A Világgazdaság szerint a jövő évi büdzsé mintegy ezer milliárdos megszorítást rejt magában, ami egyes területeken igen fájni fog. 

A büdzsé legváratlanabb része, ami szembemegy az eddigi szólamokkal, a Kliket érinti: 22 milliárdot kapna, ez pedig kevesebb, mint az idei 45 milliárd fele. Visszavágnak a bérekből is: összességében a Klik költségvetése 108 milliárd forinttal lesz kisebb az idei megemelt előirányzatnál.

15 milliárd forinttal – az idei keret 4 százalékával – csökkentik a Start munkaprogram keretét. A korhatár alatti ellátásokra (például szolgálati nyugdíjra vagy a balettművészek járadékára) összességében 17 milliárd forinttal, vagyis több mint 15 százalékkal kevesebbet fordítanának.

Árvaellátásra 3 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak jövőre, de hasonló mértékben 3,5 milliárd forinttal csökken az özvegyi nyugellátások értéke is. Csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete is – a 2,5 milliárdos megtakarítás azonban itt nem éri el a kiadási keret egy százalékát sem. A családi pótlékra szánt keret szintén egy százalékkal, 3,2 milliárd forinttal lesz alacsonyabb az ideinél.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@karma1: A tanárok legalább megtették azt amire sok éve nem volt példa. Arról nem tehetnek, hogy egy olyan hatalom kormányoz, ami csak az erőből ért. Ha itt valaki valamit el akar érni, akkor minimum olyan megmozdulás kell, mint a netadónál. Sajnos az emberek még mindig nem az ügy súlya alapján vonulnak az utcára, mert a netadónál a Queaestor ügy vagy az MNB alapítványok ügyes ezerszer fontosabb lenne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."A kormány jövő évi terve: a tanárok, az özvegyek és az árvák kevesebb pénzt kapnak"...

na meg a nyugdíjasok...azt miért nem merik mondani?
karma1
Sajnalom a tanarakat: a sztrajkjuk visszafele sult el, az ominozus utolso tuntetesuk ota a vilagon semmi hir sem roluk, sem az esetleges targyalasaikrol a kormannyal, a vezetes azonban maris megmutatja az erejet, TB megvonas a sztrajkolo tanaroktol, egy csoport tanar epp egy tegnapi cikk szerint meg a fizeteset sem kapja meg , es persze a KLIK sem szunik meg, a belebegtetett erkolcstan-mindennapos torna megszunese is csak egy alhir volt, szoval, bar nagyon sajnalom a tanarokatm, de (MEGINT) hagytak magukat torbecsalni nagyotmondo gallone altal...
Szoval, a kormany megint a legszegenyebb retegeken akar meg tobbet sporolni, hogy az uj oligarchakat a hatalom oldalara probaljak edesgetni...\\Remelem, gyorsan el lesznek tuntetve a fold szinerol is, de a rokonaik is, nehogy vissza tudjanak kapaszkodni a hatalomba.
human
@karma1: A tanárok legalább megtették azt amire sok éve nem volt példa. Arról nem tehetnek, hogy egy olyan hatalom kormányoz, ami csak az erőből ért. Ha itt valaki valamit el akar érni, akkor minimum olyan megmozdulás kell, mint a netadónál. Sajnos az emberek még mindig nem az ügy súlya alapján vonulnak az utcára, mert a netadónál a Queaestor ügy vagy az MNB alapítványok ügyes ezerszer fontosabb lenne.
lópicigáspár
@wagabund: Olvasd el a VG-n a teljes cikket. Ők se maradnak ki! :((((
karma1
@human: Dehat ertelek en nagyon jol, tudom, hogy akkora bunkok, akiket eszervek nem gyoznek meg, csak az ero!

De tavaly december kozepe ota, amiota eloterbe kerult a tanarok es egeszsegugyisek helyzete, mar akkor sem ertettem azt, hogy miert akarnak elnyujtva, es csak felteteles modba kilatasba helyezve sztrajkot es megmozdulast, ?...
(Lehet, hogy nem tudom ma kifejezni eleg jol magamat, de a lenyeg: miert hagytak a tanarok megdumalni magukat gallone altal, es elhinni neki, hogy majd januar kozepen lesz egy tuntike? AKKOR kellett volna pontosan olyan spontan kivonulni az utcara, mint amikor a netadonal jottek az utcara az emberek. gallone mar elarulta egyszer a tanarokat, lehet, hogy az a sok packazas, amit azota is kapnak a tanarok, ANNAK az arulasnak az egyenes kovetkezmenyei).
Szoval: nem ertettem - es most sem ertem - , hogy annyi okos, es megalazott, elegge pipas tanar hogy hogy nem figyelmeztette gallonet, hogy hagyjon mar fol ezzel a halogatos, beigergetos "majd fogunk am egy 5 p[erces sztrajkot csinalni 3 het mulva" hozzaallassal? Mert ez volt az egesz sztorinak a halala: forradalmat, koveteleseket nem lehet ugy csinalni, hogy elore bejelentem, megbeszelem a kormannyal, meg a szakszervezetekkel egyeztetek, meg ilyenek, mert akkor a kormany sohasem fog terdre kenyszerulni...A netados tuntetes is azert volt hatasos, es a kormany azert hatralt meg nyilvanvaloan, mert megijedt a tomeg oriasi ellenkezesetol...
Ugyanezt kellett volna elerniuk a tanaroknak is...Nem tettek, faziskesesbe kerultek, a kormanynak minden elore bejelentett sztrajkra mar elore megvolt a bomlaszto , szetvero lepese, megfelelo karraktergyilkossaga...
A Quaestorrol meg kuszaszem pofatlan rablasarol mar nem is beszelek...
Aki Én
Csak, hogy a ,,magyar emberek" érezzék a törődést, hogy a ,,magyar családok" jobban járjanak.
wagabund
@Aki Én: ...bocsánat, de felröhögtem...szóval érezni fogom a törődést...megasztán jobban is járok...jaj...akkor ez maga a Kánaán...vagy...mégsem?
nyanya001
Matolcsy meg vígan költi az MNB tartalékát, hogy hálnátok valamennyien
a jó édesanyátokkal,arról nem is beszélve, hogy a stadionokra még több pénzt
költ ez a degenerált !
wagabund
@lópicigáspár: ..bevallom eszem ágában sem volt elolvasni, elég rémísztő a főcím is...
de jelentem bepótoltam...hát mit mondjak? elment a maradék kedvem is...
magyarbakancs
"Csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete is – a 2,5 milliárdos megtakarítás azonban itt nem éri el a kiadási keret egy százalékát sem. A családi pótlékra szánt keret szintén egy százalékkal, 3,2 milliárd forinttal lesz alacsonyabb az ideinél."
Ez mit jelenthet?
Kevesebb ellátást kapnak, vagy kevesebben vehetik igénybe –e fajta ellátást, ha megbetegednek, és nem tudnak dolgozni?
nyanya001
Ez van, ha egy putriszökevényből miniszterelnök lesz !
gepnarancs.hu/2015/05/127-millios-veszteseget-termelt-a-felcsuti-foci/
De azért dönti a pénzeket a fociba meg a kisvasútba, mert a gyermekkori álmát
megvalósítja akkor is, ha az emberéletekbe fog kerülni !
Jobban jártunk volna a falhoz vertek volna ...
Aki Én
@human: Ebből látszik, hogy az emberek a néhány száz forintot értik, a milliárdokat nem.
1magyar
Üres a kassza és már nem akarnak választást nyerni.A csókosok gazdagok.
Clavigo
A Gazdaállat meg a parazitáinak a költségvetése...Remélem,,pofára esik 1-2 fitymasz-proletár. is...oszt jó napot.
Clavigo
De legalább lesz 32 új,,-felújitott stadion...
human
@karma1: A netadó milliókat érintett párttól függetlenül. Az oktatást pár százezer embert érint és annak is egy része fideszes. A tanárok nem tudnak tömeget felmutatni, ha a szülők nem állnak melléjük.
A Gallóné eddig tényleg túlzott politikai korrektséget mutatott. Nagy meglepetés volt számomra, hogy bevállalta a sztrájkot. Egyébként hallani olyat, hogy annak idején a tanárok nagyon szívesen szavaztak a fideszre, csak most rossz oldalára kerültek annak a bizonyosnak.
christike
Ezt nemértem ! Megvágják a már ellátásban részesülket, v. kevesebben kerülnek be újabbak a rendszerbe?! biztos lüke vagyok , de nem értem!
karma1
@human: A tanarok valahol egy kicsit osszefogtak a szulokkel is, a diakokkal is... Nekem csak az nem tetszett rogton az elejetol fogva, hogy a szakszervezet nem az asztalra csapott es azonnal lepett - mert lephetett volna, hiszen minden problemaja mar meg volt fogalmazva, keszen allt arra, hogy beadjak balognak -, AKKOR MIRE VARTAK? Ha ugy vesszuk, akkor az oktatasugy is milliokat erint, meg ha egy kicsit attetelesen is.
Ha a tanarok anno a fideszre szavaztak, azt mondom, megtehettek jo lelkiismerettel, mert orban NEM EZT IGERTE, egy olyan meccsbe kezdett bele, aminek a jatekszabalyai menetkozben valtoztak, es erdekes modon nem a kozonseg szorakoztatasara, hanem ugy, hogy mindig csak az o csapatanak kedvezzenek az uj szabalyok, barmerre is forduljon.
Magyarul, a tanarok egesz nyugodtan elmondhatjak: "Anyam, en nem ilyen lovat akartam!"
Azt is nagyon ijesztonek tartom, hogy okos, ertelmes, felkeszult embereket tud lemosni a palyarol orban ugy, hogy eselyuk se lehessen visszamaszni a kuzdoterre...
Egyebkent pedig senki nem is sejthette, hogy orban igy meg fog valtozni, mind politikailag, mind gazdasagilag, es hogy egyre jobban es lathatobban elhatalmasodik rajta az elmebaja, es senki nem tesz ellene semmit!
Ha egy ember az o allapotaban elmenne ma Magyarorszagon egy szimpla buszvezetoi jogositvanyt szerezni, a pszichologiai tesztkerdesek utan nem hiszem, hogy a palyaalkalmassagi orvos felengedne egy buszra ot sofornek...
karma1
@christike: Nem baj, ha most nem erted: ok majd ki fogjak talalni helyetted is, hogy mit tegyel, mit kapsz, vagy esetleg hogy csuszol le eppen egy juttatasrol, mert ez a torveny /koltsegvetes eletbe fog lepni...:o((((
Borda
Akkor ez nyilván azt jelenti,hogy jövőre nem emelnek se családit,se özvegyit stb.
nemjoezigy
A megszorítások közt nem szerepel a pártok támogatása és különösképpen a fideSS/kdnp közeli akárkik pénzel való kitömésének csökkentése. Nevesítve egypár: vajna, mészáros, habony, szjgyártó, lázár, tiborc és a többi élősködő féreg!
Toby
Qrwára működnek "a magyar reformok " ! Itt a tettenérés a parasztvakító mesékre, aki még kételkedett volna !
Az a helyzet, hogy iszonyú nagy pénz kell a patkányoknak 2018-ra, ezt valahonnét össze kell söpörni ! Aután majd - ahogy eddig mindig tették - pár cseppet elejtenek a választás évében !
Itt üt vissza a rezsicoki is - a hájfejű dagadék most hol van ?
prime777
2018-ban jönnek a választások.
Akkor lesz pénz nyugdíjat emelni olyan 5%-al meg a tanárok és eü. dolgozók béreit is megemelni.
Addig meg leszarják őket.
Buta mint a föld ez a nép.
Bringás
A kockáskodókat előtte még helyre fogják tenni!
lópicigáspár
Egyébként elolvasva a fölöttem szólókat rá kellett jönnöm, (beleértve magamat is) itt senki sem látja a fától az erdőt, csak a kurmányunk! Mivel a nyugdíjkorhatár alattomosan emelkedik, így nem kell új nyuggerekkel számolni, nem beszélve a 60 fölöttiek rohamos elhalálozási rátájáról, hisz az egészségügy KO, egyértelmű, hogy nem kell annyi kiadással számolni! Így kell spórolni kérem szépen, hogy hűlne rájuk a bőr!
Toby
@lópicigáspár: Paci Gazsi ! Mivel nem kell új nyuggerekkel számolni, pntosan ezért kellett volna értelmes emelkést adni a nyuggereknek, az meg egyenesen villamosszéket érdemel, hogy megvágják az özvegyit is !
Harrach-tapló péter még kapja a millkós fizu mellé a 240.000-res csórika kisnyugdíját ?
picike1
áldott legyen mindenki ki az özvegyet árvát bántja és elveszi a kenyeret az asztalról tőlük . a ti bibliátokban nincsen megirva özvegyet árvát ne nyomorgasd ! ne kivánd az özvegyi kenyeret ! ne is merj hozzányulni ! ezzel prédikáljatok amen
fütyi
Te kis III/III -as k... ög roma csávó! Ha hozzá mersz nyúlni az özvegyi nyugdíjhoz , vagy az árva ellátáshoz véged lesz, mert elvisz a devla.Mit képzelsz Magadról ki vagy Te félisten talán, vagy fáraó aki despotikus hatalmat gyakorol. Nem az nem Te vagy. Te egy jellemtelen nem az idén lebarnult féreg vagy. Semmibe veszel mindenkit, csak a csókosokat ajnározod, mert nem két fillért csurgatnak vissza a szatyrodba.Pöffeszkedve ülsz az elnöki székben, feszülő érettségi öltönyödben, és csoda emberekkel veszed Magad körül a tesó Flórika, a sunyi Rogán, aki locsolja az otthonát hogy nőjön, Harrach nyugdíj csaló, a hiteltelen belügyes, és még sorolhatnám végtelenségig.
lópicigáspár
@Toby: Kunta Kinte! Nem szoktál Te ilyen hozzászólásokat félreolvasni!
Toby
@lópicigáspár: Nem is olvastam félre, csak lyukat találtam a reagálásra.
lópicigáspár
@Toby: Szerintem az utolsó mondat elmegy "foltnak" :)
barckmagdi
Itt csak az 56-os megoldas oldja meg a problematikat megnyugtatoan.
Desischado
Íme a családbarát fidesz! Hogy rohadnának meg!
nezelodo
Na alakul Tündérország adócsökkentő programja, kevesebb juttatás, és ebből következik, kevesebb lesz az adó is, ráadásul kevesebb ÁFÁt is tud otthagyni a multinál az alattvaló.
nyanya001
Rohadj meg Orbán a stadionjaiddal és a söpredék falkáddal együtt
www.szeretlekmagyarorszag.hu/eva-neni-38-evig-tanitott-ma-a-krisnasokhoz-jar-enni-2
hogy nem sül le a bőr pofátokról mocskos tolvaj bagázs kormány !
micfild
@christike: A családi pótlékos ötletet én sem.. A fideSS nem emelte.. amióta ők vannak hatalmon. Megvonják? lecsökkentik?? van aki nem kap majd???
Az meg a legundoritobb, hogy a legnyomorultabbakat taszitják még nagyobb gödörbe. az árvákat és a rokkantakat.
gulyasgyula
@barckmagdi: Ha neked megnyugtató lesz amiről nem beszél senki ..Ki engették a köztörvényes bűnözőket , gyilkosokat is ..Lesz itt sirás- rivás ..Mi olyan szörnyű mikor miden hosszú hétvégén tele vannak a velnesz szálók, fűrdök , hétköznap is tele a fürdők parkolója autóval ..Reggel minden gyereket autóval visznek iskolába , a tanárok is mind autóval jár dolgozni ..A kukák tele vannak kaja maradékal ..A repterek nem győzik az utas forgalmat , Hol van itt a rossz világ ..???
nyanya001
www.mindenegybenblog.hu/hirek/ukran-nyugdijasok-akiknek-mi-fizetjuk
A qrva édesanyátokat erre van pénz?
Az itthoniakat meg megrövidítitek ? Mocskos hazaáruló gennyes horda !
mariaberta
Ez csak természetes nem? Kell Matolcsynak, a népes rokonságnak és az őt futtatóknak, /A neveket találjátok ki, mert a futtatók neve csak félig nyilvános/
Borsodi
Akkor már tudjuk kiknek lesz kánaán jövőre,akiknek eddig is az volt Így is kell csinálni.Csak azt fełejtik el,hogy a földön vendégségben vagyunk, akik ezzel vissza éltek, azok kínos halált halnak!
mariaberta
@Borsodi: A kínos halált garantáld, és akkor megnyugszom.
evacica
Így kell ezt csinálni, hogy többet tudjanak lopni! A nép meg vegye be a maszlagot, hogy milyen jó is neki! Erkölcstelen korrupt kormánya van Magyarországnak!
human
Emberek! Nem hiszek a fülemnek. Az egyik MNB alapítvány vezetőt most hallom az echo tv-n a mélymagyarban. A gazdasági egyetemek és jogi egyetemek oktatási anyagának megváltoztatásáról beszél. Tudjátok mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy tananyag lesz a fideszes korrupció és a jogba is valahogy át fogják ültetni, hogy ne lehessen büntetni érte.
1magyar
@gulyasgyula: Az ország fele odajár a plázákba, autókkal munkába a másik fele meg kikukázza amit az előzőek kidobnak, hajléktalan stb.
Szerinted ez a normális? Ebből vonsz le következtetést? De a kormány is. Mert a szegények nem járnak ezekre a helyekre és nem autókkal.
Csak az nem látszik.
gulyasgyula
@1magyar: A véleményemmel senkit nem akarok megbántani de sok éve nyugdíjasként is járom az országot ,Nagykanizsától - Nyíregyházáig multi cégeknek végzünk szolgáltatást ..Látom hogy hol milyen korú emberek dolgoznak - vagy kukáznak ..Nem vagyok kormány barát és egy pártnak se tolom a szekerét Én már mindegyikből kiábrándultam ..Nagyon sok ember lustaságból arra nem képest hogy 5métert gyalogoljon egy kukáig úgy dobja el a szemetet nem hogy munkát keressen és dolgozzon ...TISZTELET A KIVÉTELNEK mert nyilván Ők vannak többen ..Van olyan rérteg aki úgy leszokott a munkáról hogy inkább kukázik de nem dolgozik ..
verőce21
Már a címe sem igaz ennek a cikknek. De ilyen cikkre ugranak rá a buta párttitkárok és a volt szakszervezeti bizalmik.
1magyar
@gulyasgyula: Ilyen hülyeséget is régen hallottam, hogy inkább kukázik mint dolgozik.
gulyasgyula
@1magyar: ..Egyszerűen meggyőződhetsz róla ...Kelj fel hajnalba és nézd meg milyen korú emberek kukáznak ..Menj be egy kocsmába és próbálj pénzért munkát kínálni a hitelbe ivó vendégeknek ..Hamar rájössz hogy fiatal emberek meg se próbálnak munkát keresni és a kocsmában hitelbe kuncsorgók nem érnek rá ha munkát ajánlasz nekik ...Vagyis inkább kukáznak ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.