A kormány által bejelentett 35 ezer helyett legfeljebb 2500-3000 forintot kapnak a védőnők. Szeptemberben jöhet a sztrájk – írja a nol.hu.

Akár sztrájkkal is rákényszerítik a védőnők a kormányt, hogy betartsa az adott szavát – ígéri Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke.

A védőnőknél azért telt be a pohár, mert bár a kormány azt kommunikálja, hogy januártól visszamenőlegesen 30-35 ezer forinttal többet vihetnek haza, Varga szerint ez távolról sem igaz.

A kormány ugyanis nem közvetlenül a védőnők bérét emelte meg ennyivel, hanem a védőnői tevékenységre jutó finanszírozást. Az érdekvédő szerint nem igaz, hogy a védőnők januártól visszamenőlegesen 30-35 ezer forinttal többet vihetnek haza, mint ahogyan az a kormányzati kommunikációban elhangzott, mert a valóságban az összeg tizede sem nagyon jut nekik.

Így hiába a jól csengő kommunikáció, a gyakorlatban nettó 2500 forinttal emelkedett a védőnők bére.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"30-35 000 forinttal"
Egy "nulla" mit tud jelenteni. A végén az unortodox Rabolcsy számolta ki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Gondolom, az átverés nem nagyon lepte meg őket!? Minden rétegnél szakmai csoportnál nagy csinnadrattával beharangozzák a grandiózus fizu emelést, és aki nem érintett utálja a másikat, miközben azt is átverték, amolyan cigányosan.
Utazás közben két jóvágású fiatal férfi beszélget: Megkaptad azt a negyvenezret, amit a ragyás főnökünk beharangozott a TV-ben? Nem. Te sem? Én sem. De lehelyeztek a szerb határra idegenrendésznek. Hiszen nem értesz hozzá! Nem de a főnököm tudja hogy a seregben határőr voltam, és az már idegenrendészet.
Na ennyit a szakmai kormányzásról.
Perwool
"30-35 000 forinttal"
Egy "nulla" mit tud jelenteni. A végén az unortodox Rabolcsy számolta ki!
justhpeter
Azt hitték, hogy komoly béremelést kaphatnak ?
Clavigo
...és 2018-ban, könnyes szemekkel ,újra az Orbán-kondára fognak szavazni...gyanítom.
eugen4402
Majd most elmagyarázom:
A védőnők nem jól teljesítenek. Mit védtek meg, he??? Ebben a Birodalomban egy, csak egy jó VÉDŐNŐ van. Selmeczi Gabriella márkanéven került forgalomba, és 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-vagyont védett meg...Nem is panaszkodik a havi bérére.
Nil
Védőnő voltam. Bocsi de a sztrájk semmit nem jelent - nem megy ki a családokhoz? Nem asszisztál az orvos mellett tanácsadáson? Nem méri le a gyerekeket az oviban vagy a suliban?
Majd bepótolja másik nap hogy a statisztika stimmeljen.
A védőnőknek más sztrájkolók mellé kellene állniuk - a végén még elérik hogy megszüntetik a szolgálatot (ami ha jól csinálják egyedülálló a világon)
bakegya
A humán ellátó rendszert ha valaki tüntetésre ingerli az MAGA AZ ÖRDÖG ÉS nálam egy terrorista.TANÁR-ORVOS- HA TÜNTET CSAKKK AZ ANTIHUMANITÁS ELLEN TEHETI... ORBÁN ÁTVERNI SOSE TUDOTT,DE MEGALÁZNI BÜNTETNI IGEN aTÖRVÉNYESÍTETT TÖRVÉNYEIVEL A HAZUGSÁGAIVAL A BUNKÓSÁGAIVAL ÉS A TOLVAJ MAFFIA TECHNIKÁT RÁMERÖLTETŐ MÓDSZERES LERABLÓ GAZDÁLKODÁSSAL.SPORTBÓL RUGDALVA KI EGY EGÉSZ NEMZEDÉKNYIRE VALÓ MAGYART EBBŐL A HAZÁBÓL IGEN.
Migrinek érezhetjük magunkat SOKAN ÉS EGYRE TÖBBEN A SAJÁT SZÜLŐ HAZÁNKBAN ÚJRA CSAKKK!!!-A HIVATÁSTUDAT NEM ÉRTÉK EBBEN A FIDESS URADALOMBAN.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.