Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság L. Tibor 54 éves putnoki lakos és 13 társa ellen. Közülük 11-en már előzetes letartóztatásban vannak, ketten nem hagyhatják el a lakhelyüket, egy férfi pedig korábban más bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetését tölti.

A Putnoki Rendőrőrsön sajtótájékoztatón ismertették a nyomozások eredményeit. Eszerint a család tagjai az elmúlt években szervezetten, egymással együttműködve, összehangoltan és előre kitervelten követtek el a bűncselekményeket.

A magát „rettenthetetlen hadseregnek” nevező család tagjai az elmúlt két évtizedben Putnokon és Sátán nagyrészt úgy biztosították a megélhetésüket, hogy a megfélemlített sértettektől elvették a pénzüket.

Többek között ilyesmiket műveltek:

Védelmi pénzt szedtek, vagy másokat vásárlási kölcsönökbe kényszerítettek, így a termék a családé lett, de a hitelt a sértettek törlesztették.

50 és 100 százalékos uzsorakamatra is adtak kölcsön.

Egyszer az egyikük által elkövetett garázdaság miatt kiszabott pénzbírságot az ügy sértettjének kellett kifizetnie, mivel a család tagjai életveszélyesen megfenyegették, hogy ha nem teszi, akkor újra és újra bajba kerül.

Egy sátai nő házát úgy sikerült elvenniük, hogy a terheltek meggyőzték az egyedülálló asszonyt, jobb lenne neki, ha hozzájuk költözne. Eleinte jól bántak vele, majd fokozatosan elvették mindenét, végül rabszolgasorba taszították.

A család tagjai a bűncselekmények elkövetésekor kifejezetten törekedtek arra, hogy az áldozataikat emberi méltóságukban megsértsék, megalázzák, és elhitették a környezetükkel, hogy velük nem lehet szembeszállni.

A sértettek félelmükben sokáig hallgattak, de végül 2015 februárjában az ózdi és a putnoki rendőrök a tanúvédelmi lehetőségeket maximálisan kihasználva biztosították a sértetteket jogaik gyakorolásáról, így összedől a putnoki család szervezett „hadserege” – írja a police.hu.

A család tagjai az alábbi bűncselekmények összesen 58 rendbeli elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók: rablás, zsarolás, személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés, csalás, okirattal visszaélés. Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyekben indult nyomozásokat a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Ez a szégyenlős L. Tibor nem Lákátos Tibort takar ? És a kiccsaládját ? ( csak ,mert a módszer nem nélkülözi a fajtajelleget . Sőt , egyértelműsíti ... )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Központi Bizottság
Miért kell ilyen barbár módon eljárni az ügyfelekkel? Szegény hölgy vélhetőleg az intézkedés hatására (a felvétel tanúsága szerint 1,23-nál) szemmel láthatóan összevizelte magát! Micsoda megaláztatás ez egy jogállamban!?
jancsipapa
Ez a szégyenlős L. Tibor nem Lákátos Tibort takar ? És a kiccsaládját ? ( csak ,mert a módszer nem nélkülözi a fajtajelleget . Sőt , egyértelműsíti ... )
ila51
mondom én , nem kell ahhoz már 50 év sem , az ország fele lakatlan , fele Lakatos lesz...:(
cs.n.
Rettenthetetlen hadsereg? Ilyen szofisztikált elnevezéseket találnak ki maguknak rablóbandák? Ez kb. akkora baromság, mint hogy agyament terroristák Iszlám Államnak nevezik magukat.
papa.49
Én csak azt szeretném tudni mi a bánatos lófaszt csinált eddig a söndörség, netán nekik meg a lakatosok fizettek, hogy békén hagyják őket, itt írta egy társunk 20 éve folyik ez, az okot akarom tudni miért nem tettek a rendőrök semmit???
Igaz a fosőr megmondta 2 hét alatt rend lesz csak a kezdő dátumot nem jelölte meg!!!
justhpeter
Végre olyan helyre kerültek, ahol semmivel nem kell fáradniuk, még az ajtót is kinyitják előttük. Hogy mi tartott eddig, az valóban kérdés, amikor Pinocset szerint már régen rend van.
Clavigo
20 év után lecsaptak rájuk...Mi történhetett vajon ?? Elfelejtettek visszaosztani valakinek ?
archive
@Központi Bizottság: Te ezt a hozzászólást komolyan írtad?
solidedge
A migráns ellenes kampány nagyobb lehetett volna a középkorban is.
archive
@Központi Bizottság: Micsoda megaláztatást kellett azoknak elviselni, akiket húsz éven keresztül emberi mivoltukban aláztak meg. Szerinted egy igazi jogállamban megtörténhetett volna?
varirmag
Hány ember, hány család életét tették tönkre ezek a hulladékok ?

Húsz év kellett hogy ezt az élősködő ,szemétláda bandát letartóztassák .
Vajon hány év kell majd a bíróságnak hogy sittre vágják őket ??? Még 20 év elég lesz ???
És addig a szemétládák 99 %-a "szabadlábon" védekezhet majd ???
Mert úgy szokták, kiengedik őket a bíró "urak/hölgyek". Majd kapnak egy ejnye-bejnyét felfüggesztve, ahogy szokták.

Jogvédők hol vagytok ?Nem hallom az üvöltözéseteket !! Sorosbérenc Amnesty , Tasz ! ezért nem fizetnek !! Majd fizetik az ügyvédsereget meg a bírókat, ügyészeket .Nehogy bajuk essen a mocskos hulladékoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.