Az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntésének következtében lesz népszavazás ősszel a kényszerbetelepítés ellen, a referendum kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Ab kedden meghozott két határozata nem adott helyt a kormány által a betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazás ellen benyújtott négy indítványnak.

Tuzson Bence erre reagálva kifejtette: a kormány által kezdeményezett népszavazást baloldali politikusok – például Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke – megtámadták, most azonban elhárultak az akadályok.

Az államtitkár közölte: a törvényi határidők alapján a referendum várhatóan szeptemberben vagy októberben lesz.

A kormány arra kéri a magyar embereket, mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – mondta Tuzson Bence.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Rá is ugrottak gyorsan, mint bika a tehénre, mert ezzel el lehet terelni az emberek figyelmét a sok egyéb szar ügyről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@papa.49: Lehet hogy rosszul látom de Merkel rossz döntését akarják a seggnyalók utólag törvényesíteni ..Ezt tudom nehezen elfogadni ..Nem lehet Uniós érdek az ilyen Brüsszeli döntés ..De lehet hogy én látom rosszul ..
36
@gulyasgyula: Így van. Anyám szokta mondani: "TSZ-ből, TSZ-be léptünk."
És én is azt panaszolom, hogy most épp, Merkel és elvtársai miatt kellene kussolnunk. Hát, nem!
gulyasgyula
@36: ..
Anyádnak nagyon igaza van ..Én nem vagyok fideszes és a többi pártnak se hiszek de ha most szavazatom kell hogy ne Merkel és Brüsszeli seggnyalók akarata érvényesüljön hát én megyek szavazni ettől még nem leszek Orbán hívő ..Ezt saját és a családom , unokáim érdekébe teszem ..
gulyasgyula
@papa.49: ..
Amint látható az Angolok vissza vették a jogot Merkeltől és Brüsszeltől és kimondták hogy valamikor az Unió egy nagy szabadkereskedelmi egyezmény érdekébe jött létre . Amit szépen átakart formálni Merkel és Brüsszeli bandája ...A nyilatkozataikból úgy tűnik még mindig nem akarják elfogadni hogy megbuktak ...
papa.49
@gulyasgyula: Azt azért ne feledjük a magyar gazdaság nem az angol gazdaság, mert még az is meg fogja sínyleni a kilépést, a miénk meg csendesen összedől!!!
gulyasgyula
@papa.49: ..A volt szocialista országok túl szegények ezért egy se akar kilépni ..A gazdasági kapcsolatok meg olyan összetettek , hogy azon kívül amit a pénz piac most pánikol // Pont Angliába van olyan lehetőség hogy mindennel lehet nagy pénzeket keresni vagy bukni , hát most sokan buktak // semmi komoly nem fog történni ..Csak Angliának mától nem Merkel és bandája mondja meg hogy meddig tart az OROSZ szankció stb..Mi meg maradunk örökös Uniós tagok ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.