Magyarország megsértette a Párbeszéd Magyarországért (PM) négy korábbi képviselője, valamint az LMP két volt és egy jelenlegi képviselője szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) nagykamarája kedden.

A strasbourgi székhelyű törvényszék 2014 szeptemberében első fokon már kimondta, hogy sérült a PM-es Karácsony Gergely, Szilágyi Péter, Dorosz Dávid és Szabó Rebeka, illetve az LMP-s Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes és Lengyel Szilvia szabad véleménynyilvánítási joga, s ezért kártérítést ítélt meg nekik.

Az ügyet a magyar állam fellebbezése nyomán végül a másodfokú tanács elé utalta a bíróság.

Az EJEB fellebbviteli fóruma keddi jogerős ítéletében helyben hagyta a korábbi döntést és megállapította, hogy a bírságolással a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 10. cikkét.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Csizmás Kond: Abból indulsz ki, hogy van egy törvény ami alapján büntetést kaptak. Csak itt egy magasabb rangú törvénnyel ment szembe az a szabály ami alapján büntettek. Tehát ha a szabály érvénytelen, akkor az abból adódó büntetés is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
A strassbourgi bíróság ítélete 2167-ből:
Orbán Viktor (RIP) miniszterelnök úr/hölgy hazudott, amikor azt mondta, hogy Jó Napot Kívánok!
Csizmás Kond
" Magyarország megsértette a Párbeszéd Magyarországért (PM) négy korábbi képviselője, valamint az LMP két volt és egy jelenlegi képviselője szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket "
...most akkor ha kimondták, mer kimondták, különben nem büntették volna meg mi a helyzet ?
-...a büntetés nem jogfosztás hanem törvénysértés megszegésének a bírságolása !!!
Toby
@Csizmás Kond: Ott, ahol maga a vitatható törvény léte is jogfosztást jelent, szó sem lehet törvénysértésről!
Csizmás Kond
@Toby: mégegyszer leírjam vagy visszaolvasol ?
a jogfosztás az lenne ha elszorítanák a nyakát, hogy ne tudjon beszélni...a büntetés az egy törvénysértés megszegésének a bírsága.
...pl az is jogfosztás, ha egy molinóval eltakarod a hátul ülőt...a többit már kétszer leírtam.
Toby
@Csizmás Kond: Ne írd le mégegyszer., már kiröhögtem magamból! Azért, mert valamit törvénynek hívnak, még nem azonos a törvényességgel, jogszerűséggel, amint a példa is mutatja, hisz eleve korlátozás végett hozott a karám egy olyan előírást, amely csak az ellenzékre vonatkozik a gyakorlat szerint!

"Amikor az igazságtalanságból törvény lesz, az ellenállás felelősséggé válik!" Vésd fel magadnak!
(T. Jefferson)
human
@Csizmás Kond: Abból indulsz ki, hogy van egy törvény ami alapján büntetést kaptak. Csak itt egy magasabb rangú törvénnyel ment szembe az a szabály ami alapján büntettek. Tehát ha a szabály érvénytelen, akkor az abból adódó büntetés is.
Csizmás Kond
@Toby: A törvény az törvény...és mindegy kinek mi a véleménye róla akkor is törvény.
Csizmás Kond
@human: A szabály az, hogy a törvényhozó házból senki ne csináljon nagycírkuszt.
..lehet lelkizni meg osztani a az oszthatatlant akkor is egy országhází képviselő viselkedjen a helyzetnek megfelelően.
justhpeter
@Csizmás Kond: "A szabály az, hogy a törvényhozó házból senki ne csináljon nagycírkuszt." OK. Megszavazom. Kérdés: Kövért mikor fogják kivezetni a parlamentből az előbb megszavazott szabály alapján ?
Csizmás Kond
@justhpeter: ..szerintem akkor amikor más lesz a felügyelő...
kukac50
Ha elmondani nincs lehetőség akkor a molinó a megoldás, a Fidesz így sem értette meg.
Kövér meg öntörvényű,azt hiszi magáról,hogy Ő az Isten,pedig csak a fasza.
Desischado
Remélhetőleg, nem nekünk kell fizetni?! Fizessen kövér meg a fidesz! És a szabad vélemény nyilvánítás jogát nem lehet elvitatni! Jogos a büntetés!
alterego56
@Csizmás Kond: Kuplerájt a jobboldal csinált a parlamentből még a '90-e évek elején. "Térdre csuhások". Ugye milyen nagyot változott azóta a világ? Milyen komolyak lettek az egykori elvtársak. Hatalmi pozícióból valahogy baromira másként látszik minden.
Yoda69
@Desischado: Sajnos tevedsz. A fideSS meg ciklusa kezdeten hozott egy olyan torvenyt, hogy abban az esetben ha elmarasztaljak Magyarorszagot es penzbirsaggal sulytjak, akkor azt az adofizetok penzebol teljesiti a kormany, esetleg kulonadok beszedesevel.
Egyre tobb ilyenre kell majd szamitani. A kvota-torveny miatt peldaul migrans fejenkent 280 millio Eurot fizethetunk az Unionak. Ezert is jon a Varga-csomag, ami tobbszorose a hires/hihedt Bokros-csomagnak.
papa.49
@Desischado: Sajnos a jogászi tudásukat csak a hatalom megszerzésére, és a megtartására használták, használják most is!!!
Közben azért már jól megszedték magukat javakkal!!!
nezelodo
Kár csűrni-csavarni! Autokrácia ez a javából, és még nem állt meg a fejlődésben a dakota.
Jozefina
Kövér és orbán a választók farkával veri a csalánt, így közpénzből lesz kifizetve, holott jogszerűen annak kéne, aki a törvénysértést elkövette. Ez alkalommal nagypofájú kövér uraságnak!!!
magyarbakancs
@papa.49: Fizet de, nem a saját fizetéséből, hanem a mi adónkból.
Feraj49
Bocsika , de Én nem sértettem semmit. Mondják ezt a nádfedeles bajuszosnak ,és ne "Magyarország"-ot mossák össze vele ! Ez sértő rám nézve !
human
@Yoda69: Konkrétan az alaptörvénybe írták bele. Gondolom erre a módosításra is ugyanolyan büszkék a soha semmiért felelősséget nem vállaló fideszesek.
papa.49
Ezt a megoldást amit a fütyiszek követnek, már gyermekkoromban is elutasítottam, az én saram, az enyém, a pápaitahó sara meg az övé, oszt. jónapot!!!
papa.49
@magyarbakancs: Ez a legnagyobb baj, ezt is a golyófejűtől vették át abban az időben volt divat, hogy aki vezényelt az nem tévedhetett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.