A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének kijelentésére reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel.

Tóbiás József debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: a válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. A szocialisták elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte "amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának", hogy "a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli".

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány 2010 óta "folyamatosan takarítja a romokat", és pótolja a pénzeket minden területre. 2017-ben is újabb 100-100 milliárdos nagyságrendű többletforrást biztosítanak ezekre a területekre.

Kitértek arra is, hogy az MSZP "kezdettől támadja" a Magyar Nemzeti Bankot is, mert az "a magyar nemzet érdekének képviseletére esküdött fel és nem idegen érdekeket szolgál többé".

Az MSZP kormányzása alatt Simor András vezetésével "a jegybank törvénytelenül, veszteségesen gazdálkodott (...), és százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította" – áll a közleményben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Tévedés...az a pénz hiányzik 1: amit Selmeczy őriz,
2: amit a stadionokra költöttek,
3: amit Matolcsy elköltött
4: meg amit a sok kebelbarátnak osztottak el, hogy csak egy néhányat soroljak fel.
Persze sokkal egyszerűbb mindent a szocikra fogni, de hát már jó néhány ügyről kiderült, hogy hazugság, míg a "sajátlábas" meggazdagodások töretlenül folytatódnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Ha így van akkor miért kell lehajtott fejjel menekülni az újságírók elöl ?
Toby
Hát akkor mi is a gond ? "A magyar reformok működnek !" Az ország jobban teljesít, a nyugdíjasok visszakapták a 13. havit - csak nem tudnak róla ! - akkor mégis hol a lé ?
Az elmekórtanon is kockára röhögnek benneteket, kis primkók !
kamazuka
Bakker,ha tudjátok,hogy ők vették el akkor már csak el kellene számoltatni őket.
Nem igaz?
Bátorság kell hozzá.

Ha lakitelken volt bátorság eladni a hazát,most miért nincsen vér a pucákba?

Ja lefelejtettem, az egyezség!

Holló hollónak nem vájja ki szemét!
nyanya001
D amit ti elvettetek az mennyire hiányzik ti hitvány tolvajok !
wpym
A legjobb védekezés a támadás, de ez nem jött be. A fidesz által ellopott vagyon hol van?
Ha már hazudnak, legalább csinálnák jól!
human
A csarnokokra, kisvasútra, kastélyokra meg a szocik adták akkor, ha már ezt a sánta logikát követjük.
Szókrakész
Wazze!!!
Hát nem jobbanteljesítünk?!?:!?!
Nem több pénz marad a zsebünkben?!?!?!

Most döntsük már el végre!!!
zöldszem
6 éve vagytok kormányon...kezetekben az ügyészség..eddig mit csináltatok?
Az elprivatizált, el-offshor-zott kézen közön 250 milliárd USD után...az elmúlt 25 évben hány politikust vagy pénzembert vontak felelősségre? Hány jobboldalit hány baloldalit?
Kifelé mutatjátok a haragszom rád, a színfalak mögött meg pacsi és pezsgőzés..
zöldszem
@Szókrakész: Nincs az a szar mennyiség, amit ezek ne tudnának másra kenni!!
mariaberta
Tévedés...az a pénz hiányzik 1: amit Selmeczy őriz,
2: amit a stadionokra költöttek,
3: amit Matolcsy elköltött
4: meg amit a sok kebelbarátnak osztottak el, hogy csak egy néhányat soroljak fel.
Persze sokkal egyszerűbb mindent a szocikra fogni, de hát már jó néhány ügyről kiderült, hogy hazugság, míg a "sajátlábas" meggazdagodások töretlenül folytatódnak.
nevemnick
Az a baj g..cik, hogy akkor még nem hiányzott a pénz, amikor ti még a Bibóban kezdtétek megváltani a világot.
Mocsok banda.
perfekt
A mondat így hangzik helyesen Lala: Amit a szocik elloptak pénzt,azért fáj, mert ti azt is zsebre tettétek volna! Na ezért piszkos a politika, és politikusok,mert saját bűneiket tagadják-de azzal-hogy számszerűsítve-elmondjátok -ki mikor ,és mennyit lopott, az ellenzék a tiéteket-ti pedig az ellenzékét! Ettől biztosabb,hírközlés nem létezik.Rohadt sok pénzt elloptatok-ti így külön-külön is--de mégis közösen.Ebből az adathalmazból-elosztva a korrupt politikusok számával-a legkevesebb 10-10 évet kiosztana egy valóságosan korrekt büntető szektor! Költsétek gyógyszerre!
verőce21
Bizony nagyon hiányzik az a pénz, amit a szoci kormányok elszórtak, ahelyett, hogy a gazdaságra költötték volna. Tudjuk, hogy dübörgött a gazdaság, hiszen Kóka megmondta, mégis abban a nyolc évben előzött meg bennünket az egész Kelet-Európa.
kkalman
@wpym: ma, 21:10 A lopáson kívül semmit nem tudnak jól csinálni. Így hazudni se tudnak jól!
Borsodi
Az biztos a mostani kormányunk mindent visz,vesz,nagyon nagy varázslókkal van tele,bármit eltüntetnek.Gyurcsánynak volt mit aprítania tejbe nem volt annyira éhes, mint ezek a becsület lovagok.akik nem tudnak leállni soha, állandóan éhesek.
1magyar
De ha a stadionok ára az eü-ben lenne, semmi gond nem lenne.Ha lesz olimpia akkor a nép legelni fog, olyan szegény lesz.
eugen4402
Aqqquéletbe..! Ki hagyta nyitva a páncélterem ajtaját..?!?
mariaberta
@nevemnick: És ezeket köszönhetjük Soros Györgynek, ráadásul ezek köszönet helyett még sárba is tapossák. Remek társaság!!!
1magyar
Na meg az pénz is hiányzik amit a stadionokra és luxuskiadásokra pazarolt a fidesz.
mariaberta
Hát ezek úgy hülyék, ahogy vannak, és menthetetlenek. Sikerült kifejleszteniük egy új fajta papagályt, és szorgalmasan gyakorolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.