A Világgazdaság szerint a jövő évi büdzsé mintegy ezer milliárdos megszorítást rejt magában, ami egyes területeken igen fájni fog. 

A büdzsé legváratlanabb része, ami szembemegy az eddigi szólamokkal, a Kliket érinti: 22 milliárdot kapna, ez pedig kevesebb, mint az idei 45 milliárd fele. Visszavágnak a bérekből is: összességében a Klik költségvetése 108 milliárd forinttal lesz kisebb az idei megemelt előirányzatnál.

15 milliárd forinttal – az idei keret 4 százalékával – csökkentik a Start munkaprogram keretét. A korhatár alatti ellátásokra (például szolgálati nyugdíjra vagy a balettművészek járadékára) összességében 17 milliárd forinttal, vagyis több mint 15 százalékkal kevesebbet fordítanának.

Árvaellátásra 3 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak jövőre, de hasonló mértékben 3,5 milliárd forinttal csökken az özvegyi nyugellátások értéke is. Csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete is – a 2,5 milliárdos megtakarítás azonban itt nem éri el a kiadási keret egy százalékát sem. A családi pótlékra szánt keret szintén egy százalékkal, 3,2 milliárd forinttal lesz alacsonyabb az ideinél.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@karma1: A tanárok legalább megtették azt amire sok éve nem volt példa. Arról nem tehetnek, hogy egy olyan hatalom kormányoz, ami csak az erőből ért. Ha itt valaki valamit el akar érni, akkor minimum olyan megmozdulás kell, mint a netadónál. Sajnos az emberek még mindig nem az ügy súlya alapján vonulnak az utcára, mert a netadónál a Queaestor ügy vagy az MNB alapítványok ügyes ezerszer fontosabb lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Emberek! Nem hiszek a fülemnek. Az egyik MNB alapítvány vezetőt most hallom az echo tv-n a mélymagyarban. A gazdasági egyetemek és jogi egyetemek oktatási anyagának megváltoztatásáról beszél. Tudjátok mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy tananyag lesz a fideszes korrupció és a jogba is valahogy át fogják ültetni, hogy ne lehessen büntetni érte.
1magyar
@gulyasgyula: Az ország fele odajár a plázákba, autókkal munkába a másik fele meg kikukázza amit az előzőek kidobnak, hajléktalan stb.
Szerinted ez a normális? Ebből vonsz le következtetést? De a kormány is. Mert a szegények nem járnak ezekre a helyekre és nem autókkal.
Csak az nem látszik.
gulyasgyula
@1magyar: A véleményemmel senkit nem akarok megbántani de sok éve nyugdíjasként is járom az országot ,Nagykanizsától - Nyíregyházáig multi cégeknek végzünk szolgáltatást ..Látom hogy hol milyen korú emberek dolgoznak - vagy kukáznak ..Nem vagyok kormány barát és egy pártnak se tolom a szekerét Én már mindegyikből kiábrándultam ..Nagyon sok ember lustaságból arra nem képest hogy 5métert gyalogoljon egy kukáig úgy dobja el a szemetet nem hogy munkát keressen és dolgozzon ...TISZTELET A KIVÉTELNEK mert nyilván Ők vannak többen ..Van olyan rérteg aki úgy leszokott a munkáról hogy inkább kukázik de nem dolgozik ..
verőce21
Már a címe sem igaz ennek a cikknek. De ilyen cikkre ugranak rá a buta párttitkárok és a volt szakszervezeti bizalmik.
1magyar
@gulyasgyula: Ilyen hülyeséget is régen hallottam, hogy inkább kukázik mint dolgozik.
gulyasgyula
@1magyar: ..Egyszerűen meggyőződhetsz róla ...Kelj fel hajnalba és nézd meg milyen korú emberek kukáznak ..Menj be egy kocsmába és próbálj pénzért munkát kínálni a hitelbe ivó vendégeknek ..Hamar rájössz hogy fiatal emberek meg se próbálnak munkát keresni és a kocsmában hitelbe kuncsorgók nem érnek rá ha munkát ajánlasz nekik ...Vagyis inkább kukáznak ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.