Mindenkinek kötelessége, hogy támogassa az újonnan megválasztott elnököt, én is segítem Molnár Gyulát – ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az Európai Unió a nemzeti érdek érvényesítésének legjobb terepe, Orbánéknak nincs Európa képe, csak bűnbaknak használják az uniót a belpolitikai érdekek mentén. A politikus elmondta: a mostani kvótanépszavazás első lépése annak a forgatókönyvnek, hogy 2020 után, amikor már nem érkezik annyi forrás az EU-ból, akkor akár ki is léphetnek az unióból.

Hozzátette: a fideszes szavazók többsége is az EU mellett áll, de a vezetők többsége inkább már kilépne az unióból. Az orbáni politikának egy súlyos és öngyilkos lépése a kvótareferendum, ami kacérkodás a kilépés gondolatával – magyarázta. Mesterházy Attila kijelentette: jobb az asztalnak azon a részén ülni, ahol a döntéseket meghozzák, ezért fontos az, hogy megmaradjon a magyar uniós tagság.

Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta: a Fidesz kettős beszédet alkalmaz, mennek a kiszólások, tesztelik, hogy erre hogyan reagál a belpolitika, majd külföldön már azt mondják, szó sincs kilépésről. A politikus elmondta: az MSZP arra bíztatja a szavazóit, hogy ne vegyenek részt a népszavazásban, hiszen nem valódi kérdést tesznek fel. Hozzátette: ez arról szól, hogy hogyan lehet a Fidesz belpolitikai pozícióját megerősíteni. Aki részt vesz ezen a népszavazáson, az a Fideszt fogja erősíteni – fogalmazott.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Vezessük inkább gyorsan ki mi Magyarországról és az EU-ból orbáncot. Vissza a közösbe a lopott holmit és cserébe elhúzhat pereputtyával Azerbaltánba vagy Észak-Kolerába, oszt' jónapot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Vezessük inkább gyorsan ki mi Magyarországról és az EU-ból orbáncot. Vissza a közösbe a lopott holmit és cserébe elhúzhat pereputtyával Azerbaltánba vagy Észak-Kolerába, oszt' jónapot!
solidedge
A Fidesz diktatúra egyetlen kerékkötője jelenleg az EU. Ha kilépünk senki sem fogja megakadályozni féktelen hatalomvágyukat. Erre gyúrnak már pár éve.
Csizmás Kond
...a végén méh ő lesz a tévékettő jósa...
szmeagol
Sajnos, nem kell ahhoz négy év!
Választásokra!
Desischado
Ha engedjük! El is lehet zavarni! Én a magam részéről az Unióra szavazok, orbán meg menjen a kénköves pokolba, ahová való!
süsüasárkány
"Bölcs" ember!
A saját párját már tönkre tette, az országot is majd nem, most pedig osztja az észt.
Ehhez pofáját kell!
nezelodo
Naivak voltak ezek a brüsszeli urak, és a történelmünket se ismerik, de Putyin sem! Ahova mi eddig beálltunk szövetségesnek, ott a vereség biztos volt. Mi lesz ha az orosz vezért is felokosítja valaki? Vagy éppen ezért hagyják Orbánt barátkozni, üzletelni vele?
Eriksson
@Desischado: A magad részére mi a hasznos az Unióban, ami miatt ragaszkodsz hozzá. Kérlek, sorold!
Jozefina
Ha a magyar nép ennyire hülye, hogy hagyja, akkor meg is érdemlik!!!
peno
Ez baromság, bár ki tudja nem lenne e jobb, kívül lenni mint sem a migránsékat pátyolgatni.
bence
@Eriksson: ! Kérlek sorold mi az ami miatt ki kellene lépni ?! Gondolkodj el azon ha nem lennénk benn , mi várna ránk ? Mit tenne velünk a fidesz ?! Még belegondolni is iszonyat ! Szerinted miért menekült el több százezer Magyar ?!
kkalman
A Meseházi nem gondolhatta komolyan, hogy megmondja, kit kell támogatnom. Jó lenne, ha ennek eldöntését rám bízná. Majd ha kapok tőle kalácsot, akkor adhat tanácsot!
Desischado
@Eriksson: Sorolom, de egy mondattal is elmondhatom. Mert ha kilépünk, magunkra maradunk, és orbánnak senki sem állná útját! Na, felfogtad?
Eriksson
@bence: Egy szóval nem mondtam soha, hogy ki kell lépni. Egy viszont biztos, nem tőlük van a jó sorunk. Merthogy olyan nincs is nekünk.
Bringás
Megy a riogatás, uszítás, hergelés, hőbörgés! Igazi fasiszta tempó! Jellemző!
Eriksson
@Desischado: Ez nem érv, csak egy közhely. Gondolkodj el azon, hogy személy szerint jobb sorod van-e az uniós tagság óta, mint azelőtt.
Pöpec
orbán nem akar kilépni, inkább az eu-t zülleszti szét, azzal kinn is leszünk. Oszt jónapot.,
simmering73
Na akkor itt nem lesz olimpia. Ki fogja finanszírozni? Biciglistáék?
Pöpec
Pillanatnyilag zsarolgatja az Uniót. Vagy több pénzt kap Magyarország amit aztán ellophat, vagy egyre nyíltabban közeledik Putyinhoz. Ezzel a nato pozícióját is megrengeti.
Alattomos nemzethy szarházy, korábban Törökország uniós tagságát is támogatta. Erdogan illiberális példakép mára az alapvető emberi jogok törökországi megnyirbálásával nem éppen Eu-kompatibilis, sorra börtönzi be az ellenzéket, újságírókat, és mára végképp szalonképtelenné vált e klubban. Mellesleg Putyinhoz dörgölőzik ő is.
bence
@Eriksson: ! Dehogynem ! Olvasd el amit írtál Desischadónak ! Nem az UNIÓ miatt nincs jobb sorunk , hanem orbán és bandája miatt akik , az általuk küldött milliárdokból gazdagodtak meg ! Mit gondolsz ? Miért írják róla , hogy ő Magyarország leggazdagabb embere ?! Szerinted , hogy lehet ekkora vagyonra szert tenni munka nélkül ? Mellesleg ha ezeket a milliárdokat nem küldik , lehet , hogy már éhen is dögöltünk volna ! Remélem elfogadod ?!
Eriksson
@bence: Az igazságot nem tudja senki, mindez csak találgatás.
Egyébként az Unió magáncélokra nem ad pénzt, se Orbánéknak, sem a magánembereknek. Beruházásokra lehet pályázni, de attól még a népnek nem mozdul meg a gigája.
S, hogy ki mennyire gazdag az is csak szóbeszéd, a valódi kőgazdagok nincsenek is szem előtt.
bence
@Eriksson: ! Hogyne tudná ! Csak van egy főügyészük aki elsimít körülöttük mindent ! Egy szóval sem említettem , hogy magáncélokra adja ! De pályázat címén el lehet lopni ! Mégpedig nem is keveset ! Ha viszont mindez csak kitaláció lenne , ők lennének a legelsők akik kikérnék maguknak !
Eriksson
@bence: Kutyaugatás nem hallik az égig.
Különben is amíg a jónép ilyesmin rugózik, addig nincs ideje komolyabb dolgokkal foglalkozni.
bence
@Eriksson: ! Most még nem ! De eljön az idő amikor majd oda hallik ! Büntetlenül semmit nem lehet megúszni ! Főleg nem egy életen át ! Ez különben sem rugózás kérdése . Hiába akarsz Te komolyabb dolgokkal foglalkozni ha egyszer nem teheted ! Erre lenne való egy pártfüggetlen ügyészség !
Eriksson
@bence: Egyhamar azért ne számíts rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.