Nem épül ideiglenes befogadóállomás Szentgotthárdon – tájékoztatott riportjában az ATV.

A tábor létesítését Labritz Béla szentgotthárdi fideszes alpolgármester szerint a lakosság elutasítja, a kereskedők pedig attól tartanak, hogy ha a várost elözönlik a menekültek, az osztrákok nem járnak majd át vásárolni.

Körmendre viszont már hétfőn megérkezik a menekültek első csoportja. A nyitást bejelentő sajtótájékoztatón Dukai Miklós belügyminisztériumi helyettes államtitkár elmondta:

a 12 ezer menedékkérőből 1777-en vannak jelenleg táborokban, több mint 10 ezer ember eltűnt a hatóságok elől.

Sipos Judit, a Bevándorlási Hivatal regionális vezetője szerint az eltűntekről csak annyit lehet mondani, hogy

 "ismeretlen helyre távoztak".

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...billogot rájuk...ez a marháknál is működik...
teuton
@Csizmás Kond: A te billogog hol van? Szerintem az eszed helyen...
teuton
@csa-csa: Te mehetsz, a többiek maradnak...
csa-csa
@teuton: Neked hiányozna hogy sors ne adja!! megerőszakolják a lányod, fiad, akár Téged, vagy közeli hozzátartozódat, hogy kiraboljanak, körbeálljanak harmincan és nem tudsz szabadulni, ha ellepik Európát, tűzzel vassal kényszerítenének az eszement fanatikus vallásukra vagy mint hitetlent kinyírjanak? hogy erre a parazita csűrhére fogsz életed végéig dolgozni, mert egész egyszerűen nem hajlandó alkalmazkodni, csak pénzt, lakást, ellátást követelni, hogy erőszakkal elfoglaljanak házakat (akár a Tiéd is)??? és sorolhatnám!! Mert hogy pillanatnyilag szinte csak ilyen híreket hallani "fűszerezve" terrorista támadásokkal És nem tágítanak, csak jönnek és jönnek naponta sok ezren. Ezt akarja Európa?? Na neee!!
teuton
@csa-csa: Ilyen hireket hallasz? Kitöl? Az Orban-mediatol vagy a naciktol? En köztük elek (a kisvarosung lakossaganak kb. 5%-a külföldi!), több tucatnyit ismerek szemelyesen, meglatogattuk egymast otthon, a lanyaim velük jarnak iskolaba, az üzletfeleim 90%-a kplföldi volt, soroljam tovabb? Persze ha allatkent bannak velük min MO-on, akkor mit varsz el, a sarokba szoritott macska is tigrisse valtozik! Nalunk lakasokban helyezik el öket, kapnak ellatast, nyelvoktatast, a nagylanyom rajz-festöszakkort tart nekik, a kislanyommal zeneiskolaba jarnak.. Soroljam tovabb? Ismeretlenül ramköszönnek az utcan, a gyerekek is, ugynaugy, mint ezelött 50 evvel MO-on falun is volt... A pedofil papokrol es nevelökröl nem hallottal hireket MO-on? Nem muszlimok voltak! menkj el egy nemet nagyvarosba, a taxisok 80%-a külföldi, mint alkalmazott dolgoznak. Az ettermek/büfek több mint fele külföldi kezben vannak, napi 12-15 orat dolgoznak, 7 napot a heten... Soroljam? Arrol nyilatkozz, amit szemelyesen ismersz es tudsz!
ila51
@teuton: Ehhez én is tennék , Chippenhamban taxiztunk. Java részt muzulmán , és egyéb náció ülte végig a 16 órát , míg az angol sofőr elvétve bírt ki 8 órát , mégis Ők irígykedtek
papa.49
Azok akik a hatóságot játszák még a helyükön vannak, kényelmes nagy irodákban, pávatollas lányok legyezgetik őket, meg felveszik, a kiemelt fizetést, csak tudnám miért, mert a munkájukat nyilvánvalóan NEM VÉGEZTÉK RENDESEN!!!
A dutyiba minddel!!!
Grafix69
Elmentek , hová ? Nem mindegy ,teljesen mindegy onnan úgy is mindenki aki még tud elmegy , hová? Bárhová. Érdekes azt az 500000 ezer embert nem keresik akik 2010 óta elmentek, ja hova ? Élni ,életben maradni.
csa-csa
@teuton: mindig az "Orban-mediával, vagy a nacikkal" jöttök. más híradás nem létezik? minden hírműsor hazudik? Igen! sajnos hallani "pedofil papokról és nevelőkről" is ! ki is nyírnám azt a rohadék csuhás álszent szemét bagázst ha rajtam múlna! Hidd el sok ember véleményét nagyban befolyásolja a mindenfelől érkező ilyen-olyan hírek! Ha csak a fele igaz sokakban igenis félelmet kelt. Őszintén örülök, hogy ilyen békés, szerencsés környezetben élhetsz.
Csizmás Kond
@teuton: ...billog az olyan gyütment alakokra kell mint te !
teuton
@Csizmás Kond: A sertegetesen, mocskolodason, szemelyeskedesen tul semmire nem futja töled? Ja, ilyen az igazi magyar!
Csizmás Kond
@teuton: ...te kezdted...most ne nyafogj !
F_Viktor
@csa-csa: Írod:
"Ha csak a fele igaz sokakban igenis félelmet kelt."

Akkor sajnálom, hogy Magyarországon rettegésben kell élned:
Megerőszakoltak egy lányt Kelenföldön:
propeller.hu/itthon/3214490-megeroszakoltak-egy-lanyt-kelenfoldon

Megöltek egy férfit Tiszakécskén:
propeller.hu/itthon/3213830-megoltek-egy-ferfit-tiszakecsken

Megöltek, kukába dobtak egy férfit Budapesten:
propeller.hu/itthon/3213265-szemeteskukaba-rejtett-holttest-talaltak-budan

Az elkövetők nem muszlimok voltak!
csa-csa
@F_Viktor: jogos! és ehhez jön a svéd kiránduló hajón csoportosan megerőszakolt lány, a müncheni nők elleni támadás, egy nyilvános WC-be követett lány csoportos megerőszakolása, a saját fajtájából egy kisfiú megerőszakolása, stb.. ez is hazugság? na jó ez nem itt történt szerencsére! de nagyon gyűrűzik errefelé. A körmendi tábor telepítése kapcsán már előre felhívják a nők figyelmét hogy ne járjanak kihívó öltözékben! mire fel!!! mert nem bír magával ez a fanatikus koszos csűrhe? járjanak a nők csadorban? vagy mit képzelnek ezek magukról! milyen jogon bántalmaznak bárkit is!! legyen magyar vagy migráns mindegy! de egyelőre nekik kell alkalmazkodni a befogadó országokhoz és nem fordítva!
F_Viktor
@csa-csa: Példáid csepp a tengerben, ha arányaiban vizsgálod meg a szexuális bűncselekmények számát, akkor a magyaroknak van szégyenli valójuk, Magyarországon élnek az "állatok".

Írod:
"A körmendi tábor telepítése kapcsán már előre felhívják a nők figyelmét hogy ne járjanak kihívó öltözékben!"

2014-ben Magyarországon átvonuló 750 ezer, 90 százalékban muszlim vallású balkáni menekültről mit tudsz?
Azokról kérdezlek, akiket az orbán rezsim nem táboroztatott le a Keleti pályaudvaron, akiket nem használt fel mocskos politikai céljaira.
csa-csa
@F_Viktor: most olvastam. "Botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak"

ez csak a kezdet! ez kell???
igen! itt is élnek állatok! nem is kevés! épp elég ez nekünk!! a többi idegen állat már nem
kell!! sem muszlim vall. balkáni, egyáltalán semmilyen!!! egy sem! Tudom! most jön hogy minket is befogadtak 56-ban! ez igaz, de igyekeztünk beilleszkedni, dolgoztunk, és nem követeltünk munka nélkül pénzt, nem erőszakoltunk meg nőket, kisfiúkat sem csoportosan sem sehogy!
F_Viktor
@csa-csa: Írod:
"ez csak a kezdet! ez kell???"

Honnan tudod, hogy csak a kezdet?
Aki nem tartja be a törvényeket, bűncselekményt követ el, az bírósági ügy, őket nem védi senki, de általánosítani nem lenne szabad egy normális országban!

Írod:
"a többi idegen állat már nem kell!! sem muszlim vall. balkáni, egyáltalán semmilyen!!!"

Tudod hány román, szerb, ukrán bűnöző érkezett Magyarországra a 90-es évek óta, az anyaország vagyunk szlogen jegyében?
Akkor is ilyen vehemensen idegenellenes voltál/vagy?

Írod:
"Tudom! most jön hogy minket is befogadtak 56-ban! ez igaz, de igyekeztünk beilleszkedni, dolgoztunk, és nem követeltünk munka nélkül pénzt, nem erőszakoltunk meg nőket, kisfiúkat sem csoportosan sem sehogy!"

Ajánlom a keresőt, több 56-os magyar menekült naplóját elolvashatod, s mindjárt tisztábban láthatsz. Mert a magyar sem volt szent, egymást meglopták, a kvóta miatt felnyomta a magyar a magyart, de még éhséglázadás is volt.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas vagy, melyen a nivom alatti egy valaszra..
teuton
@csa-csa: Hol olvastad "a hirt"? A HIVATALOS rendärsegi közlemenyt is olvastad? Ja, azt nem tudod, mert nem nagybetüs volt? Na akkor itt van: propeller.hu/itthon/3215029-szinte-semmi-sem-igaz-kormendi-migransbalhebol Aztan most folytatsd a gyülöletkeltö fröcsögest..
csa-csa
@teuton: ne lovagolj már azon állandóan hol olvastam! akárhol olvasom is, Neked sehol nem hihető senki. és mi van ha a "hivatalos" verzió ("megnyugtatásra")sem fedi a valóságot! gúnyolódhatsz, de Te is csak addig véded a migránsokat, amíg egyszer - sors ne adja - bele nem szaladsz egy támadásba! örülj csak annak hogy egy normális idegen "csoportot" fogtatok ki.
teuton
@csa-csa: Ertem, megint mellebeszelsz. Tehat te barmire hivatkozhatsz, hogy valahol a neten olvastad, Pinter helyi rendörkapitanyanak hivatalos sajtotajekoztaton valo ma delutani nyilatkozata szerinted pedig nem hihetö... De az interneten itt-ott barkitöl leirt hamis,leellnörizhetetlen remhireknek hiszel... Azt nem olvastad, hogy a röszkei allitolagos terrorista sem az, a biro maga tett feljelentest a hamisitott beismerö vallomas forditasa miatt? Vagy ez is csak hihetetlen ködösites szerinted? Egyebkent menekültek között elek, a varosunk 5% külföldi. De ha annyira aggodsz, akkor közölj mar velem hivatalos adatot, hany menekült el MO-on, mekkora a bünözesi ratajuk, mekkora ez a magyaroknal es az egyeb (hivatalosan ott lako) külföldinel? Összehasonlitaskent ezek az adatok: Anglia lakossaganak 12,5%-a külföldi, Nemetorszagban is kb. ilyen az arany, megsincs kirivo különbseg a bünözesben, a nemeteknel a menekülteke pedig jelentösen alacsonyabb, a sulyos büncselekmenyeknel pedig szinte alig fordulnak elö... De gazdasagilag mindket orszag jobban teljesit! Nem a plakatokon, hanem a valosagban!
eugen4402
Hála a HIT-gyülinek, sikeres emberkísérletet hajtott végre a magyar média az autoszuggesztió szemléltetésére. Bizonyítást nyert, hogy akik mindenáron rettegni akarnak, azok előbb-utóbb rettegni fognak, akár egy szellőrezdülést is hurrikánként érzékelnek. A tények nem számítanak, a szándék a döntő tényező.
Csizmás Kond
@teuton: ne erőlködj...ha nem vagy annyira karakán, hogy egy magyar fórumon magyar karakterekkel írj , akkor nincs jogod számon kérni senkit.
teuton
@Csizmás Kond: Aha, a melymagyar megmondja, hogy kinek mit szabad. tehat vegyek egy magyar billentyüzetet, mert TE akarod nekem elöirni, hogy hova, hogyan es mit szabad irni. Ezt hivjak nalam illiberalizmusnak. Az oldal tulajdonosa dönti el, mit jelentet meg es mit nem, es ha neki ugy tetszik, a te bejegyzeseidet akar törölheti is, minden indoklas nelkül. Mocskolni szerinted szabad ugye mindenkit, de csak magyarul es magyar karaterekkel. Hat nalad kianyzik a karakter, gumicsizmas...
Bringás
@teuton: Épp liberális barátaink használják a helyezzük karanténba, tiltsuk be jellegű vélemény cenzúrát!
Most mindenki, aki antifidesznyik, demokratikussá vált hirtelen, mintha a fidesz nem választások útján került volna hatalomra!
teuton
@Bringás: Kevered-kavarod... A diktatorok is valasztasokkal kerültek hatalomra, kiveve a puccsistakat. DE! Aki ugy varialja meg a (valasztasi)törvenyeket, hogy 40%-kal (es az sem a valaszok 40%a!!!) 2/3 többsege legyen a parlamentben, azt demokracianak nevezed? Nemetorszagban az egyszerü többseghez nem eleg 40%! Aztan valamiket allitasz, amiket nem tudsz bizonyitani, amit a demokraciaban ragalmazasnak hivnak. Pontosan ugyanezt a demagogiat hasznalja a fidesz es vezetöi! Alatalanossagban mocskoljak az EU-t es a vezetöit, szidjak Brüsszelt, de ha konkret dologrol van szo, akkor csak nyalnak. Nev nincs, csak altalanossag! Lasd Orbant! Amikor 10 napja Nemetorszagban volt, szoszerint azt mondta, hogy egyetert Merkel menekültpolitikajaval! Ja, persze nemet ujsagnak... Ezt ugye nem hozta a közmedia? Most megcsak azt nyilatkozza, hogy a brüsszeli technokratak elefantcsonttoronyban ülnek, es fogalmuk sincs a kinti vilagrol... Akkor kik is hataroznak az euromilliardokrol, amiket MO kap? A GDP 6%-at!!! Ja, mocskolni lehet altalanossagban, de a penzt elfogadjuk? Aztan meg ha az elosztasban valo visszaeleseket felfedik, akkor megint az EU a hibas? Hogy a magyar lop?! Aztan azt is mondd mar el nekem, hogy a 900 külsös jogaszt milliardokert foglalkoztato kormany hogyan tud olyan törvenyeket hozni, amiket rendre elkaszal az EuB, mert szembemegy a szerzödessel? Annak a perköltseget es abüntetest ki fizeti? Meszaros? Orban? garancsi? Csanyi? Vagy a birkak (es sajnos nem csak ök!) az adojukbol! Hanyfele ujabb ado is lett emiatt bevezetve az utobbi 5 evben? Több mint 50! Most pedig mivel az üzemanyagarak csökkentek, vele a befolyt ado is, erre meg lesz emelve. De elötte Csanyi meg nehany nappal milliardokert MOL reszvenyeket vett... Mert biztossan jo megerzese volt... Egybekent az egesz libsibolsizas nagy hülyeseg, mert az EP-ben a Neppartnak van többsege, amihez a Fidesz is tartozik... De hat a demagogianak semmi köze a tenyekhez es a valosaghoz, az a buta birkaknak szol, akik mindent...
csa-csa
@teuton: Igenis aggódunk velem együtt nagyon sokan! A Pintér sajtótájékoztatója pedig kezdete lehetne egy megnyugtatásra irányuló "hangvételnek". Ezzel nem azt mondtam hogy nem hihető. Azért kicsit kétlem, hogy az interneten csakis hamis,leellnörizhetetlen rémhírek terjengenek. Ilyen alapon bármilyen forrás tájékoztatása - akár TV csatornák is - lehet hamis és talán ellenőrizhetetlen. Minden esetre jó lenne ha vége lenne ennek a lassan visszafordíthatatlan, nagyon vegyes, fanatikus és veszélyes terroristákkal, "fűszerezett" menekült áradatnak. Egyelőre azonban úgy tűnik megállíthatatlan.
Csizmás Kond
@teuton: ...és még buta is vagy...nem billentyűzet kell hanem beállítás.
teuton
@Csizmás Kond: Kepzeld, a francia klaviaturat nem fogom magyarra alliatni. Es miert is, mert te ezt követeled? Tojok ra! A butasagrol tehat ne is beszeljünk..
teuton
@csa-csa: Aha, tehat mostmar a Pinter is hazudik... Mindig, vagy csak mostantol? Amit az interneten ir barki, arrol ne is beszeljünk, ki adta hozza a nevet+cimet? Es kit lehet felelössegre vonni remhirterjesztesert, ha nem igaz? Mint a berlini lany, akit allitolag megeröszakolt 3 menekült... Aztan bevallotta, hogy kamu az egesz... De a jobberek mar lincselni akartak... Nem büntethetö, mert csak 13 eves, de mit valtott ki? Aztan az allitolagos 1000 kölni szilveszteri zaklatasbol (egyetlen nemi eröszak nem volt!) hany jogerös ietlet lett? Eröl ugye nem tudosit a kurucinfo meg a pestisracok... Elarulom neked, minden evben volt eddig a kölni karnevalon atlag 50 nemi eröszak, amikor meg azt sem tudtad mit jelent a migrans! Igaz, most sem tudod, mert nem menekültet...
Csizmás Kond
@teuton: ...a billentyűzetet akartad átállítani ???...ne nyúlj hozzá mert csak elrontod...hogy lehetsz ennyire tuskó...
Minden operációs program tartalmaz egy nyelvi eszköztárat ahol különböző nyelvi karaktereket lehet beállítani...és nem kell hozzá egyéb csak egy kis akarat.
teuton
@Csizmás Kond: Leszallnal mar rolam? NEM akarok neked es a követelmenyeidnek megfeleni! Nem erted? Ich wil nicht deine blöde Forderungen erfüllen! Capito? Nem te mondod meg ki, mit es hogyan irhat! De csak mocskolodj tovabb, ha ennyire van idöd primitiv gumicsizmas...
teuton
@Csizmás Kond: Inkabb a remarol irj, hogy mostmar kiderült az igazsag, a polgarmester, edzö es a rendörkapitany is allitja, hogy SEMMI nem igaz! Az allitolagos ujsagiro meg nem is volt a helyszinen, a pesti roasztala mellöl irta a mocskolodast. A kormanyszovivö meg visszafarolt, hogy Orban miert azt nyilatkozta amit, vagyis akkor ezt a hirt tudta meg. Na jo tudni, hogy az kormany az atv internetes oldalarol tajekozodik percrekeszen es minden ott megjelenö kacsat keszpenznek vesz...
Csizmás Kond
@teuton: csak hozzámatattál, már a betűk sincsenek a helyén...látod hová vezet az önfejűség ?
csa-csa
@teuton: hol írtam hogy a Pintér hazudik? amúgy mi bajod a migráns kifejezéssel? a fél világ ezt használja! ja! tudom a fél világ hülye!
teuton
@csa-csa: Melyik fel vilag? A felnotasoke? A migrans betelepülöt jelent, a menekültek refugees vagy Flüchtlinge...A magyar sajnos/szerencsere nem vilagnyelv, az angol es a nemet több mint a fele... Miert migransot hasznal tehat a magyar, ha van ra magyar szo? Nem "a magyar" hasznalja ezt, hanem a kormanypropaganda, mert az birkak nem tudnak mit kezdeni az idegen szoval, ezert felelmet kelt. Egyebkent miutan kiedrült, hogy az egesz ügy csak egy hazugsag volt, igen gyorsan elhallgatott a kormanymedia... Orban pedig meg aznap raugrotta a hirre, mikor meg senki nem erösitette meg... Na ezzel ujbol csak blamalta magat, miszerint az atv internetes hiradasaibol tajekozodik. Erre a Kovacsa maga hülye modjan mar csak ratett egy lapattal, hogy azert nyilatkozott igy Orban, mert akkor az volt a tenyallas. Szoval egy miniszterelnök nyilatkozik egy internetes kacsa alapjan egy betört ablakrol, mielött egyaltalan a hir valodisagat barki ellenörizne? De jo, hogy nincs atombomba nyomogomb a közeleben, biztosan megnyomna, ha azt olvassa a neten, hogy nemet atomraketak vannak uton Felcsut fele!
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas! Kepzeld,, vannak idegennyelvü klaviaturak, nem csak magyar, es vannak akik tudjak azt hasznalni is! Es nem te irod elö barkinek, hogy kötelezö magyar klaviaturat, ill. karaktereket hasznalnia! Ha neked nem tetszik, akkor ne olvasd! Ahogy elnezem a te magyar karatereid nem sok lajkot gyüjtöttek be idaig, valszeg a tartalommal van inkabb a baj... Vagy inkabb a te karatereddel? Ha a szemelyeskedesen kivül masra nem futja mar töled,akkor el is dugulhatsz... Ja, amugy meg a magyar nyelvben a mondatokat nagybetüvel kezdjük! Vegyek neked egy magyar klaviaturat amin vannak nagybetük?
Csizmás Kond
@teuton: Na idefigyelj kis takonypóc, ha társalogni akarsz ne rágd a szart, hanem beszélj a témáról. A telefonos bütykölésedet én már rég lezártam és nincs semmilyen elvárásom tőled, csupán figyelmeztettelek hogy mikor illik pattogni.
Ha nem értesz valami nem kell folytonosan arról beszélj mert attól úgy sem okosodsz, és ne a billentyűzetre fogd azt amit nem tudsz. Nekem egy kilencvenben tajvánban gyártott herkentyüm van amivel ha akarok még róvást is tudok írni...és a világ bármely nyelvén tehát nem a billentyűzet a buta hanem te.
koszpeko
@Csizmás Kond: Beleszólok.
Fidesznyik állítsd már le magad.
Vagy igyál még 1-2 sört.
Legalább attól elalszol s nem rontod itt a degenerált hsz-al a levegőt.
Mi a f@sz közöd van hozzá,hogy ki mit és hogyan ír?
Irigykedsz,hogy valaki idegen nyelvet beszél?
MI van nincs egyetlen idegen ország állampolgára sem akivel lehetne beszélgetned s jött Orbánra szavazni?
Inkább a helyedbe meghúznám magam,hogy ezt a rablóbandát te és a hozzád hasonlók az ország nyakába ültettétek.
koszpeko
@Csizmás Kond: Ismét egy fejlett intelligenciával rendelkező fidesznyik hsz.
csa-csa
@teuton: "A migrans betelepülöt jelent, a menekültek refugees vagy Flüchtlinge.."
Képzeld! Ha nem is feltételezed, azért rajtad kívül tudjuk még egy páran! Az az érzésem Neked az a fixa ideád, hogy szinte mindenhol hazudnak menekült kérdésben. A svédeknek, németeknek, Ausztriának (vagy ahol még előfordultak támadások) mi érdekük lenne kitalálni ilyen rémes eseményeket?!
Bringás
@teuton: Szarom le ha egy liberális a saját elveit tagadja! Na ettől patkány a banda, illetve söpredék!
Bringás
@teuton: Unalmas vagy a demagógiád mellett!
eugen4402
Vessetek meg, de engem kevésbé érdekel, hova tűnt tízezer menekült, inkább az ötszázezer magyar hiányzik, akik szintén "eltűntek"...
eszegfu
@eugen4402: Szerintem ez csak annak tükrében érdekes (mármint az eltünt menekültek), hogy pl. birósági itélet van a kiutasitásukra és "eltüntek", tehát nincs kit kitoloncolni! Pedig a "rögtönitélő" biróságra milyen büszkék voltak, de ugy tünik ez a megoldás nem müködik. De lehet "rettegni" a betelepitési kvótával esetleg befogadott menekültektől, de arról nincs fogalmunk hányan vannak még itt M.o-n, akik a birósági végzés értelmében már itt sem lehetnének.
karma1
@teuton: Mondhatod ezt olyannak, aki semmi mast nem hall, csak egy teljesen hazug hir-aradatot , mindenhonnan elovezetve, vagyis radio-TV-ujsagok, es semmi realis hiradas... A fogorvosnonk sziriai holgy, az en 2 korzeti orvosom kozul az egyik fekete afrikai, a masik del-afrikai mix race, a banktisztviselonk egy tunderi irani holgy, a kolleganoim fele filippono, samoan, es pakisztani holgy. A ferjuk utepito mernok, a masiknak konyvelo, es meg sorolhatnam...
A lanyom fonoke roman holgy volt, (O hivta a lanyomat dolgozni a helyi szallodalancba, nagyon szerettek egyutt dolgozni), ennek a holgynek a ferje magyar, aki a Sky antennakat szereli fel, a szemorvos specialistam egy kivalo kinai orvos, aki a sajat privat szamat adta meg, hogyha a szemem belobbanna, akkor ne is menjek a klinikara, mert az idokieses, hanem egyenesen szoljak neki,...
Aki soha nem talalkozott kozelrol egyetlen menekulttel sem, annak fogalma sincs arrol, hogy ok is emberek, es milyen jo emberek...

Az a tizezer pedig ugy tunt el, hogy kifizettek a letelepedesi kotvenyeket, a megfelelo hivatal pedig kiallitotta nekik a magyar allampolgarsagot, amivel siman felszivodtak az Unio mas, gazdagabb allamaiban.

Javaslom, eltolcsi egyenesitse ki a szemet, es nezzen mereven majd abba az iranyba, ahonnan ez a tizezer ember szinte egy napon fog visszajonni Ma.o.-ra, amikor lejar az a kotveny, amit kifizettek a magyar allamnak, kolcsonkeppen. Na, akkorra kellett a kuszaszemunek megrendelni a 120 ezer kezifegyvert a 200 ezer eleslovedekkel...
eugen4402
@eszegfu: Nagyon helyesen látod a szitut, a lényeg az állandó fenyegetettség-érzet fenntartása, minden magyar érezze a bőrén, hogy csak Orbán elutasító politikája menthet meg minket a végső pusztulástól.
Van egy varázsszó: "ellenőrizetlen"... Az EU csak előttük engedi le a sorompót, Orbán mindenki előtt. Tudom, nem egyszerű feladat minden jövő-menő vándor személyazonosságát megállapítani, addig jók a menekülttáborok. Aztán majd csak elmegy a kedvük a csodaváró "turistáknak", hogy ilyen hosszú útra induljanak. De aki az életéért fut, azon segíteni kell, nem pártfüggő kötelességünk...
teuton
@csa-csa: Mi erzel? Ne arrol irj, te mit erzel, hogy en mit gondolok, hanem azt olvasd, amit irok! Es ne migransokrol beszelj, ha menekültekröl van szo! mert illegalis bevandorlokrol szonokoltok, pedig valojaban papir nelküli menekültekröl kellene! Azokat viszont nem bebörtönözni es kitoloncolni kell, hanem elöbb elolvasni a Genfi Egyezmenyt es ellenörizni, valoban azok-e?... Aztan ha valakinek nem tetszenek a nemzetközi egyezmenyek, elinditani a nepszavazast a kilepesröl, ENSZ-böl, NATO-bol, EU-bol... Nem hisem, hogy lenne ra 2/3...
teuton
@csa-csa: Ki beszelt kitalalasrol? Csökkentsd a gyogyszeradagod! A mertekkel van a baj! Mit gondolsz, akölni karnevalokon hany nemi eröszak volt evente, amikor menekültek meg nem is voltak? Ugye erröl nem hallasz?! Akkor olvasd a nemet statisztikat, milyen aranyu a menekültek, idegen szarmazasuak ("mit Migtationshintergrund" -oroszok, törökök, stb.) es nemet allampolgarok elkövetesi aranya eröszakos büncselekmenyeknel? A magyar statisztikat is felhozhatod, atment vagy 800ezer - 1millio ember az orszagon, hany nemi eröszak, gyilkossag törtent? Es ha igen, ez aranyaiban hogyan viszonyul a magyar elkövetökhöz? Egyes eseteket kiragadva es felnagyitva csak a demagogok es felelemkeltö diktatorok manipulalnak, a göbbels-i lakajmedia!
magyarbakancs
"Hova tűnt tízezer menekült Magyarországról?"
Meg illjetek a plakátoktól.
"Ha idejössz nem veheted el a Magyaroktól a munkát.
Meg olvasták azt is ,hogy jobban teljesít Magyarország mint az EU.
Ez nézik most meg.
karma1
@eugen4402: Ok nem "tuntek el", csak atalakultak munkanelkulibol kulfoldon dolgozo magyar gazdasagi bevandorlokka...:o)
Eriksson
Honnan jön ez a szám,? Ha nem voltak regisztrálva a menekültek, akkor csak hasraütés.
eszegfu
@eugen4402: Csak annyit teszek még hozzá: a 10 ezer menekültnek valószinüleg már megállapitották a személyazonosságát, mert -- ha hihető ez a hir -- ők menekült státuszt kértek. És amig erre vártak,ez idő alatt "tüntek el", holott e nélkül a státusz nélkül "illegálisan" vannak M.o-n... és ezektől az emberektől nem "rettegnek", sem a kormány, sem a hatóságok és még az emberek sem?! Bezzeg a kvóta szerint "letelepitett" emberek azok az igazán "félelmetes terroristák"! Nekem érthetetlen!
eszegfu
@teuton: 10:15 Való igaz: 800-1.000 ezer mehetett át M.o-n, de én nem olvastam, nem hallottam egyetlen "nemi erőszakról, gyilkosságról", amit a menekültek követtek volna el!
eszegfu
@Eriksson: 10:26 Valahogy ugy szól a hir, hogy "menedékkérők", tehát vélhetően ezeket az embereket regisztrálták, innen tudja a külügy és a Bevándorlási Hivatal is a számot.
eugen4402
@karma1: Így igaz. Amikor átlépték a határt, elvesztették "magyar munkanélküli"-jellegüket, és abban a pillanatban a Fidesz - kormány által munkába lépők táborába, ill. a gazdasági menekültek sokszínű közösségébe csöppentek szerte a világon... Végül is nem tűnt el senki, csak a besorolás definíciója változott.
Eriksson
@eszegfu: Akkor semmi gond. Ha a "menedékkérők" regisztrálták magukat, akkor onnantól már legálisan tartózkodnak az EU. területén. Mehetnek amerre látnak.
eugen4402
@eszegfu: Azt szokták mondani: se tudója, se látója nem vagyok...
Dehát valami oka biztos van annak, hogy az osztrákok megszigorították a határátkelőhelyeken az ellenőrzést...
eszegfu
@Eriksson: Ebben viszont nem vagyok biztos... Szerintem, ha M.o-n adják be a menedékkérést, akkor csak itt tartózkodhatnak, mert ezzel még nem kapnak állampolgárságot, csak ha már "letelepedtek"... igy gondolom...
Eriksson
@eszegfu: Éppen ez az. Ha nem kaptak állampolgárságot, akkor nem is vonatkoznak rájuk a magyar törvények. Nincs az az Isten, vagy Allah, akik maradásra bírhatná őket. Szerintem.
teuton
@Eriksson: ??? Leleptek, nem akarnak MO-on maradni??? De hisz ezek millioszam el akarjak özönleni MO-ot, idehozni a rokonaikat es iszlam allamot alapitani, kiszoritani az ösmagyar kulturat! Vagy megsem, hazudik a kormanypropaganda? Nemaaaaa...
eszegfu
@Eriksson: Ez az én logikám szerint kissé ellentmondásos a történet... amig M.o. területén vannak, bizony rájuk is érvényesek a mi törvényeink, még akkor is, ha nem magyar állampolgárok. Tehát, amig menedékkérésüket nem birálja el a hatóság, addig nem mehetnek csak a menekült táborba. Az meg más kérdés, hogy "tranzitnak" tekintik M.o.-t és embercsempészekkel "leléptek"...vagy sem...
Eriksson
@teuton: Most azt hiszed, hogy vicces vagy? Hát nem. Magyarország is mentsvár a valódi menekülteknek, de a gazdasági bevándorlók többet akarnak.
Eriksson
@eszegfu: Valóban ellentmondásos, de hogy állítasz meg tízezer embert, ha azok megindulnak? Hogy lehetne törvényesen megoldani ezt a helyzetet? Ez az, ami eddig még egyetlen európai, és nem európai országnak sem sikerült (kivéve Ausztrália), miért csak a magyarokon kell számon ezt kérni?
teuton
@Eriksson: Aha... Es a magyar gazdasagi kivandorlok? Akkor mondj mar nehany adatot: elismert menekült, gazdasagi bevandorlo, kötvennyel vasarolt letelepedes, gazdasagi kivandorlo? Bizonyara a penges drotkeritessel körülvett mentsvar miatt tettek 1000 km-es kerülöt azok, akik szive vagya volt MO-ot iszlam allamma tenni es azert vezettek be az osztrakok a magyar hataron az ellenörzest, hogy megvedjek MO-ot a nyugatrol bearamlo iszlamista megszallok ellen...
Eriksson
@teuton: Kevered a szezont a fazonnal. Amit felsoroltál hirtelen az több problémakör, külön-külön tárgyalandó.
eszegfu
@Eriksson: Ez is egészen más probléma, mint a cikkben szereplő dolog... nagyon elkanyarodtál ettől...
Eriksson
@eszegfu: Nem lehetséges, hogy el lettem kanyarítva? :)))
teuton
@Eriksson: Te keversz-javarsz, meg a kormanypropaganda! Meg azt sem tudja az atlagmagyar, ki a megrans, ijesztgetik 10millio iszlamistaval, söt ujabban egy "szakertö" a Magyar Idökben (hol mashol?) 1milliard migranssal uszit, akik ugrasra keszen varnak Europat meghoditani! Pedig nagyon egyszerü a dolog, hiszen nemzetközi megallapodasok, törvenyek es rendeletek szabalyozzaK. Barkit be KELL engedni, ha a menekültstatuszra hivatkozik, akkoris, ha nincs papirja. Aztan ki kell deriteni a szemelyazonossagat es valoban menekült-e? Akkor pedig kötelezöen jar neki juttatas! (Orban azt mondja, hogy ö SENKIT nem akar befogadni!) Az elutasitott kerelmeket lehetöseg van birosaggal felülbiraltatni. A birosagi hatarozattal elutasitottnak nem jar semmifele juttatas, el kell hagyja az adott orszagot. EZ a sorrend, a jogrend, es ettöl nem lehet elterni!
Eriksson
@teuton: Na, és ezt a jogrendet ki erőltette ránk? Ez a jogrend benne volt a 2004-es alapszerződésben amit aláírt az ország akkori miniszterelnöke? Nem lehetséges, hogy azért kellettek a 'magnak' a volt szocialista államok, hogy legyen honnan értéket elvinni és helyébe szemetet lerakni?
Bringás
Európa idióta vezetői csábítgatják ide a sok analfabétát! Ezért még felelni fognak!
teuton
@Bringás: Te mar feleltel, egyes, leülhetsz...
teuton
@Eriksson: @Eriksson: Na akkor felvilagositalak, mert nagy a sötetseg! 2004es EU alapszerzädes nincs, MO mar sokkal korabban eldöntötte a csatlakozast, csak 2004-töl lett .nem teljes jogu!- tag. Ki is volt au a ME aki sürgette a csatlakozast? Valami O-betüvel kezdödik a neve, igaz, akkor meg liberalisnak mondta magat az a KISZ-szökeveny... A Genfi Egyezmenyt is olvasd el es az UN-Chartat... ezeket MO mind alairta es ratifikalta! Azt hiszem, ez eleg lesz egy idöre, hogy halandzstemaban eldugulj... Az mar csak egy mellekvagany, hogy az EU-szerzödesben az is van. hogy az EP minösitett többseggel elfogadott hatarozatai minden tagallamra ervenyesek. Maskent pedig a kerdes: Amikor Orban azt mondta, hogy amig ö ME, addig nem kerül magyar föld külföldi kezbe, ha az euro arfolyama 300 ft föle emelkedik, le kell mondjon a mindenkori kormany es ö alatta nem lesz adoemeles, akkor most mi lenne a teendö? Csak az utobbira terek ki, 5 ev alatt több mint 50 uj ado lett bevezetve, a legujabb most (benzin) mert az arak csökkenesevel az adobevetel is csökkent.
csa-csa
@teuton: @teuton: egyet kell hogy értsek, DE minden országnak sajnálatos módon mindig és mindenkor megvan (és meg lesz) a szomorú bűnügyi statisztikája. Újabban nem kis mértékben árnyékolva a rengeteg idegen által elkövetett egyre több, egyre durvább, terrorizmussal, fanatizmussal "fűszerezett" kontinensünk viszonylagos nyugodalmát.
teuton
@csa-csa: Nagyon relativizalsz es összemosol. Mit jelentenek nalad az alabbi fogalmak "ujabban", "rengeteg", "nem kis mertekben", "egyre több"? Ezek nem szamok, a statisztika ezzel nem tud mit kezdeni, ezek propagandaszolamok! Pesze ha ugy nezzük, az egyik oldalon fanatizmus van, a masik oldalon meg a köztörvenyes bünözes, de vegülis mi a különbseg? Az egyik allitolagosan vallasi okokbol öl, a masik haszonszerzesböl, mi a különbseg? Ha ugy nezzük, a partizanok is fanatikus bünözök voltak, de erröl persze senki nem beszel. Pedig 1940töl tele volt velük Europa es a Balkan! Van fogalmad rola mi zajlotta 90es evekben Szerbiaban? Egy zsoldos meselt nekem rola... Mindenkire löttek aki mozgott, a lelöttekert fejbent kaptak! Mindegy, hogy gyerek, asszony vagy katona volt! Meg a vilag sok mas reszen meg most is müködnek partizanok, magukat szabadsagharcosnak titulalva. Mi a különbseg tehat Toaso meg Rozsa Flores es parizsi merenylök között? Csak annyi, hogy a parizsiak ott született allampolgarok voltak, Rozsaek meg egy idegen orszagbol mentek oda ideologoiai okokbol (vagy megis zsoldoskent?) robbantgatni meg gyilkolni! Szoval mi akkor a különbseg, ki a nagyobb bünözö? Az europai kontinens "viszonylagos nyugalma" meg egy hazug alom, talan olvasgasd vissza a 70es evektöl mi törtent Europa nyugati felen! Kezdjük Spanyolorszaggal, folytassuk Nemet-, Olasz- es Franciaorszaggal, nem beszelve Angliarol es Eszak-Irorszagrol! Ideologiai es vallasi okobol több ember halt meg europaiak kezetöl Europaban, mint fanatikus arab terroristak miatt! Persze ha valaki tul fiatal, nem tanult törtenelmet vagy a memoriaja nem jol müködik, akkor könnyü mindenfele hazug göbbelszi propagandaval megvezetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.