Az elmúlt napokban gyanúsnak tűnő készüléket találtunk az irodánkban, amely a távközlési vezetékeket, többek között a wifit fogta közre, a más funkciót ellátó kábel árnyékoló doboz helyett – írja az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet a Facebook oldalán.

Azt is írják, hogy a szerkezetet egy anonimitást kérő szakértővel megvizsgáltatták, aki azt mondta, hogy szerinte olyan nehezen beszerezhető készülékről van szó, amely adattovábbításra alkalmas.

Nem tudjuk, hogy a szerkezet kitől származik és hogyan került az irodánkba, mindenesetre biztosan állíthatjuk, hogy nincs senki előtt titkolnivalónk. Honlapunkon az összes tevékenységünkről, elkészült anyagainkról és gazdasági beszámolóinkról találsz információt.

Lehallgató készüléket találtak az Eötvös Károly Intézet irodájában

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában, azért, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ilyen vad dolgokat szül az, ha EGY ember senkiben nem bízik. Magából indul ki, azt hiszi, mindenki mindig hazudik. Hogy lehet így élni? Az összes Magyarországon élő ember otthonába mégsem gyárthatnak le ilyen kütyüket?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Ilyen vad dolgokat szül az, ha EGY ember senkiben nem bízik. Magából indul ki, azt hiszi, mindenki mindig hazudik. Hogy lehet így élni? Az összes Magyarországon élő ember otthonába mégsem gyárthatnak le ilyen kütyüket?!
szaboria1
Ez már rosszabb lesz mint az 50-es 60 -as évek.
qrfly
miért nem hagyták a francba ott ahová tették???

ps: dezinformáció...ezt nem ismerik az ott dolgozók ??? / vagy csak nem szeretnek röhögni ???
Fradigege
A zsidesz van hatalmon. A zsírmore van mögötte. Ő az első ember. Őt kell ütni. Törpe more, simán kiütném.
vadnarancs
Orsós! Engem nem kell lehallgatni, én a szemedbe is megmondom!
Toby
Néhány szegény, fészbukon reagáló azt várja, hogy legyen a cuccoson egy cetli, mely szerint: "vigyázz! poloska!" a ketyere?
Van olyan pár ezres cucc, amely egy műanyag tömb, ha az akksija lemerül, mehet a kukába, aztán van a pár tízezres, amely 200-500 m.-ig adja a jeleit, aztán van a komolyab, amelyben egy SIM-kártya is van, a készülék maga is alig nagyobb méretű, mint a SIM, a SIM számát kell mobillal felhívni és máris lehet hallani a környezeti beszélgetéseket és egyéb zajokat, ez rafkós, mert ki-bekapcsolható a mobilon keresztül és vannak azok, amelyeket vllanykapcsókba, dugaljhosszabbítókba és még ezer féle helyre telepíthetnek, melyek áramellátást biztosítanak számukra, s a hálózatról kapják az áramellátást!

Szóval egyáltalán nem "szívó rovar" kinézetű a cuccos...csak az értés végett, meg az amatőr "ferritmágneses" hablatyra válaszként.

A mai tanóra végetért.
Designer
A takarító-nő-ő-ő...óóó őőő!
papa.49
@Toby: Egy megoldás van HA MEGTALÁLOD ZÁRT FÉMDOBOZBA ELHELYEZNI, oszt. jónapot)))))))))
pbalage
ez egy zavarszűrő ferritgyűrű.
Azért szokták rátenni a kábelre, hogy a mellette futó kábelekből ne szedje össze az interferenciát, és a védett vezeték ne működjön antennaként.

És a wifire vajon hogyan tekerték rá? Az még durvább.
Kiváló szakértő, aki ezt kitalálta.
Lehet hogy valójában szakács, vagy takarító.
karma1
@qrfly: Mint a Rejto regenyben, a Harom testor Afrikaban,... A 3 jomadar a cellaba kerul, es Potrien ki akarja hallgatni oket, azok meg rendesen megszivatjak az ormestert a rekkeno hosegben...:o))))

Igazad van, a dezinformacio lett volna a vilag legnagyobb pofara esese annak a hulyenek, aki ezt a vezirnek javasolta...:o))))
Toby
@papa.49: Pontosabban azonnal elrejteni biztonságos helyre, ugyanis ha a "szervezet" helyezte el, első dolga lesz megszerezni, hogy ne legyen tárgyi bizonyíték az ipse kezében, ahogyan azt anno oktatták is a kiképző tanintézetekben!
Persze, akkor még nem volt ezer féle magánnyomozó iroda, melyek ugyancsak alkalmaznak ilyen ketyeréket, nem éppen törvényes módon, de ez a kutyát sem zavarja, főleg, ha kormányárti politikus a megbízó!
pbalage
@Toby: de ez egy ferritmágnes, nekem is van itt a fiókban, meg szerintem neked is a monitor kábeleden. Szétszeded, pont ilyen.
eugen4402
Azt hiszem Arthur J. Finkelstein, és a nemzetközi terrorizmus lassan eléri célját.
Kezdünk félni, és próbálunk rettegésben élni, gyakrabban nézünk a hátunk mögé, és lassan lefekvés előtt belesünk majd az ágy alá... Imádkozunk: "mindennapi biztonságunkat add meg nekünk ma..." És hálát adunk a Teremtőnek, mert nekünk van VALAKINK, aki minden mumustól megvéd minket!
Toby
@pbalage: Ezeket az eszközöket annak álcázzák, aminek akarják, sok esetben asztali, faliórákbannis, mert a köztudat úgy ismeri, hogy oda nem, mert nyomja a ketyegést! Nem nyomja a ketyegést, mert nem a ketyegés frekvenciáján dolgozik, így hiába hangostják fel a rádiót, tv-t a helyiségben, azokat is kiszűri a cuccos.
Ezer féle helyre lehet telepíteni, akár wi-fire, akár top boxba, kaputelefonba, pc-be, de beteszik bármibe és csak egy gombostűfejnyi lyuk kell ahhoz, hogy érzékelje a hangokat, zörejeket. Irodákban gyakori az asztal kitett zsebszámoló, ez azonban alapfunkcióin túl hallgatja a környezetet is.
Ebben a tárgyban a technika csodákra képes, nem szólva külön a gomblyuk-kamerákról és hasonló cukiságokról, melyek pár centis antennán keresztül nyomatják az élőképet egy hatótávon belüli mobilra, ájpedre, de ha a vasalón van képernyő, akkor arra is.
Mottó: "nem mese ez gyermek!"
papa.49
@Toby: A ,,zárt fémdobozt,, ugyan nem írtam le pontosan, de én is egy széfre gondoltam...
karma1
@Toby: Jeee, nekem is van pont ilyen, mint amit a kepen mutat a ficko! Akkor csak annyi tortenhetett, hogy "valamit" bemutatnak a plebsznek, oszt jonapot. Nekem is a computerhez tartozo kabeleken van ilyen...:o))))
Mutatott volna mast ez a luke, akkor most nem lenne vita ebbol...
Toby
@pbalage: Gondolod, hogy egy vasutasnak mutatták be a cuccost ? Bocs a sinpistiktől, csak példaként.
Írtam, hogy annak álcázzák, aminek akarják és ami nem környezetidegen.
Aminek van akkora belső térfogata, hogy a cuccos - ezer féle méretben és hatótávban - belférjen, akkor benne is lehet!
Egy biztos, hogy autó motorterébe nem fogják odatenni, a többi alkamas hely pedig csak a fantáziájn múlik!
pbalage
@Toby: hámmondjuk én csak egy mezei programozó vagyok, szóval én biztos nem szarakodnék ilyen álcázott szarokkal, mikor elég csak egy kémprogram a gépbe, számomra ez lenne az evidens.
Toby
@karma1: Eleve az a trükk, hogy ne legyen fizikai megjelenése környezetidegen. Elektomos cuccosokban akár lehet egy kondenzátor is, csak éppen eggyel több van belőle, mint kell.
Bármibe - szó szerint - előfordulhat, hisz pont az a lényege, hogy ne hívja magára a kíváncsiságot!
Toby
@pbalage: Nem csak ott megy a lehallgatás, ahol pc-k működnek, egyébként sokan abban a tévhitben vannak -bár már hallottak preparált pc-ről - hogy ha kikapcsolják a laptopot, akkoör nem ntovábbít hangot. Naná, hogy nem így van, a Finfisher kormányzati kémprogram arra is képes, hogy bár neked a laptopod kikapcsolt mikrofonját jelzi, ennek ellenére szépen küldi, amit kell!
Én nem vagyok programozó, de még csak pc-zsonglőr sem, ellenben valamilyen szinten ismerem ezeket a "csodabogarakat" nem állítva azt, hogy széles, minden féle ilyen eszközre vonatkozó, abszolút ismeretekkel rendelkezem.
papa.49
Ha valóban leakarnak hallgatni le is fognak, mert ugye a felderítés mindig csak követi a lehallgató készülékeket, és már nem a harmadik kétajtós szekrény a lehallgató készülék, ha biztosra akarsz menni naponta végig kell zongorázni a lehetőségeket, és még akkor is túljárhatnak az eszeden...Persze nem a gyalog embereket részesítik ilyen kitüntető figyelemben, hanem a valóban ,,értékes anyagokat,, bírókat...
Toby
@papa.49: Tudod, a lehallgatás ellenszere a legalább azonos, vagy azt meghaladó ismeret, mint amilyennel rendelkezik a telepítő és alkalmazó.
A lehallgatás lényege, hogy a célszemély gyanúján kívül essen a lehetősége, tapasztalt öreg rókákba beleivódott az óvatosság és a ráhangolt figyelem, ennek ellenére még a profi kémeket is le lehet hallgatni. A 70-es évek technikai megoldása volt az ablaküvegek hangrezonanciás hallgatása, melyet az oroszok azzal lőtek ki, hogy nagykövetségeik abalaküvegeit, cm2-ként külön vastagságban és enyhén dölt szögben gyártatták le s a "vakszobákat" dróthálós burkolattal látták el. A tecnika azóta csak fejlődhetett, ma már lézerletapogatás a favorit, de már ez ellen is van védelem.
Toby
Ja és a technikai részletek elfeledtették a léneget, hogy Soroshoz köthető szervezetről van szó!
papa.49
@Toby: Itt van a lényeg a mostani ,,utálatos kép,, a hozzá köthető szervezet, nem lepődnék meg nagyon, ha rövid időn belül ,,beható vizsgálat,, indulna a szervezet ellen, tudod nav, tektök, esetleg miniszteriális felvetésre parlamenti vizsgáló bizottság, bármi, csak lehetetlenné tegyék a működésüket
Toby
@papa.49: Talán még zaklató hátterű házkutatások is lesznek, 100 rendőrrel, mert a házkutatások kiváló lehetőséget teremtenek - hogy a tárgynál maradjiunk - további poloskák telepítésére.
papa.49
@Toby: Meg a régiek begyűjtésére is...
berkenye650212
Tisztelt szerkesztőség.
Szerintem magukat borzalmasan megvezették, ezzel a képpel.
Ez a szerkezet se nem lehallgató készülék, se nem drága , hanem egy egyszerű 1 dolláros jelszűrő ferrit gyűrű , ami pl: minden monitor kábelén megtalálható, az önök szerkesztőségében is . Bizonyításként egy nagyon hasonlót lefotóztam az önök cikkében mutatott kép mellé.
Egy kis kutakodással az alkatrészek között talán pont ugyan olyat is találhattam volna.
berkenye650212
Tisztelt szerkesztőség.
Szerintem magukat borzalmasan megvezették, ezzel a képpel.
Ez a szerkezet se nem lehallgató készülék, se nem drága , hanem egy egyszerű 1 dolláros jelszűrő ferrit gyűrű , ami pl: minden monitor kábelén megtalálható, az önök szerkesztőségében is . Bizonyításként egy nagyon hasonlót lefotóztam az önök cikkében mutatott kép mellé.
Egy kis kutakodással az alkatrészek között talán pont ugyan olyat is találhattam volna.
Bocsi a kép link lemaradt.
drive.google.com/file/d/0B9j5DTILLGU_em9xVDFkYmtaZVE/view?usp=sharing
Toby
@berkenye650212: Figyelj csak: az érintett intézet írta fészbuk oldalán és nagyon valószínű, hogy nem a betett képen látható eszközről van szó, korábban volt egy ennél érdekesebb kép is, amely viszont nagyon hajaz a lehallgató eszközöket forgalmazó magyar cégek weboldalain látható, eszközre, még méretben is!
világlátó
@berkenye650212: Köszönjük a helyreigazítást. Amint látod hülyére vesznek minket. Amúgy minden aktuális hatalom retteg a belső ellenségeitől, így senki nincs meglepve a hírtől. Ahogy minden más , az emberi szabadságot, a gondolatok szabad szárnyalását akadályozó szándékot, úgy ezt is tudomásul veszi a társadalom, mert tudja, a megfélemlítést, a szankciókat, a retorziókat nem lehet egy egész társadalom ellen gyakorolni.Ez mindig az ostoba hatalom módszere és eszköze volt, a jövőben is így lesz. Egy normális országban, egy normális és demokratikusan megválasztott kormánynak nincs szüksége a saját ellenzékénél titkosszolgálati eszközöket bevetni. A konstrukív viták, a párbeszéd, a tisztességes hatalomgyakorlás kellene hogy működjön. Ez is visszahull a mai kormány fejére.
Bringás
Csak nem maguk helyezték oda, hogy hír értékük legyen?
herczeg0210
És amiről még nem tudunk! Mert ugye ezek után fenn áll a lehetősége sok mindennek! Tényleg ezt akarta a Magyar Nép? Ezeket? Így? Akkor itt nagy baj van...
szaboria1
@Bringás: Te tényleg szereted itt ugratni a hozzászólókat. Majtényit nem olyannak ismertem, hogy így hívja fel magukra a figyelmet.
papa.49
A fűrészt, vagy a flexet már kitalálták és fel lehet fedni a titkot,. egy jól irányzott vágással)))))))))
Ez utóbi felhasználható a hatalommal szemben is))))))))))
Bringás
@szaboria1: Végül is nem tudjuk ki helyezte el és miért!
kukac50
Orbán bandája nagyon fél ez azért történhet meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.