Az esztergomi kórházban fekvő betegek ezen a héten csak hideg élelmet kaptak, mert a kórház 100 millió forintos tartozást halmozott fel az étkeztetést végző cégnél. A betegek hozzátartozóinak tehát már nem csak kötszert, gyógyszert és WC-papírt, hanem meleg ételt is vinniük kell a kórházba – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

"A kormány fizesse ki az esztergomi kórház tartozását!"

Úgy folytatják: Az elmúlt 6 év kormányzati megszorításai meglátszanak a kórházak tartozásain. A magyarok fizetik a legtöbb adót egész Európában, mégis embertelen körülmények közé kényszeríti őket a kormány, ha megbetegednek. Az eset még szégyenteljesebb, ha tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc mindössze 10 nap alatt keres ennyi pénzt vagy, hogy eddig ennek a pénznek több, mint kétezerszeresét költötte a kormány stadionokra.

A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy azonnal fizessék ki az esztergomi kórház tartozását, hogy a betegek újra meleg ételhez jussanak! A DK szerint felháborító, hogy 6 év rombolás után ma már ott tartunk, hogy könyörögnünk kell az államnak, ha kórházba kerülvén nem akarunk éhen halni. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
A rablóbanda bezzeg elit VIP kórházba megy, a nép meg dögöljön meg! Meddig tűrjük még ezt az aljas maffia bandát?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
Ez valószínűleg egy gyurcsányozós Fidesz-közleményt fog generálni hamarosan.
gulyasgyula
Ne folytasd János nekem már 2005-ben volt részem Győrben hasonlóban ..Az ÁGNESKÁNAK kellett a pénz ékszer tartó páncél dobozokra, doboz díjra .stb. ..Valakik már akkor is másra költötték a pénzt ..Csak fiatal kommentelőinknek még nem volt hasonlóba részük ..Ha itt írsz akkor még meg vagy , ismeretlenül jó egészséget kívánok ..
gulyasgyula
Azt nem írták hogy az ORVOS BÁRÓ igazgatónak milyen autója van ..
Desischado
A rablóbanda bezzeg elit VIP kórházba megy, a nép meg dögöljön meg! Meddig tűrjük még ezt az aljas maffia bandát?!
gulyasgyula
@Desischado: ..Ha nem olvastad volna 2005-ben 2007-ben egy másik rabló banda miatt volt részünk hasonlóban csak akkor még az ágyért is fizettünk , ha egy meghülés miatt elmentél az orvoshoz elküldött laborba , mellkas röngenre már egy ezrest fizethettél is..Mit tudsz tenni törvényesen ellenük ..Vagyunk itt pár százan , ezren akik az interneten tiltakoznak a rendszer ellen de egy RENDES tüntetést az internet adó óta nem jött össze ..Ennyit a türésről .Nincs itt rossz világ hétvégeken az összes termál szálló tele van , az autópálya bedugul ..Kivel akarsz tüntetni ???.
koszpeko
@gulyasgyula: A huszadik alkalom után visszakaptad amit addig befizettél vizitdíjat.
Ha több vizsgálatra küldtek akkor is csak egyszer kellett fizetni 300 kő kemény forintot az Sz.T.K.-ban.
Jaaa, hogy erre nem emlékszel?
Nem kellett egy vizsgálatra várni hónapokat.
Jaaa, hogy erre sem emlékszel?
koszpeko
@gulyasgyula:
www.von.hu/veszprem/keves-a-vizitdij-visszaigenylo-veszprem

A közel hat hónapja bevezetett rendszer szerint alapesetben 300 forint vizitdíjat kell fizetni a betegeknek a háziorvosi és szakrendelői ellátásért, és ugyanennyi a kórházi napidíj összege is. A területen kívül vagy beutaló nélkül igénybe vett ellátásnál az összeg 600, illetve 1000 forint. Ám a huszadik alkalom után kifizetett vizitdíjat a lakóhely szerinti önkormányzat jegyzőjétől vissza lehet igényelni, a kórházban pedig a 20. nap után már nem kell fizetni.
gulyasgyula
@koszpeko: Soha nem kaptam vissza semmit ..Tudod Te hogy milyen beteg az akinek 20-szor kell kórház -orvosi ellátás ,alacsony fizetés után alacsony táppénz annak nagy részét gyógyszerre költöd ..Pont az a réteget sújtotta akinek úgy is elég volt a baja ..Az rendszer is rossz volt nem véletlen hogy az ország előtt ismeretlen kis fiatal nő Ágneska válalta el az Eü miniszteri tisztséget ..Egy valamire való politikus se akart akkor EÜ miniszter lenni ..A törvény betűje meg a valóság egész más volt ..Tapasztaltból tudom Te meg szerintem papiból tudod hogy kellet volna ennek működni ..
koszpeko
@gulyasgyula: Vissza igényelhető volt az önkormányzatnál.
Ezt meg én tudom tapasztalatból.
gulyasgyula
@koszpeko: ..Nem vitatom de mikor egy évben 4-szer műtenek érszűkülettel és már félő volt hogy még rosszabb is lehet nem éppen a pénzen járt az eszem ..
koszpeko
@gulyasgyula: Jó egészséget kívánok neked.
gulyasgyula
@koszpeko: Köszönöm szépen a jó kívánságot és viszont kívánom ..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..A három sértő válaszodra egy választ kapsz ..Ha nem tudsz valamit járj utána de a jó kurva anyádat nevezd "agymosott - nak aki szemedbe fingotta a púdert és rászoktatott a tejre ..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..Én nem mondtam a hogy anyád "kurva " a rossz modort meg Te kezdted ..Az én írásomra se jellemző ez a modor de mikor 52kg macska jancsik nem tunak jó modorban reagálni EZT kapják ..Senki nem kért és nem jogosított rá hogy engem agymosott-ként jellemez ..Én ezt alpárinak tartom ..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..Ha maradtál volna a kórházak , az egészség ügy kritizálásánál és nem az írót minősíted most nem kellene anyád tisztességét minősítened ..Legközelebb maradj a témánál ..Mániátok a véleményeket a pátokhoz kapcsolni ..Hogy kinek mi a sértő és alpári azt egyéne válogatja . A téma.részemről befejezve ..
solidedge
Hogy jeles írónkat idézzem; "sarokba húzódva megnyugodva hallotta, hogy nem őt szidják hanem az anyját". A demokrácia lényege, hogy mindenki szabadon elmondhatja a véleményét. Néhány íratlan szabály azonban itt is van. A cikkre szoktunk reagálni, az egymásnak való üzengetésre más fórumok jobban illenek, pl. a Facebook. A Fidesz pont azért fizet embereket, hogy szétbarmolják az ellenzéki hangvételű fórumokat. Ezzel elérik hogy nem a kormányt, hanem egymást kezdik el szidni, és ez is a cél. A lényeg, hogy a hozzászólók egymás közötti acsarkodását senki sem tilthatja meg, de a cikknek ehhez már semmi köze..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..Sajnos én egy kicsit tagja és támogatója voltam ennek a "rabló bandának "" ezért esett duplán rosszul a csalódás és ezért érzem jogosnak a részemről elhangzott véleményt..Csak aki közelükben élt az látta micsoda ordináré lenyulára voltak képesek a képviselő urak és hölgyek ..Nem mintha e jelenlegi kormány jobb lenne ilyen téren ..Ami szomoru hogy Gyurcsányék még akkor sem fogták vissza magukat mikor az ország a csőd felé ment ..Képtelenek voltak a parlament létszámát csökkenteni ..Müködtettek járási csoportokat is ahol azt se tudták hogy mi lenne a dolguk stb se a fél milla költségtérítés minden hónapba járt nem si irok rólla mert csak magamat hergelem ...AZÓTA CSAK SZIN VÁLTOZZOT A TÖBBI MARADT minden pártban ..Most ugyan azok a vén majmok rontják a levegőt ..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..Hazug agymosott -nak neveztél , ha akkor mellettem állsz még szájon is váglak ..Próbálj meg úgy reagálni egy írásra hogy nem minősíted író agyi tevékenységét ..Én egy 2005-ös kórházi ""élményemet "" írtam le ..
gulyasgyula
@Mirabilis: ..Szóval provokálsz ..??Aztán megsértődsz , most kritizálsz kioktatsz ..Úgy látszik te képtelen vagy a normális társalgásra ..Én megpróbáltam neked normális hangnemben válaszolni de Te alkalmatlan vagy az ilyet megérteni és csak sértegető hangnemben tudsz írni ..Ezért szépen kérlek hogy a jó édes kurva anyáddal szórakoz , kis buzi ..
karma1
@gulyasgyula: aug.3. Na, ezen az oldalon egyaltalan nem jellemzo a rozsaszintalpu fiatal janykak es a pelyhes allu fiucskak kommentelese, es sajnos, volt alkalmam a sajat szememmel latni tavaly a korhazi allapotokat, igaz, csak latogatokent, de az is epp eleg volt.
Az egeszsegugyet valoban senki sem kezelte a helyen az elmult 25 evben, de a fide$$ azzal nyerte el az emberek szavazatait - mar amennyit -, hogy azt igerte: mindent meg fog valtoztatni! Valoban ezt tette: amit az elozo kormanyok 1-1 tagja a szivarzsebeben vitt ki "okosba" a koltsegvetesbol, azt most kuszaszem reven kamionnal szorjak a stromanok es a korrupt politikusok fele.
En ugyan nem otthon elek, de ahogy elnezem, te sem...Akinek nem mond semmit, hogy a mukodo Janos Korhazban a hullakamraban elromlik a hutorendszer, ahol a haldoklo beteg gyerekekre koztartozas miatt lekapcsoljak az aramot, az egy szar orszag, rendkivuli szar vezetessel, ahol 4 milliardert csak Tizianot vesznek, 10 milliardert meg egy oka-nincs nepszavazast rendeznek...
Kar beirnod ezzel a cikkel kapcsolatban barmit is... Nincs alapja az euforiadnak...
karma1
@gulyasgyula: Senki nem mondta rad, hogy fideszes mocsok vagy, mert ezt senki nem tudhatja, kire szavaztal es miert.
(En peldaul egyik part partjan sem allok, de nem ertek egyet a jelenlegi kormany bunszovetkezetben , torvenyesitve elkovetett lopasaval, korrupciojaval).
Sajnos, @Mirabilis -szel nem veletlenul fajultak el a dolgok, mert TE kezdtel el szemelyeskedni, semmifele anyazas nem elfogadhato itt egymas kozott, akarmennyire is ugy erzed ezt magadban.
Ezert egy csizmas, bringas mar reg kitiltatott volna egy ellenzekit, mint pl. en, vagy egy masik, fide$$ ellen kommentelot.
Mirabilis nem fog, mert O rendkivul egyenes, tisztesseges ember, es ha nem ert valakivel egyet, azt a szemebe mondja meg.
orban pedig semmi massal nem maradhat fent a jelenlegi helyen, kiarolag agymosassal. Sajnos, nalad ez ugy nez ki, bejon, mert teljesen ignoralod a letezo tenyeket, belinkelt szavahiheto oldalakat, es egyre azt hajtogatod, hogy mi tortent 2007-ben...
A multunkon semmit sem tudunk mar valtoztatni, de allitolag a vezired azt igerte, hogy mindent meg fog valtoztatni.
Nos, ez maximalisan sikerult neki, mert Magyarorszagon volt mar sokfele kormanyzas, kiralysag, kormanyzosag, nepkoztarsasag, koztarsasag jelenleg viszont egy onmaga altal - az Alkotmany eltorlesevel - legalizalt maffiakormany ul a nep nyakan.
A korhaza, az oktatas allapota ketsegbeejto, van viszont egy csomo semmire sem hasznalhato stadionunk, es meg 32 epul. A tobbi bunuket nem sorolom fel, ettol meleg etel nem lesz Esztergomban.
Csizmás Kond
@karma1: Mikor is tiltattalak én ki téged birkafejő kislány ?
Tódor
@Csizmás Kond: Az alapvető intelligenciia része, megadni a hölgyeknek a tiszteletet. Miért járatod le magad?
Csizmás Kond
@Tódor: ..milyen intelligenciahányadosodból számoltad ki, hogy én nem vagyok nő ?
Tódor
@Csizmás Kond: Már semmit nem értek! Szóval hermafrodita vagy?
Csizmás Kond
@Tódor: natehát, ha nem értesz semmit akkor ne is állíts semmit...mert abból csak sültelenség születik.
Tódor
@Csizmás Kond: Harmincas évek beli klasszikus:
-Maga mindíg ilyen hülye?
-Nem, a partnertől függ!
Csizmás Kond
@Tódor: de természetesen az okost magadra értetted...
Tódor
@Csizmás Kond: nem , nem is volt okos, vagy nem okos az idézetben.
Eddig jól szórakoztam, de már unom.
Menj a faszba békével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.