Hatalmas tapsot kapott az a kutató a Magyar Tudományos Akadémián, aki Palkovics László államtitkár jelenlétében az oktatási rendszert kritizálta – írja tudósításában az Eduline.

Lovász László, az MTA elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hiányoznak a biztos alapok, és 

nincs olyan tanári társadalom, amely a kor követelményei szerint oktathatná a gyerekeket.

Palkovics László azt mondta, növelni kell az elkövetkező években az egyetemi alapkutatásra fordított forrásokat, és fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre.

Az államtitkár szavaira  Laczkovich Miklós matematikus reagált, és nem finomkodott:

Szörnyű a hangulat a tanári társadalomban, egy frusztrált pedagógus pedig nem tud rendesen tanítani

- fakadt ki a tudós.

Laczkovich szerint a központosítás teljesen megmérgezi a tanítás hétköznapjait, 

a tanfelügyeleti rendszer pedig egyszerűen megalázó.

A tanárok óraszámával kapcsolatban kifejtette: 24,6 tanórát tartanak egy héten átlagosan, a felkészülés fél-fél órát vesz igénybe, így 37,5 órát foglalkozik egy tanár csak az órai tanítással. Kétharmaduk ezen felül tart tanórán kívüli foglalkozást, felvételire felkészítést, szakkört, amiért jelenleg nem kapnak túlórabért.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Bringás: Hüjje vagy fijam - leülhecc!

Nyilván az MTA elnöke, aztán Laczkovich nem ért annyit a témához, mint te - így gondolod?
Kis butuska.
Palkovics azt kapta a nyalogány pofájára, amit megérdemelt, mert Nagy Pénzért - szar munka!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Inkább magukkal törölték fel a padlót!
"nincs olyan tanári társadalom, amely a kor követelményei szerint oktathatná a gyerekeket."
Tehát olyan emberek jönnek ki a felsőoktatásból, akik alkalmatlanok tanítani! Ezt láttuk a Pukli féle lázadás közvetítésekor is! 37,5 órát tanít, míg más 40 órát dolgozik!

"Szörnyű a hangulat a tanári társadalomban, egy frusztrált pedagógus pedig nem tud rendesen tanítani"
Talán ha bukotték nem lázítanának, vagy a tanároknak lenne annyi esze, hogy gondolkodnak, nem lennének frusztráltak!

"a tanfelügyeleti rendszer pedig egyszerűen megalázó."
Milyen magalázó már az, hogy ellenőrizni merészelik a munkájukat!

Vihar ez a biliben és a kutya se támogatja őket! Ez viszont ékes bizonyítvány az MTA-ról és főleg elégtelen van benne!
Toby
@Bringás: Hüjje vagy fijam - leülhecc!

Nyilván az MTA elnöke, aztán Laczkovich nem ért annyit a témához, mint te - így gondolod?
Kis butuska.
Palkovics azt kapta a nyalogány pofájára, amit megérdemelt, mert Nagy Pénzért - szar munka!
Bringás
@Toby: Leírtam! Össze- vissza hablatyolnak a cikkben kiragadott kifejezésekkel! A cikk nulla, a hír értéke nulla. Ez csak azért született, hogy ismét uszíthassanak!
Toby
@Bringás: Egyszerű a dolog, küldesz egy-egy ímélt mind a két nevesítettnek, hogy valóban azt mondták-e, ami a cikkben megjelent, aztán rögtön kiderül, hogy miért született a cikk!
Már észrevehetted volna - ez nagy elvárás tőled - hogy ebben országban, amióta a törpemókus uralkodik, szarrá foszlik minden, s ezt csak átnevezésekkel és átszervezésekkel palástolják, de a lényeg ugyanaz maradt! Semmi nem működik alapfeladata szerint!
Fradigege
Palkovics felkúrta a magas labdát, amit nem csaptak le a tanárok. Lúzerek nagyon:
"Palkovics László azt mondta, növelni kell az elkövetkező években az egyetemi alapkutatásra fordított forrásokat, és fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre."
A zsírmore főnöke ennek a csicskának mondta anno, hogy a romkocsmákba járnak az egyetemisták és, hogy nem kell ekkora túlképzés+nincsenek szakmunkások. Akkor ez a pofazacskós mit magyaráz? Ezt le kellett volna csapni, mint a taxiórát.
Aki Én
@Bringás: Ki a bánat bátorít ennyire? Kicsit sokat képzelsz magadról.
Idetolod a bringát, veszed a bátorságot és bírálod a professzorokat? Merthogy nem ,,bukotték" lázítanak, hanem professzorok, neves emberek mondták el a véleményüket olyan témában, amihez nyilvánvalóan te nem értesz.
Teljesen egyértelmű, hogy sík hülye vagy mindenhez, de ha a szeretett vezetőt bírálják, akkor rögtön lemész ostoba kutyába. Nem semmi...
eszegfu
@Bringás: 12:21 Első "gondolatodhoz".. A felsőoktatási intézményekből 2010 óta folyamatosan vonják ki a pénz, csökkentik a hallgatók létszámát, tehát, aki ma oktat (tehát mára már végzett az egyetemen, főiskolán) akármilyen oktatási intézményben az valóban "nem felel meg a kor oktatási követelményeinek". Az, hogy egy pedagógus hány órát dolgozik, és viszonyitod a heti 40 órás munkahelyhez, ez esetben teljesen indifferens!! A pedagógus nem egy gép, amit, ha kikapcsolok megáll...ő nem állhat meg, mert a szünetekben is ott kell lennie a gyerekkel... amig a gép nem beszél, addig a gyerek kérdez és válaszolnia kell... amig egy fajta gépnek a kezelése hasonló, vagy megegyezik, addig a gyerekek között nincs 2 egyforma, mégha testvérek is!
A tanfelügyeleti rendszert, mármint az ujat Te ismered?! Vetted Magadnak a fáradtságot, hogy rákeressél és elolvassad?! Nem azzal van a baj, hogy ellenőrzik a tanárok óráit, mert tudod a tervek szerint ez a rész csak egy kicsi kis szelete a rendszernek. Ilyenek is vannak benne pl. "értékelik az elkötelezettségét, szakmai felelősségvállalását", vagy "pedagógiai folyamatok, tevékenységek tervezése, önreflexiók"...na most meséld el nekem tisztelt nagytudásu @Bringás: mindezeket hogyan lehet ellenőrizni?! A gyerek már régen "elveszett" a rendszerben, csak az a lényeg, hogy a pedagógus jól "adminisztrálja" magát a "portfóliójának" feltöltésével, amiben mindezeket leirja tervként, majd a következő évben leirja "teljesitésként" ... és ennek alapján megy az ellenőrzés?! Összegezve: valóban a Te személyedben a "kutya sem támogatja őket", de sokan vagyunk, (akik nem tartozunk a kutyákhoz és) támogatjuk őket.
human
@Bringás: Te hogy keveredtél ide? Itt oktatásról van szó amihez te nem tudsz hitelesen hozzászólni. Keress inkább a szintednek megfelelő cikket.
nemjoezigy
Ugye nem gondolja értelmes ember, hogy ez a palkovics bármit is megértett a kritikából?
bundi
@Bringás: azért mókás hogy mindig és mindenütt ott vagy...a kérdés már csak az, hogy az oldal finanszíroz, hogy vitát generálj?...vagy ez csak önerőből...mivel nincs munkád...sok a szabad időd...unatkozol...apuci anyuci aládtol mindent neked csak pötyögnöd kell...esetleg kormányzati trollnak tetszik lenni?...ki tudja@Bringás: ...csak te@Bringás:
eszegfu
@nemjoezigy: Nem tudom mit gondoljak... "eredendően" ilyen, vagy "napiparancs" szerint nem ért meg semmit sem?!:))
glorianna
Mutatok valamit: munkafuzet.tancsics.hu/7-evfolyam/fizika/videok/8-hotagulas-merese
Ez egy viszonylag egyszerű és gyors tanulói kísérlet, a hozzávalók sok iskolában megvannak. Namármost, a tanárnak előző délután (aznap hajnalban) 18-20 példányban ki kell készítenie, be kell állítania és le kell ellenőriznie a működést - ami azt jelenti, hogy kb. 5 kerek órát tölt el egyetlen tanulókísérlet előkészítésével. Az általános iskolákban többnyire még megvannak a nyolcvanas években gyártott fizika tanulókísérleti készletek, ezekkel a fizikaórák kb. háromnegyedében lehet(ne) kísérletezni. A tanárnak van napi 5 megtartandó órája, legalább háromban lehetne kísérletezni, de nincs rá plusz tíz-egynéhány munkaórája naponta, laboráns meg már régóta nincs az iskolákban, erre ped. asszisztens sincs. Ja, akkor még óravázlatról, felkészülésről, netán korábbi kísérletek jegyzőkönyveinek ellenőrzéséről, dolgozat összeállításáról és javításáról még nem szóltunk.
Ilyen körülmények között igazán jó fizikaórából hetente legfeljebb tízet lehetne megtartani.
eszegfu
@human: 15:25 Csak ott tévedtél, hogy neki ennyi a "hitelessége", ennyi fér belé, bármilyen témáról is van szó ... A többi stimmel!
human
@eszegfu: Utána már én is éreztem, hogy túl nagylelkű voltam ezzel a hitelesség dologgal.
eszegfu
@glorianna: Teljesen igazad van! Ehhez nincs mit hozzátennem!
human
Egyébként megjegyzem, hogy az iskolákban dolgozó rendszergazdák a szakmai minimálbért kapják úgy hogy közben ez egy hiányszakma, olyan amiben folyamatosan fejlődni kell, képeznie kell magát (saját pénzből, mert erre sem kapnak semmit).
eszegfu
@nemjoezigy: Tényleg nem ismerem Palkovicsot, de mindenképpen elkeseritő, hogy "ilyen" emberek felelős beosztásban vannak!:((
koszpeko
@Bringás: Egyszer már te is eltűnhetnél mint Szandi vagy Csizmás haverod.
De azt se bánnám,ha izo példáját követnéd.
vadnarancs
A biciklis kiskancsót ilyenkor ne keressétek, neki már lejárt a munkaideje. A mai napon nekem végleg bebizonyította, hogy egy fizetett troll, abból is a leggyengébb fajta. Eszméletlen ostoba, így nem csodálom, hogy nem talál más kereseti lehetőséget, csak az itt trollkodást. Néha már sajnálom szegényt, a fizu felét tuti xanaxra veri el...
nezelodo
Nem értem miért nem fedezték még fel ezt a drótszamarast a hatalom emberei? Lehet, hogy akkora zseni, hogy félnek tőle az elsöprőék?
gibgab
Örülök, hogy tudós emberek is látják és szóvá is teszik az oktatási rendszer hibáit. Sajnos igazuk van. Minél fiatalabb egy pedagógusgeneráció, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy olyanokból áll, akiknek nem volt esélye más felsőoktatási intézménybe bekerülni. Ez és a tömeges képzés sem tett jót a pedagógusképzés színvonalának. Az ún. szaktanácsadók, szakértők, tanfelügyelők kiválasztásánál nem volt semmiféle szakmai kontroll. Olyan is lehetett pl. szaktanácsadó, aki 20 éve nem tanította az adott szaktárgyat, vagy úgy lehetett szakértő, hogy tantestületen belül sincs szakmai tekintélye, de volt egy elégséges szintű posztgraduális papírja. Így aztán sokan néhány év szakmai gyakorlattal minősíthetnek olyanokat, akik több évtizede messze magasabb színvonalon végzik munkájukat. És itt most nem akarok írni a különböző ellenőrzések dilettáns tartalmi követelményeiről és módszereiről. Elképesztő...!!!
GeoCravker
@Toby: Az MTA ma is egy kontraszelektált gerontológiai osztály. Ez akkor is igaz, ha Palkovics sem normális.
A tanárképzés nem most romlott el. Évtizedek "munkája" van benne. Azoké is, akik mára akadémiai doktorok
kkalman
Palkovics csak befejezi, amit a "nagy" elődei elkezdtek. Értelmi színvonala megvan hozzá, így sikerülni is fog a nagy mű, a központosított birkaképző intézményhálózat létrehozása a kor követelményeinek megfelelően.
Bringás
Lehet itt huhogni és a bíráló MTA-sok kijelentéseit szajkózni, Palkovics igaza akkor is igazság marad! A tanári kar kontraszelektált, egy részük alkalmatlan akár gyerekek közelébe is menni.
Mist pedig féltve az előjogaikat, zendülnek, hangoskodnak és külföldi pénzből kormányt akarnak dönteni!

Ezek alapján a BTK is foglalkozik a kérdéssel:

"Hazaárulás:
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
papa.49
Na de ha a nép nem elégedett a kormánnyal ,,EL LEHET AZT ZAVARNI,, HESS KONTÁR ELKURMÁNY))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
human
@Bringás: Őőő. Milyen külföldi pénzből? Hol olvastál olyat, hogy külföldi támogatásból tartanák a tüntetéseket? A pedagógiai szakszervezetek pedig a tagság és a kormányod pénzéből tevékenykedik.
eszegfu
@Bringás: Rájöttem tisztelt @Bringás: ki vagy!? Te vagy az "illetékes elvtárs", a "megmondó elvtárs"! Minden ügy Hozzád tartozik, Neked lehet kérdést feltenni...Te mindenre válaszolsz kedves @Bringás:... persze az sem számit, ha nem értesz hozzá, vagy éppen nem "érdekel" a téma, mert fogalmad sincs miről is beszélünk ... lényeg: legyen a válaszban "hazaárulás", "nem magyar", "nemzeti", "többség", na meg természetesen nekünk "van igazunk" kijelentés, "Isten óvja" a pápa helyett O.V-t és hasonló "lózungok"... Őszintén csodálom mélyen tisztelt @Bringás: , hogy még nem "emeltek" maguk közé kormánytagnak, de minimum kormánybiztosnak! De ne szomorkodj, még életedben kirakhatják egy uszoda falára a nevedet... majd 1x csak levésik...
bundi
@Bringás: helllohellohelllóóóó...kedves @Bringás: tudod a felnövekvő generáció sorsa nagyban függ az oktatás minőségétől...te most "hazaárulás " cmszóval feljelentenéd azokat akiket a gyerekek számára nyújtott oktatás színvonala aggaszt...ezzel ellehetetlenítve, hogy a jövő generációk a minimálisnál több tudást szerezzenek...és ezt megfontoltan...előre tervezett módon...na ez a hazaárulás...tudod mivel alkotmányos jog az oktatáshoz való hozzáférés, és te ezt akarod ezzel megsérteni...
de oké...generálj vitát...vagy mittudomén...jópénzért ugye bármit...ja...még nem tiltattál ki?...@Bringás: @Bringás: @Bringás: ...már benned sem bízhat az ember?...
bundi
@Bringás: egyébként a tényszerűség kedvéért..."Palkovics László azt mondta, növelni kell az elkövetkező években az egyetemi alapkutatásra fordított forrásokat, és fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre."
tudod kedves@Bringás: ...nem növelitek a kiadásokat hanem csökkentitek...ellenben mi uniós dolgozók...növeljük a magyar felsőoktatás támogatását...ugyanis csak az uniós támogatásokból odairányított pénzeket növelitek...a magyar részesedés csökken...
"A miniszterelnök persze nem a magyar adófizetők által megtermelt forrásokra gondolt, amikor azt mondta: a kormány 2016 és 2020 között 1200 milliárdot szán kutatás-fejlesztésre. A K+F teljes nemzetgazdasági költségvetése már 2014-ben is meghaladta a 440 milliárdot, ám ebben a számban benne foglaltatik a magáncégek növekvő részesedése és persze az uniós hozzájárulás, amelynek felzárkóztatási és kohéziós alapjait a statisztikák rendre az állami költségvetés részeként tüntetik fel. Ha ezt levonjuk, akkor a hazai büdzsé saját hozzájárulása 2014-ben a maga 0,57 százalékával Málta és Lettország után a legalacsonyabb volt az unióban. A „bőkezű” adományok forrása tehát az erőltetett ütemben, már a 2018-as választások előtt megcímzett uniós pénzek kiosztása lehet. Ennek hatékonysága azonban a tudomány világában igencsak kérdéses. Egyrészt kevesebb juthat a központi régióba, ahol a legnagyobb tudományos kapacitás áll rendelkezésre, másrészt a kutatás maratoni műfaj, ha 2020 után elapadnak a most lóhalálában lehívott források, akkor jelentős részük a szélbe szállhat." tudod más tollával páváskodni azért elég pofátlanság ...főleg hogy most épp az unió felé riszálod magad...és közben teszel a magyarokra...ez is hazaárulás...nem?...
bundi
@Bringás: vagy..." a World Economic Fórum (WEF) adatai szerint az ország tehetségmegtartó képessége 144 ország közül a 118. helyen áll. Nemcsak a visegrádi országok, Románia és Bulgária után, hanem Guinea, Mianmar és Mongólia mögött...az ország innovációs képessége a nemzetközi üzleti élet szereplőinek megítélése szerint egyenesen a 126. helyen áll Gabon és Moldova között. A Cseh Köztársaságnak a 28., Lengyelországnak a 67. hely jutott. Ukrajna a 82., Szlovákia a 89., Bulgária pedig a miénkhez képest még mindig előkelő 108. helyen áll."
ez így helyes?...úgy gondolod, hogy emellett minden miatt a tanárokat terheli a felelősség?...vagy csak bűnbakot kiáltassz, hogy mentsd a saját seggecskéd?...@Bringás: @Bringás: @Bringás: ...hova lett a becsületed?...
"Dr. Varga György közgazdász szerint a versenyképességet súlyosan veszélyeztető tényező, hogy egyre csökken a felsőoktatás K+F részesedése. Míg az uniós országok kutatási költésében az egyetemi világ részesedése 23 százalék, Magyarországon csak 13. Az EU-ban tíz év alatt 20,7 százalékkal nőtt a felsőoktatási kutatási ráfordítás, ám Magyarországon 13 százalékkal csökkent. Pedig egyértelmű az összefüggés: az az ország lesz versenyképes, amely nagyobb hozzáadott értéket termel. És ott termelnek nagyobb hozzáadott értéket, ahol magasabb az általános tudásszint. A képzés magas színvonalának pedig egyik feltétele az egyetemi K+F tevékenység. Unortodox hungarikum: miközben a magyar diploma megszerzése egyre többe kerül a diákoknak, a kutatási kapacitások egyre szűkülnek, ami folyamatosan rontja az oktatás színvonalát."
vagy ez is a tanárok miatt van?...@Bringás: @Bringás: ...és most is egysoros választ kapok?...vagy csak szimplán kitiltatsz?...
Bringás
"Nem történt "pedagógus lázadás". A pedagógusoknak ehhez vajmi köze van. Néhány nyomoronc társulásával többségében szakszervezeti aktivisták, balliberális pártaktivisták, anarchisták lázítottak és bértüntettek. "

Szóljunk már a valóságról is!
Bringás
Az álcivil elégedetlenkedők Soros és társai pénzén burkoltan a jelenlegi kormány megdöntésén dolgoznak! Zendülést szítanak, sőt Gyurcsány már felkelést vizionál!
Ideje lenne megfékezni a gyűlölködőket!
nezelodo
@Bringás: Tételezzük fel, hogy igazad van, és a mostani ellenzék ugyanazt teszi, mint Orbán csapata 2002 után, ami szerinted rendben is volt. Most viszont már nincs rendjén,hogy az ellenzék bírálja az istenedet, hiszen annyira tökéletes, tisztakezű felkent, igazságos vezető. Jó, jó néhány létrás ember azért marad utána az út szélén, mert nem sikerült időben belerugdosni őket az árokba.
Aki Én
@Bringás: Megjelent egy cikk, hogy mi lenne abból, ha Soros valóban döntögetni akarná a kormányt. Nem tennéd meg, hogy elolvasod?
Megjelent több cikk arról, mit is követelnek a pedagógusok. Nem tennéd meg, hogy elolvasod némelyiket?
human
@Bringás: Ezt a poént már ellőtted egy korábbi beírásodban. Ne felejts néha lapozni a propaganda kézikönyvben.
kacsa0707
@papa.49: Eddig is, és a 2018. évi választáson is ők nyernek, mivel nincs alternatíva, csak hőbörgő, fröcsögő kontárok hada.
bundi
@Bringás: ööö...valami konkrétumot esetleg?...de tudod...ha valami bűntényről van tudomásod, és nem jelented...az büntetendő...
human
@kacsa0707: Ne hőbörögj és ne fröcsögj, kérlek. Ha nem tudsz értelmeset beírni, akkor fogd meg inkább Bringás kacsóját és sétáljatok át, mondjuk valami focival kapcsolatos cikkhez.
Csodálkozó
Egy tébolyult sunyi akarnok tolvaj kézből etetett vazallusai dirigálnának a náluk ezerszer értékesebb és tisztességesebb pedagógusoknak.
Hát egy frászt! Szét kell zavarni a sok ülepcsókos kártevőt!
Bringás
Itt a másokat mocskolók akarják megmondani, hogy mii a jó modor! A liberalizmus újabb fasiszta jellemzője, hogy csak nekik lehet erkölcsük, igazuk és véleményük!
Nagyon rothad már ez a liberális elképzelés, mert felismerik az antidemokratikus, rasszista és gonosz eszmét!
eszegfu
@Bringás: Hurrááááá! És "lőn világosság" a "többségnek"! Ezen tul felismerik a "rohadó liberális elképzelést...a rasszista és gonosz eszmét"... hát ez valami "nyönyörü" összefoglalás!:)))) És közben nem fogott el a nevetés... ennyi "álpátosz" 3 mondatban?!
Csodálkozó
@Bringás: Lehet itt huhogni..."
Nyomoronc hígvelejű huhogó, ne kenegesd másokra a sarad, húzz el inkább a kutykuruttyinfóra!
Csodálkozó
@Bringás: "Az álcivil elégedetlenkedők... kormányváltást vizionálnak..."

Gondolom, a CÖF járhat az eszedben, meg a Gazdaállat 2006 őszi puccskísérlete, amit a foteléből szított ês irányított anno, te vakmajom!
Nagy Mária
Én sajnos egyik csoportba sem tudom magam besorolni.
"Néhány nyomoronc társulásával többségében szakszervezeti aktivisták, balliberális pártaktivisták, anarchisták lázítottak és bértüntettek. "
"Az álcivil elégedetlenkedők Soros és társai pénzén burkoltan a jelenlegi kormány megdöntésén dolgoznak!"
De tüntetni és sztrájkolni fogok a tanítványaimért a fafejek hülyeségei ellen!
gibgab
@Bringás: A narancsköd zavarja a tisztánlátásod!
Bringás
@Csodálkozó: Nem tetszik a kuruc! Ott több néven szerepelsz és nem szívesen beszélgetek veled!
human
@Bringás: Te beszélsz erkölcsről? Te? Attól persze nem fordul fel a gyomrod, hogy egy elítélt Habony Árpád ad tanácsod Orbánodnak. Az fincsi,mi? Látod ezért vagy hiteltelen.
silber13
@Bringás: Hát öreg, közted és egy egyetemi professzor értelmi színvonalának megítéléséhez nem hinném hogy célfotó segítségét kellene igénybe venni
human
@silber13: Tökéletesen mintázza Orbán kemény magját. Annyi előnye van az ittlétének, hogy alkalom nyílik a tanulmányozására. Csak megerősíti, hogy az Orbán rezsim árt az ország szellemi fejlődésének.
Csodálkozó
@Bringás: Igazi tökkelütött húgyagyú bérnyalogány vagy, te szerencsétlen agyhalott!
Bringás
@Csodálkozó: Tessék! Egy igazi liberáliSS!
Bringás
@silber13: Hogy tudod ezt megítélni abból a nyomorult gödörből, amiben élsz? :-))))))))))))
silber13
@Bringás: Nocsak! Már "nyomorult gödörbe" is raknál?:-))) És ugye földet is lapátolnál rám?:-))) Jellemző a fajtádra!
silber13
@Bringás: Egyébként könnyű megítélni a különbséget, csak az elmebeteg kommentjeidet kell elolvasni. Mellesleg mesélj! Hasznos volt a hétvégi fejtágítótok?
eszegfu
@silber13: Most mehetett "eligazitásra", mert röpke 10 perc után "eltünt"... előtte 1-1 "mélyenszántó" gondolatot azért odalökött...
bundi
@Bringás: tehát kiscsibe...mi is a liberalizmus?...tudod ott a gödörben van net is...olvasgass, mielőtt kiharcolod hogy mások mocskoljanak az elmaradott színvonalad miatt...
Bringás
@bundi: Épp te emlegetsz színvonalat? Vicces!
Bringás
@silber13: 8:10. A te fajtádra mi jellemző? :-))))))))))))))))))))))))))))))
bundi
@Bringás: hát ha nevetni szeretnél...nevetgess...de azért ezt a liberális...vonalat jobban kibonthatnád...főleg a nácizás tekintetében...látszik kicsit képzavarban vagy...
"Itt a másokat mocskolók akarják megmondani, hogy mii a jó modor! A liberalizmus újabb fasiszta jellemzője, hogy csak nekik lehet erkölcsük, igazuk és véleményük!
Nagyon rothad már ez a liberális elképzelés, mert felismerik az antidemokratikus, rasszista és gonosz eszmét!"
Bringás
@bundi: Köszönöm a pontos idézetet! Jelen korunk fasizmusát liberalizmusnak nevezik!
eszegfu
@Bringás: Igen...mint a kerékbe törés...
bundi
@Bringás: tényleg kezdem úgy érezni ezekből a pár szavas válaszokból, hogy téged az oldal futtat, hogy vitát generálj...
silber13
@bundi: Frászt generáljon vitát! Ahhoz maga a szellemi ée morális sötétség! Hülyesége egyenértékű Kósa és Rezsi Szilárd összegyúrásából kreált nagy nulléval.
kacsa0707
@human: Úgy látom, te vagy a @papa 49 hogy nekem írogatsz. Jellemzően én csak a tényeket írtam le. Nagyon sajnálom, hogy még nem mentél el a szemorvoshoz, hogy meglásd a valóságot.
human
@kacsa0707: Nem, nem. Én Soros György vagyok :)
kacsa0707
@human: Csak szeretnéd, hogy annyi pénzed legyen, de ahhoz kellene az éleslátás.
human
@kacsa0707: Nem igazén érdekel a pénz. Én humán beállítottságú vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.