnek még ebből a kevésből is. Ez kívülállók számára gyakorta igénytelenségnek, primitívségnek látszik pedig csak arról van szó, hogy így vészelik át sokan a váratlan kiadásokkal járó helyzeteket. Ha ilyen emberek nem lennének, még többen lehetetlenülnének el anyagilag. Mi magyarok nagy túlélők vagyunk. Akinek viszont valami miatt nincs még egy nyomorfizetéses munkahelye sem, még ezt a minimálkuporgatást sem tudja megtenni. Sajnos, egyre nő a számuk...
human
@emerencia: A KSH nem véletlenül nem méri egy éve már a létminimum szintjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.