A tavaszi ciklusban már nem, de az ősszel várhatóan benyújtja a Fidesz a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát- írja a HVG.

Gulyás Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese a Magyar Hírlapnak azt mondta, a módosítás elsősorban a külhoni magyarok választási regisztrációját és a pártok kampányfinanszírozását érintené.

A külhoni magyarok regisztrációja tíz évre szól, így előfordulhat, hogy időközben elhunyt választóknak is küldenek szavazócsomagot. A hiteles külhoni választói névjegyzék megoldásaként felvetődött, hogy a választásra korábban regisztrálók kapjanak egy adatlapot, amelyen jelezhetik adatváltozásaikat, illetve megerősíthetik regisztrációjukat.

A pártok kampányfinanszírozását is megváltoztatnák, Gulyás úgy nyilatkozott, azt szeretnék, hogy a két százalékos eredményt el nem érő pártok az egyéni jelöltekhez hasonlóan fizessék vissza az állami támogatást.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na készül már az a választási csalás.
1) külhoni magyarok levélben szavaznak AMI minden szempontból kurva nagy vicc...Majd aki ide jön dolgozni meg itt adózik az szépen ide szavaz. Aki nem annak pofa be...a levélben szavazás elcsalhatóságáról meg ne is beszéljünk.
2) ez a támogatás és a visszafizetés...1x már bizonyítottan csalt így a fidesz a sok kis kamupárttal. ha jól emlékszem akkor sem hajtották be senkin a pénzt mert az akció elérte a célját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyuska
Nem kellene ennyit lacafacázni. Törvényt kell hozni, hogy csak a fidesz nyerhet, és kész.
Ne fárasszanak már bennünket.
Hellcat
Na készül már az a választási csalás.
1) külhoni magyarok levélben szavaznak AMI minden szempontból kurva nagy vicc...Majd aki ide jön dolgozni meg itt adózik az szépen ide szavaz. Aki nem annak pofa be...a levélben szavazás elcsalhatóságáról meg ne is beszéljünk.
2) ez a támogatás és a visszafizetés...1x már bizonyítottan csalt így a fidesz a sok kis kamupárttal. ha jól emlékszem akkor sem hajtották be senkin a pénzt mert az akció elérte a célját.
papa.49
A darálóba kéne ,,belepiszkálnotok fütyiszek,,)))))))))))))))))
eszegfu
@Hellcat: Jól emlékszel! A kapott pénzt nem tudják behajtani! 630 millió Ft "eltünt", a 2 milliárdos választási birság 2 %-át, valamint az egyéni jelöltektől 27 milliót sikerült behajtani. Tulajdonképpen ezzel szavazatokat "vettek" meg/el az ellenzéktől, ez az igazi választási csalás!! Undoritó!:(((
karma1
Mer is nem csodalkozom, hogy kozeledik a kampany eve es maga a valasztas, es akkor jonnek elo a valtoztatasi otlettel...?

Azert kivancsi lennek arra az EGY titokzatos szemelyre, akinek valaha is sikerult meglatnia es megszamolnia a levelben erkezett voksokat es azoknak a neveit? Na es persze azt, hogy HANYAN is voltak valojaban, es kire szavaztak?

Mert en nem hiszem, hogy ott mindenki egyertelmuen orbanra szavazott volna, ha viszont igen, akkor meg nem voltak annyian, ahany szavazatra szukseg lett volna, dehat erre talaltak ki a mindenre kiterjedo titkositast, "Nemzetbiztonsagi erdekre" valo hivatkozassal...
Január
Szerintem pedig csak annak kellene "belekotyognia" a választásba, aki itt fizeti az adóját. Az azért nagyon visszatetsző, és a csonka haza polgárainak semmibevétele, amikor olyanok döntenek fontos kérdésekben a fejük felett, akik majd nem viselik ennek következményeit.
Addig a regnálók hatalma biztosított, míg az itteni adófizetők pénzén támogatják a kettősállampolgárokat. Mindig jó egy kis "ingyen" pénz..., amiért nem kell tenni semmit.
eugen4402
...És tessék mondani, ha 19:00-kor van urnazárás, akkor éjfél körül lehet még jönni? Már csak azért, mert hoznánk ilyen szavazólapokat vagy micsodát...
Törölt felhasználó
Csak segíteni akar a fidesz az igazságtalan helyzeten:)
justhpeter
@ziziplanet: Most kell orvoshoz fordulni.
Törölt felhasználó
@justhpeter: Azt hittem a smile a végén kifejezi az iróniát, de akkor nem:)
human
@Hellcat: Tényleg mi van a duci emberrel, a nyugdíjasok kedvencével. Beigazolódott, hogy a fidesz aláírásíveit másolta le. Lesz bünti, vagy megköszönik a 2014-es asszisztálást?
kkalman
Jó lenne már egy törvény, amiben a hatalmat a csürhe végleg megkaphatná. :-(
karma1
@Szeparepa2: Most is szeretnem, ha a Profeta beszelne Beloled...:o))))
karma1
@justhpeter: Draga Baratom, Ziziplanet gunyosnak szanta a bejegyzeset, most az egyszer nem vetted a lapot,...:o))) Remelem, nincs semmi baj Nalad, mert neha en is vagyok olyan hangulatban, hogy akkor jobb, ha mindenki beken hagy, es akkor en is be tudok nezni dolgokat...:o))))
Macskaszem
És aki csak külföldre ment dolgozni, mert nem akart éhen dögleni a jobbanteljesítő orbanisztánban, annak még jobban megnehezítik a szavazást.
human
@karma1: Édesanyám kedvence. Ezért nem is mondtam el neki, hogy machinált az aláírásokkal. Ha újra indul bizisten elmondom.
Hellcat
@human: Elrakta a fidesz ezt az "ügyet" az ingujjába aztán majd ha kell előrántja...
human
@Hellcat: Megvan, Schmuck Andor a neve. Az a furcsa, hogy nekem soha nem tűnt őszintének a riportokban. Pusztán meglátott egy nagy potenciális szavazóbázist a nyugdíjasokban. De édesanyám egyáltalán nem látta ezt benne. Nagyon kedveli.
Hellcat
@human: Indult ő már főpolgármesterségért is...otthon szoktunk ezen a faszin röhögni. Egyébként igen közösen lebuktak a fidesszel a választási csalással, de nem lett belőle semmi mert a fidesz malmára hajtotta a vizet...Ez a hájpacni anno odament a Bajnaihoz is benyalni csak a Bajnai nem engedte...szóval a fidesz szépen elrakta ezt a listasmittelős ügyet aztán ha a schmukk megint pálfordulna akkor előveszik, hogy csalt a választásokon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.