A pályázat idején bedobott összeg több mint tízszeresére rúghatnak végül a jövő évi budapesti vizes-vb rendezésével kapcsolatos kiadások – írja az Átlátszó.

A portál kibogarászta az elmúlt három év vb-re vonatkozó döntéseit, ezek alapján a rendezés tényleges költsége legalább 89,843 milliárd forint lesz. A legtöbb pénzt idén költik el, összesen több mint 52 milliárdot, de még 2017-ben is legalább 25 milliárdot fordítanak a projektre.

A kormány azzal érvel, hogy ezek jelentős részben olyan beruházások, amelyekre a vb-től függetlenül is szükség van.

Összesített kiadások évenkénti bontásban

2013: 1,4 milliárd forint

2014: 1,585 milliárd forint

2015: 6,979 milliárd forint

2016: 52,201 milliárd forint

2017: 25,748 milliárd forint

2018: 1,93 milliárd forint

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nos ugyanez varhato ha ne adj isten mi rendezhetjuk az olimpiat, de Paks eseteben is.
A magyar emberek vert fognak izzadni otven even at... (mar aki meg otthon el)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ki gondolta volna...
az olimpia is milyen jó lenne már haveri alapon, ugye?

Remélem a Riói akkora elbaszás lesz, hogy abból okulva soha többé nem rendezik meg sehol.
simmering73
Rájöttek hogy az ellopandó pénzek nem szerepeltek az első kimutatásban.
Hellcat
Meglepődtem volna ha ezt nem lopják szét.
adrenalink
Több mint 10X-es a kiadás (és még nincs kész!). Bezzeg az egyik példakép, Putyin megelégedett a szocsi téli olimpia ktg-einek 5X-ösére emelkedésével...
Cicamama55
Minden felújításnál így volt eddig is...Kezdetkor az elfogadás miatt van egy összeg, utána ahány kézen áthalad, mindenki ráteszi a saját sarcát!
papa.49
Na de a különbözetet a hazugovics fizeti a gyárfással együtt???
Yoda69
Nos ugyanez varhato ha ne adj isten mi rendezhetjuk az olimpiat, de Paks eseteben is.
A magyar emberek vert fognak izzadni otven even at... (mar aki meg otthon el)
justhpeter
Ezzel a szorzóval számoljátok ki a budapesti olimpiát. 100 évi GDP azonnal ki az ablakon és még 150 évi GDP hitelfelvétel.
papa.49
@Yoda69: Ennyi vért már ez az ország, ez a nép már nem tud kiizzadni, az biztos ebbe belegebedünk, az tuti!!!
Fradigege
Most láncra kell verni az egész galerit! Teljes vagyonelkobzást és padlás lesöprést rendelek el!
papa.49
@Fradigege: Mikor kezdjük, már nagyon itt az ideje!!!
egyvandor
Az ilyen rendezvények arra jók hogy a köz terhére, kockázatára, egyesek garantáltan biztos hozammal jól megszedjék magukat. Ennek lehetősége meg akkora motiváció a haszonlesők számára, hogy minden követ hajlandóak megmozgatni a "zemberek" átverését illetően.
Fradigege
@papa.49: Baltám van. Nem túl sok esélyt látok az ellenállásra. 184cm/110 kg. Kivágok egy mosógépet a fürdőszobából is. Mehetünk.
Fradigege
Az öntött vaskáddal az a baj, hogy kevés a hely.
papa.49
@Fradigege: Nekem csak az öklöm van, de viszont 180 centi, meg 104 kiló...Erőm még van bár már nem annyi mint 20 évvel ezelőtt...
Yoda69
@papa.49: Nem, ne hidd. Sajnos a magyar ember olyan mint a birka. Szolga sorsra van itelve. Tisztelet persze a kivetelnek, de a nagy tobbseg az ilyen. Ezt is ki fogja szenvedni ha kell otven even at. Csak az orszag fog alul maradni, most mar talan orokre, mert a vilag elhalad mellettunk. Szomoru ezt leirni magyarkent, de en igy latom, es ezert is ment mar el otthonrol evekkel ezelott. De ettol fuggetlenul mindig szeretek hazaterni, es a Karacsonyt mindig otthon toltjuk :)
Desischado
@egyvandor: Nálad a pont többek között. Erről van itt szó. Mi meg dögöljünk bele, és mindezt csak azért, hogy ezek a hazaáruló ország/ember nyomorító rablók még jobban megtömhessék a feneketlen zsebüket!

@Fradigege: @papa.49: Balta ásó, gereblye van. Kötelet is szerzek, ha kell. Mikor megyünk?
Yoda69
@Desischado: @papa.49: @Fradigege: Sokan vagyunk, de nem elegen. A tanarok ellenallasat is felmorzsoltak, szepen lassan suttyomban.
Beszeljetek ra minnel tobb embert, hogy 18-ban a fideSS ellen, a demokratikus erokre szavazzanak. A jobbik szinten nem nyero, mert a fideSS mellekpartja.
MSZP-DK-Egyutt o rajkuk kell szavazni, ha ujra demokraciat szeretnenk.
papa.49
@Yoda69: Jól látod, csak itt irgalmatlan nagy a szellemi sötétség, vagy még inkább a beletörődés, és nincs senki aki felrázná a népet ebből a fásult állapotából...
Ismerek olyant akinek eltörölték a rokiját, és most huszonezerrel kevesebbet kap, mégis jár és agitál a fütyisznek, erre már nem tudok mit mondani...
papa.49
@Desischado: Én bármikor indulhatok, de kijön még, mert amint látom nem leszünk ,,rengetegen,, sajna...
Desischado
@Yoda69: Egyetértek. A jobbik és a fidesz soha! Én is ezt a formácoót támogatnám!

@papa.49: Drága Papa, tudom, hogy rád számíthatunk mind! És sajnos, igazad van, amíg ekkora a szellemi sötétség, addig itt nem lesz változás! Az ismerősöd az élő példa erre!
papa.49
@Desischado: Igen, és tudod az igazán szomorú az benne, hogy ez a nő akiről szó van nem egy ,,szellemi sötétség,, volt eddig, mert régóta ismerjük egymást, hogy most mi érte nem tudom, de már beszélgetni se igen lehet vele, mert mindig csak a fütyisszel jön elő...
Desischado
@papa.49: Lehet, hogy agymosáson esett át. Vagy ki tudja. De ez is jó példa rá, hogy a diploma nem minden, azzal is lehet valaki szellemi toprongy, vagy az is lehet, hogy ő nem érzi a saját bőrén, (még), és így nem érdekli.
papa.49
@Desischado: Néha eljön hozzánk, én már nem szívesen megyek át hozzá, még a nejemmel se, mert örökké ezt hozza elő, mivel ráadásul a nejemnek nagyon távoli rokon ( sokadik unokatesó) igazán összeveszni se akarok vele...
human
Remélem számolja valaki, hogy mi mennyibe kerül. Aztán ne felejtsük kivonni a hasznot. Az eredmény előre jelezheti, hogy megérné-e olimpiát rendezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.