Az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntésének következtében lesz népszavazás ősszel a kényszerbetelepítés ellen, a referendum kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Ab kedden meghozott két határozata nem adott helyt a kormány által a betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazás ellen benyújtott négy indítványnak.

Tuzson Bence erre reagálva kifejtette: a kormány által kezdeményezett népszavazást baloldali politikusok – például Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke – megtámadták, most azonban elhárultak az akadályok.

Az államtitkár közölte: a törvényi határidők alapján a referendum várhatóan szeptemberben vagy októberben lesz.

A kormány arra kéri a magyar embereket, mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – mondta Tuzson Bence.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Rá is ugrottak gyorsan, mint bika a tehénre, mert ezzel el lehet terelni az emberek figyelmét a sok egyéb szar ügyről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Rá is ugrottak gyorsan, mint bika a tehénre, mert ezzel el lehet terelni az emberek figyelmét a sok egyéb szar ügyről.
dr. prédikátor
A tuskó bence is ráröpült mint légy a szarra!!!
Toby
Na most akkor gyorsan rárepülni Strasbourgra, tekintve, hogy a "kwótás nótás" kiírása ellentétes az unió alapdeklarációival!
volvós
Bence kölök !!! Egy demokratikus választás elött nem szabad
befolyásolni a szabad választópolgárokat, kivéve a birkanyájat !!
Az meg csak egy kis töredék !!!
36
@lampa laz: Igen. Lehet hogy túl variálom a dolgot. De, nem különös ez a mindenképpen, "Szeptember, vagy Október"? Mire lett rápakolva ez a dolog?
Máskor, pikk-pakk konzultáció és heteken belül meg van a dolog.

Csak nem terror támadást hajtanak végre, pl. Augusztus 20.-án???
namihami
Ez a Bencegyerek ezt a bejelentést akár egy-két héttel ezelőtt is megtehette volna. Ki hiszi el, hogy ez a döntés nem volt levajazva már a Cselédbíróság felé történt beadások pillanatában.
Minden egyéb csak parasztvakítás, előre le volt zsugázva.
Panem et circensem-hogy idézzek egy klasszikust. Bár a kenyér méretének csökkenése hozza magával a cirkusz növekedését, szimpla fordított arányosságban.
justhpeter
Tehát őszre marad a népszavazás. Az őszt szeretjük. Menjünk kirándulni, dolgozzunk a kertben, ebéd után pedig pihenjük ki a fáradalmainkat otthon. Nincs szükség arra, hogy ostoba kérdések ügyében fárasszuk magunkat.
lampa laz
@36: lehet, hogy hosszú, forró vénasszonyok nyara lesz...
papa.49
Nagyonhülyebence, senki nem fog a normálisak közül elmenni szavazni, lesztek kb. 2.3 millióan a szavazásra jogosultak meg 8 millióan, ezt megszívjátok, és mivel buktok, mindjárt takarodhattok is a sunyi 3.14 csába!!!
gulyasgyula
@papa.49: ..
Nem akarlak megbántani de attól még hogy nem szereted Orbánt és fideszt , nem hinném hogy migránsokat szereted ..Vagy igen ???, Mert én nem és ha ezzel hozzá járulok hogy mennél kevesebb legyen nálunk hát miért ne menjek el ..Már így is vannak elegen ..És még jönnek kitudja hányan ...
satan
@gulyasgyula: mint mást is, ezt is áttudnák vinni, a parlamenten, népszavazás nélkül akkor minek ez a színdarab. lásd vasárnapi nyitva tartás, benzin jövedéki adó, nemzeti dohánybolt stb, stb... senki nem akarja a migránsokat, de nem kel a színjáték a semmi ért.
karma1
@36: Szerintem addigra fog bedolni a lerombolt oktatas, hiszen nem all semmi az uj rendszerrol, az 59 kicsi klik meg papiron sincs felosztva, nincs tanterv, nincs tankonyv-koncepcio, ezert az indulasert pedig kizarolag a kormany felelhet, de akkorra mar nemcsak a tanarak lesznek felpaprikazva, hanem az egeszsegugyisek is, hisz mindket helyre - iskolak, korhazak - bejonnek a futesi szamlak is, a tobbi fizetnivalohoz.

A nepszavazas eredeti torvenytelensegerol mar ne is beszeljunk. AZT az Unionak kellene leallitania, mert csak ok figyelmeztethetik ezeket a barmokat, hogy egyaltalan nem jogos, amit csinalnak.
papa.49
@gulyasgyula: Miről akar az elme roggyant nép szavaztatni arról amiről szó sincs, arról lenne szó hogy 1295 menekültet itt helyeznének el, nem 100 ezreket, és az ellátásukra az Unió pénzt is adna rendesen!!! A baj ott van, hogy szokásukhoz híven most is egy részletbe kapaszkodva elbasznak 4-5 milliárd forintot a semmire, na ezért nem tetszik az egész, miközben egy normális kormánynak eszébe se jutna erről nép szavaztatni, mivel az Uniós határozatot végre kell hajtani, oszt. jónapot!!!
eugen4402
Láss csodát: működik a fékek és ellensúlyok rendszere..!
A fideszhez kötődő zavaros gazdasági ügyek ellensúlyként gátolják a kormányt, de sebaj, féknek ott van a tákolmánybíróság, igaz enyhe nyomás alatt gázpedálként működik. :-(((
36
@lampa laz: Ja. Lehet. Csak nem akarok a részese lenni. Igaz, a magyar történelemben ez sosem volt opció.
papa.49
@36: Így volt ez '56. ban is forrongott a nép tavasszal aztán elcsendesedett, majd mint derült égből a villámcsapás jött okt. 23. !!!
gulyasgyula
@papa.49: Ebben azért nem értek egyet veled - veletek mert ez nem Uniós döntés volt ..A vén lotyó MERKEL meggondolatlan kijelentése miatt lett a fél világ SZÍR és indult be a nagy népvándorlás , és mivel elbaszták és MERKEL presztisből nem vonja vissza a kijelentését a Brüsszeli pribékjei minden áron osztogatni akarnak ..Ez nem volt benne a Uniós belépéskor az egyességbe ..Az szemétség hogy 45-évig Moszkva mondta meg mit tegyünk , most ugyan ezt teszi velünk Brüsszel csak hogy egy vén lotyó KGB-és hülyeségét fedezék ..
papa.49
Itt nem is erről van szó, a belépéskor átadtuk a nemzeti jogok egy részét az Unió testületeinek, ezt a pont a hazugovics írta alá, ergo, akkor most nem érvényes az aláírása???
gulyasgyula
@papa.49: Lehet hogy rosszul látom de Merkel rossz döntését akarják a seggnyalók utólag törvényesíteni ..Ezt tudom nehezen elfogadni ..Nem lehet Uniós érdek az ilyen Brüsszeli döntés ..De lehet hogy én látom rosszul ..
36
@gulyasgyula: Így van. Anyám szokta mondani: "TSZ-ből, TSZ-be léptünk."
És én is azt panaszolom, hogy most épp, Merkel és elvtársai miatt kellene kussolnunk. Hát, nem!
gulyasgyula
@36: ..
Anyádnak nagyon igaza van ..Én nem vagyok fideszes és a többi pártnak se hiszek de ha most szavazatom kell hogy ne Merkel és Brüsszeli seggnyalók akarata érvényesüljön hát én megyek szavazni ettől még nem leszek Orbán hívő ..Ezt saját és a családom , unokáim érdekébe teszem ..
gulyasgyula
@papa.49: ..
Amint látható az Angolok vissza vették a jogot Merkeltől és Brüsszeltől és kimondták hogy valamikor az Unió egy nagy szabadkereskedelmi egyezmény érdekébe jött létre . Amit szépen átakart formálni Merkel és Brüsszeli bandája ...A nyilatkozataikból úgy tűnik még mindig nem akarják elfogadni hogy megbuktak ...
papa.49
@gulyasgyula: Azt azért ne feledjük a magyar gazdaság nem az angol gazdaság, mert még az is meg fogja sínyleni a kilépést, a miénk meg csendesen összedől!!!
gulyasgyula
@papa.49: ..A volt szocialista országok túl szegények ezért egy se akar kilépni ..A gazdasági kapcsolatok meg olyan összetettek , hogy azon kívül amit a pénz piac most pánikol // Pont Angliába van olyan lehetőség hogy mindennel lehet nagy pénzeket keresni vagy bukni , hát most sokan buktak // semmi komoly nem fog történni ..Csak Angliának mától nem Merkel és bandája mondja meg hogy meddig tart az OROSZ szankció stb..Mi meg maradunk örökös Uniós tagok ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.