Az Országgyűlés elnöke szerint az Európai Unióval szembeni minden fenntartás és érthető ellenszenv mellett is Magyarországnak az az érdeke, hogy valóban erős EU jöjjön létre.

Kövér László az Echo Tv Heti mérleg című műsorában vasárnap este arról beszélt, hogy Magyarország álláspontja szerint ezt nem a bürokrácia, a brüsszeli erőközpont növelésével lehet elérni, hanem a tagállamok szuverén együttműködésével. Olyan kérdésekkel kell az uniónak foglalkoznia, amelyek mindannyiunkat nagyon súlyosan érintenek – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarország ebben a pillanatban "elég jól van", eltekintve a migránskrízistől, a magyar gazdaság működik, az emberek gyarapodnak, s régen valósulhatott meg ilyen bérfejlesztés. Ezzel párhuzamosan történik a polgári Magyarország megteremtése, talán a következő években itt is lépnek előre – mondta, kiemelve: meg kell tanulni ismét nemcsak nagyot álmodni, hanem bízni abban is, hogy képesek vagyunk egyről a kettőre jutni a saját erőnkből.

A törvényhozás munkájáról, arról, hogy nőtt az elfogadott jogszabályok száma, elmondta: nem gondolja, hogy a számok egyúttal minőséget is jelentenének, de látható, hogy a törvényhozás üteme kicsit lassul. Ez nem azért van, mert a képviselők kevesebbet dolgoznak, hanem azért, mert az előző négy évben a munka jelentős részét elvégezték – mondta. Hozzátette: most annyit tesznek, hogy az előző ciklusban elfogadott törvények felülvizsgálatát elvégzik.

Az alaptörvény módosítására a megváltozott nemzetközi helyzet miatt volt szükség, a köznevelési intézményrendszer átalakítása pedig abba a kategóriába tartozik, ahol rosszul mérték fel a helyzetet és korrigálni kellett – közölte Kövér László.

A Jobbik néppártosodásának – mint fogalmazott – azért drukkol, mert egy parlamenti párt nem lehet más, mint civilizált magatartást felmutatni képes néppárt. Reméli, a Jobbik is maga mögött hagyja a mozgalmi múltat, ami 2010-ben a sikerét hozta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez az idióta Orbán az angolokra fog hivatkozni, hogyha ők igen, akkor a magyarok miért ne? Vigyázni kell, mert egykettőre kipakolja az országot az EU-ból, és még azzal sem törődik, hogy akkor ki fogja az országot támogatni, csakhogy igaza legyen, és az ország "visszanyerje függetlenségét"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sziha
Akkor meg ne uzengessetek Brusszelnek, hanem tegyetek erte, te elmeroggyant.
Manhattan
Ez az idióta Orbán az angolokra fog hivatkozni, hogyha ők igen, akkor a magyarok miért ne? Vigyázni kell, mert egykettőre kipakolja az országot az EU-ból, és még azzal sem törődik, hogy akkor ki fogja az országot támogatni, csakhogy igaza legyen, és az ország "visszanyerje függetlenségét"
bakegya
Muszáj ennek az ellenszenves alaknak a fenntartásait a magyar külpolitikai hangulat rontására terhelni?
Csodálkozó
Az uniónak és minden magyarnak érdeke, hogy kövér- és orbáncmentes Magyarország jöjjön létre!
bencemacska
Elfelejtette hozzátenni, hogy csak az lesz igazi, erős EU, amit teljhatalmú, egyszemélyes uralkodóként maga a VEZÍR vezet!-:)))
moon
Kövér, te rossz arcú nagy bajuszú, ne mondj semmit, főleg ne kérdezz semmit.
Ha mától nem hallanánk semmit rólad/tőled/felőled, egy kicsit jobb lenne a világ.
Nem nagyon, de egy kicsit biztos.
Jobbá szeretnéd tenni a világot, Kövér?
Akkor ne mondj semmit, meg se szólalj!
fekete
Igen.Nektek erdeketek,hogy tobbet lehessen leemelni.AZ unio is olyan mint a NATO. Nessze semi fogd megjol.
Mézike
ja és azt a fidesz vezetgetné ki a káoszból amit az emútnyócév okozott!
Csodálkozó
Ez a dühös tücsök-bajuszú hibbant is magára kaphatná már a biztonsági kaftánt*!

*a kényszerzubbony lengyel megnevezése
nyanya001
Az állam által jelenleg preferált vállalkozói körnél szép nyereségek jelentek meg 2015-ben is, ezeket pedig szinte teljes mértékben kimenekítették a cégekből. A „G-nap” még csak ennek az évnek a februárjában volt, így azért a Közgép és a többi Simicska vállalkozás eredményében még a korábban elnyert megrendelések látszanak. A hivatalosan Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft.-nek nagyon ment, 3,7 milliárd forint adózott nyereséget értek el, amiből 3,5 milliárd forintot fel is vettek osztalékként. A szintén Mészáros-cég R-Kord Kft. a 752 millió forintos adózott eredményéből 750 millió forintot vettek ki. A Közgép helyett az állami közbeszerzések egyik új sztárja a Duna Aszfalt Kft., ott a cégbíróságon bejegyzett tulajdonos Szíjj László 4,1 milliárd forint osztalékot vett ki. Andy Vajna Las Vegas Casino Kft.-je, amely állami kegyből 5 kaszinóval monopóliumot élvez Budapesten, 6,13 milliárd forint adózott eredményt ért el, és ebből 6,13 milliárd forint osztalékot vettek fel. A kormány közeli reklámcégesekből Kuna Tibor 880 millió, Csetényi Csaba 700 millió forint osztalékot vett fel. Az egykori kormányszóvivő Giró-Szász András cégéből, a Strategopolisból 290 millió forintot vettek ki.
patakimarton.blog.hu/2016/06/05/orban_osztalek
eszegfu
Csak azon csodálkozom, hogy Kövér nem nevette el magát, amikor az "erős EU" létrejöttéről beszélt?! Hiszen pontosan a jelenlegi magyar kormány "tépi" állandóan a száját, hogy "van az EU-n kivül is élet"! Szégyentelen!!
human
Nem hagyja az EU eléggé lopni Orbánékat. Szeretnének szabadulni az EU-s vigyázó szemektől. Az IMF-től is azért igyekeztek minél előbb megszabadulni, ugyanis folyamatos jelentést kellett adni a bankszektorról, hogy az IMF által adott kölcsön nehogy véletlenül elhagyja az országot. Buda-Cash, Quaestor ügy rémlik még gondlom. Na azok a százmilliárdok az ügyészség számára nyomtalanul (na persze) tűntek el. Látjuk, hogy milyen maffiaháború megy a bankrendszerben is mostanság. Ezeket a ma mentéseket, átjátszásokat nehezebb lett volna egy IMF felügyelet alatt lejátszani. Nemrég ítéltek meg 31 millió forintot egy főbírónak, mert eltávolították állásából, mert kritikusan nyilatkozott a bíróság átalakításáról. Az ilyen jogvédelmi lehetőségek is mind csak nyűg a demokráciát leváltani kívánó kormány számára.
wpym
,,...a magyar gazdaság működik, az emberek gyarapodnak, s régen valósulhatott meg ilyen bérfejlesztés."

Nem is tudtam hogy van több Magyarország is.
magyarbakancs
"Kövér: Magyarországnak az, az érdeke, hogy valóban erős unió jöjjön létre.2
Erős ország, és erős EU szerintem azt jelenti, hogy bárkinek a seggét politikailag, gazdaságilag, és katonailag szét tudja rúgni.
Lásd erős ország Kína, USA, Oroszország.
Többinek, kuss.
vonotok
@Manhattan: Gyurcsánynak sajnos igaza lesz. Eladná az országot egy tál lencsért.
vonotok
@wpym: Ezek a félfuvalkodót, degenerált, talpnyaló bandának fogalma sincs micsoda szenvedést, tragédiákat okoztak, kapzsiságiakul, butaságukkal.
Bár lehet, hogy a Pasa-parkból én is leszarnám, hogy mások döglődnek, nyomorognak.
De én csak Gyöngyösön élek.
Toby
Utcára kell menni...hogy megnézzük, hogyan himbálja ezeket a rongyokat a szél!
Jankó123
Ha valóban erős Unio lenne, lilulnátok, kékülnétek és zöldülnétek a sok kokitól, sallertől meg tockostól, amit eddig már kaptatok volna!!!
justhpeter
Az én érdekem is, hogy Kövér megkapja az állapotának megfelelő kezelést. Minden alkalommal igazolja, hogy már régen rászolgált.
vonotok
@nyanya001: Szerinted ennek a tőrp ördögnek eljut az agyáig, hogy miről is van szó?
nyanya001
@vonotok: Úgy gonlodod van agya ?
Szerintem a szivacsos agysorvadás rég elérte ezt a barmot !
karma1
@nyanya001: Jaj! Es meg mindig mennyi hulye szol hozza ott is...Az Uniot ekezve, Magyarorszag haromszoros tultermeleset vizionalva... Amikor mukormosoke, parlagfutermelo meszarosoke mar Ma.o. fele...
human
Érdekes. Kövérnek az itthoni központosítás ízlik, mert ettől erős a kormányzás. De ha az EU központosít az már nem fincsi Kövér elvtársnak. Persze logikát keresni Kövér gondolataiban felesleges.
sokanvagyunk
Nem tudom, Kövér milyen statisztikából szemezget, de tény, az egyik leggyöngébb láncszemként nagyokat hallgatnék a helyében.
vonotok
@nyanya001: Talán a remény ami meghal utoljára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.