A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) arra biztatja a Romániában élő, magyar állampolgársággal is rendelkező polgárokat, hogy vegyenek részt a betelepítési kvóta kérdéskörében szervezett magyarországi referendumon – idézte Kovács Pétert, a szövetség ügyvezető elnökét az RMDSZ keddi hírlevele.

A romániai magyarok már agitálnak a részvételre a magyar kvótaszavazáson

A politikus emlékeztetett arra, hogy a szövetség a kezdetektől fogva a kötelező kvóta ellen, az önkéntes befogadás mellett foglalt állást.

"Ki és milyen kritériumok alapján dönti el, hogy a menekültek melyik csoportja kerül Romániába, és kiket vesz át például Svédország? A felsőfokú végzettséggel rendelkezők mennek nyugatra, az alacsony képzettségűek keletre?

A másik szempont, hogy ki tartja Romániában az ide telepített migránsokat, miután megkapták a tartózkodási engedélyt, a szükséges iratokat? Ki akadályozhatja meg őket abban, hogy egyik napról a másikra Európa másik szegletébe utazzanak?"

- fogalmazta meg a kvótarendszerrel kapcsolatos kérdéseket az ügyvezető elnök.

Kovács Péter hozzátette, az RMDSZ álláspontja szerint míg ezekre a kérdésekre nincs válasz, addig a megoldás csakis a befogadás önkéntes vállalása lehet.

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Szavazzatok, de csak személyesen, mint azok a magyarok, akik külföldre menekültek a vezír beígért ,,jól teljesítő Magyarországa" elől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nemkati: ..vagyis még mindig nem érted...
Merkel azt mondta mindenkinek köteles befogadni...és amit kiharcolt, hogy aki nem fogad az fizet...na basszák meg a demokratikus diktatúrájukat.
..és hogy példával éljek..Illés bácsi cukija nem eurósztenderd, de mindenki kiáll mellette mégha mostanig nem is hallott róla..tehát ezek szerint működhetne mert a nagyközöznség rá szavazott, viszont a törvénypontosítva az uniós törvénye ennek kimondottan az ellenekezőjét írja elő
...te mit látsz helyesnek, az Illésbácsi cukiféléket vagy uniós cukiféléket...mert az egyiknek ellent kell mondani.
...és a kvótával is így van...van akinek kell a bármilyen hőbörgő olcsómunkaerő de nem mindenkinek kell...és lehet szavazni.úgy is mint magyar és úgy is mint európai...
...nekem csak az a véleményem, hogy aki ahol akar élni az ottani lehetőséget szavazza, ne azt amit márki más valahol jónak lát.
mariaberta
@vonotok: Egy baj van,,,, hogy ezek ott nem olvassák a véleményünket, nem is érdekli őket csak a pénz,amit a szavazataikért kapnak.
vonotok
De 2018 Te és Én meg a többi hozzánk hasonlóan gondolkodok bemegyünk abba az átkozót fülkébe. És takaríthatunk, ha okosan X-lünk.
vonotok
A történelem már számtalanszor bizonyította a nagykoalíció életképességét.
Nehéz volna 2 évre félre tenni a gyűlölködést. Létrehozni egy demokratikus parlamentet, új alkotmányt. a közigazgatást rendbe rakni. Berendezkedni, arra, 2010-ben szabad, demokratikus választást tartani. És tiszta lappal meg kezdeni azt amit 1989-ben elszartunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.