Eddig csak találgatások voltak azzal kapcsolatban, hogy a Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház összesen mennyi pénzt tartott a 2015-ben csődbe ment Quaestornál. A legbátrabb becslések hatmilliárd forint köré tették az összeget. Ma viszont kiderült, hogy 2013. tavaszán, két nap alatt 9,3 milliárd forintot utalt el a külügy cége a Quaestornak. Ebből a pénzből két év alatt a magyar cégek exportjának felpörgetésével megbízott MNKH 5,5 milliárd forintot élt fel, és végül 2015. március 9-én, a Quaestor csődjének napján nagyon különös körülmények között 3,8 milliárd forintot kapott vissza. Az MNKH, a külügyes milliárdok és a Quaestor története több szempontból is érdekes. 1. Az állam kockázatos helyeken tartja a pénzét Az állami intézményekre, például minisztériumokra iszonyú szigorú szabályok vonatkoznak, hogy hol, miben tarthatnak pénzt. Ezt pont azért van, hogy egy vállalkozó kedvű miniszter ne tőzsdézhesse el mondjuk a magyar kórházak költségvetését. Ehhez képest...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@bakegya: Egy teljesen gátlástalan párt garázdálkodik az ország vagyona felett... tetszés szerint arra költik amire akarják.. Dísznek vannak ugyan pártok, de csak azért, hogy az EU felé a bonsai szarka tudja mutatni, itt demokrácia van.
Mindezt "nemzetiszalaggal" átkötve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@bakegya: Egy teljesen gátlástalan párt garázdálkodik az ország vagyona felett... tetszés szerint arra költik amire akarják.. Dísznek vannak ugyan pártok, de csak azért, hogy az EU felé a bonsai szarka tudja mutatni, itt demokrácia van.
Mindezt "nemzetiszalaggal" átkötve...
Peller Anikó
Felmerül a gyanú, hogy ha állami befektetésekkel tömték a kesztort és az egyszercsak elpárolgott akkor ki is játszott össze a kivel az állami pénzek köszpénccé tételében, hümm?
bakegya
@Perwool: egy kézben a nacionalizmus,de a "kommunizálás magasiskolája"sub rosa furmánya...
eugen4402
Ez nem valódi minisztérium, (ahogy a többi se!)... Ezek fedőszervek, ezek álcája alatt nyugodtan folyt (folyik?) egy övön-aluli módszerekkel működő maffiakereskedelmi tevékenység. Távol-keletről, Latin-Amerikából kezdtek kiszorulni azok a bűnbandák, amelyek már ott sem fértek bele a legális játékszabályokon alapuló társadalomba. Ők kapva kaptak a magyar letelepedési kötvényeken: aprópénzért egérutat nyertek (vettek). Szijjártóék vajon valahol Belső-Ázsiában találnak majd menedéket, ha úgy hozza a sors...?
papa.49
@Yoda69: Épp ezt akartam kérdezni mikor lesz a gúnárnyakúpipaszárlábúszargyártó nyilvános akasztása???
Yoda69
@papa.49: Sajnos soha, ahogy figyelem az esemenyeket. De meg talan bortonbe se fog kerulni ha igy megy tovabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.