Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás – írja önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva pénteki számában a Magyar Nemzet.

A napilap közölte, a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, és ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

Weingartner Balázs, az NHKV elnöke szerint a cégnek kellene megelőlegezni a pénzt. Ezt viszont képtelenségnek tartja Gyenes Balázs, Gödöllő alpolgármestere, aki szerint egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számláz.

A Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere azt mondta, átmenet nélkül képtelenség bevezetni az új, központosított hulladékgazdálkodási rendszert.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Semmi gond...Ehhez az országhoz,,a Felcsuti Nemzeti Tébolydához ,,illik a szemét,,-és a [email protected] jó napot.
human
Ez biztos valami nemzeti figyelmeztető kampány lesz, hogy kormányunk felhívja a figyelmet a túlfogyasztás káros hatásaira. Nem kell mindenben a totális dilettantizmust, a szakmai egyeztetés hiányát, a hatalomépítést belelátni. ;)
vadnarancs
Én adok bele pénzt, ha valaki megszervezi, hogy a csuti háza elé borigassák!
Desischado
@vadnarancs: Támogatom az ötletet! Ezek mindent elkúrnak amihez hozzányúlnak!
kukac50
Ha pénzt vonnak ki akkor biztos baj lesz!
Orbán minden pénzügyi dolgot a saját kezébe akarja,mert akkor tud lopni!
Tévedés lesz,mert ami pénzt eddig befizettünk az mind elfogyott a szolgáltatásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.