A DK immáron egy hónapja foglalkozik a kormány korrupciógyanús röntgengép-beszerzésével. Másfél hete bemutattuk, hogy volt olyan röntgengép, amely az egyik kórháznak még 71 millió forintba került, a másiknak meg már 159 millióba – a valós értéken felüli pénzeket pedig 2-3 fős kis közvetítőcégek tették zsebre – írja közleményében Varju László, az ellenzéki párt alelnöke.

Így folytatja: A túlárazással ellopott pénzek miatt a DK már az Európai Bizottsághoz fordult, de jómagam szóvá tettem a Parlamentben is. Csepreghy Nándor, Lázár János jobbkeze gyakorlatilag elismerte a túlárazást: „A túlárazás kérdése csak az önök narrációja szerint jelent lopást. A túlárazás egy olyan gazdasági kényszer volt Magyarországon és az összes kohéziós tagállamban, ami abból fakadt, hogy ezek az államok, amelyek 2004 után csatlakoztak az Unióhoz, tőkeszegények voltak”

Az államtitkár szerint tehát azért kellett túlárazni a röntgengépeket, mert Magyarország rossz gazdasági helyzetben van. Ilyen érvelést talán az egész elmúlt 6 évben nem hallottunk még a lopásra.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarország ellen újabb uniós eljárás indulhat a magyar egészségügynek szánt uniós pénzek ellopása miatt. A DK szerint az Orbán-kormánynak el kell majd számolnia, hogy miért árazta túl összesen 10 milliárd forinttal a pályázatokat, és kinek a rokona, családja járt ezzel jól a Fideszből. A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, hogy igazolják a beszerzések túlárazottságát – áll a párt közleményében, melyet Varju László jegyez.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ez a gazdaságpolitikánk része. Ettől fog fejlődni és egyre jobban teljesíteni Magyarország. Ha drágábban adják veszik a gépeket, az növeli a GDP-t azzal meg dicsekedni is legyet "ugyi"?
egyvandor
Kell a pénz egy esetleges kormányváltást követő utcai gyújtogatás és kőfelszedés szervezésére IS
Toby
Így működnek a "reformok"? A legtöbb hétköznapi tolvaj szükségből lop, ergo: nem szabadna büntetni a lopást !
telegdilaci
@egyvandor: Valakiknek biztosan fejlődik a saját gazdasága,a saját zsebét jól kitömi de ettől nem az országnak,lesz jobb,legfeljebb még szegényebbek leszünk!
verőce21
A nagyértékű kórházi műszerbeszerzések mindig is így mentek.
Ki mondja meg, hogy ugyanaz a CT beszerzés ára 250 millió, vagy 314 millió Ft? Az a 2-3 ember, aki lebonyolítja az üzletet.
eugen4402
Tíz ujjam is kevés lenne, ha meg akarnám számolni, mostanában hány ellenzéki politikus tett fel kényes kérdéseket a "tettestársaknak". Értelmes, elfogadható választ eddig egyik sem tudott kipréselni magából...
Van akinél gazdasági kényszer a közpénz "magánosítása", van aki szerint a kérdezés az politikai támadás, sőt blöff (jó, hogy nem blaszfémia). A csúcs persze az a válaszadó volt, aki a sok száz milliárdot meg se hallotta, viszont visszakérdezett: másfél évi bizottsági tagságért nem volt-e sok a 3,3 millió?
Már tudom, hogy a következő kényes kérdésre mi lesz a válasz: ...Kikérem magamnak, ez nem lopás volt, hanem valahol állítólag emberarcú kecskegida született... Legalább ennek lenne némi valóságalapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.