A második negyedévi növekedési adatok igazolják, hogy az első negyedévi visszaesés átmeneti volt, a gazdaság növekedési lendülete továbbra is tart, és ha nem történik váratlan esemény, a tervezett 2,5 százalékos növekedési ütem tartható – kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a KSH által pénteken nyilvánosságra hozott GDP-adatokat.

A KSH adatai szerint a magyar GDP a második negyedévben 2,6 százalékkal, az első fél évben pedig 1,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, jó remény van arra, hogy a második fél évben a dinamika erősebb legyen.

Kifejtette, a 2,6 százalékos második negyedévi ütem jóval meghaladja a várakozásokat, a szaktárca ugyanis 1,9-2 százalékkal, a piaci elemzők pedig 2,1 százalékkal számoltak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
Ugyan mit bizonyított?Hiteles adatokhoz ebben az országban nem lehet hozzájutni..Kozmetika,kozmetika,kozmetika...Mitől javultak volna a mutatók?A vízgereblyézéstől?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemfideszes
Hurrá! Akkor most már nem mi vagyunk az utolsók, és sikerült legalább Görögországot megelőzni?! Még egyszer hurrá!
Clavigo
A KSH adatai alapján már szegénység sincs a felsőcsutkai dagadt Bóvlihuszár birodalmában,,privát tébolydájában.
Bringás
Ismét bizonyított a Fidesz és Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, hogy a gazdaság visszazökkent a fejlődési pályára. A szocik ilyet soha nem tudtak produkálni, Magyarországnak a Fidesz kell!
Clavigo
Mondjuk legyen igaz..2,5 % növekedés..Hol , és mennyinél tartanánk akkor,,..ha nem kellene leadni a megfelelően enyves,,nemzethy-körösztyénszagú kezekbe,, az EU-s pénzek 50-90 % át ???
Ludmilla
Ugyan mit bizonyított?Hiteles adatokhoz ebben az országban nem lehet hozzájutni..Kozmetika,kozmetika,kozmetika...Mitől javultak volna a mutatók?A vízgereblyézéstől?...
solidedge
@Bringás: Csak a teljesség kedvéért. A GDP növekedés 2004-ben 4,8 %, 2005-ben 4,3 %, 2006-ban 4 % volt. A megjegyzése már megint olyan Fideszes volt..
karma1
@solidedge: Hat a sajat magukhoz kepest ilyen szeduletes a fejlodesuk... Rettenetesen pitik...:(
nemfideszes
@Bringás: A szocik 8 évében a gazdasági fejlődés mértéke 17,9 százalék volt. Ez átlagosan éves szinten 2,23 százalék. Úgyhogy kormányzásuk elején még egy fillért sem kaptunk az EU-tól, a végén pedig volt egy egész világra kiterjedő válság.

A fityesz 6 évében a gazdasági növekedés 11,2 százalék. Ez átlagosan éves szinten 1,86 százalék ( a 2010-ben beígért 4-5 százalékkal szemben). Úgy hogy nincs válság, ömlik az EU-s pénz, és dübörögnek a csúnya szocik által idetelepített autógyárak.

Úgyhogy elmész te a bús 3.14csába!

Ja, és ismét megkérdezném, akkor most hányadikak is vagyunk, figyelembe véve a román 6 százalékos növekedést?!
karma1
@nemfideszes: Nem tudom, Kedves, hogy mit akarsz, egyetlen futyiszes sem kepes szamolni, , naluk ez a felvetelnel alapfeltetel: tudod, analfabetanak es anti-matekosnak lenni, es a csuti torpet elismerni maga es mindenek felett...

Ez olyan vilagos levezetes volt Toled, amit csak egy troll fog tudni megcafolni... De nyugodj bele, nincs az a teny, ami megzavarna ezeket...:(
Nil
Bocsi- ilyenkor mindig Hofi és a malacok jutnak az eszembe
Kovács Béla
@Szeparepa2: Miért, onnan sokkal jobban fogod látni a igazságot!
Kovács Béla
@nemfideszes: Tisztelt Barátom, nem nézek utána, biztos így van ahogy írod.

Viszont a szebb szám ellenére én úgy emlékszem, hogy már az első két évben 2002-től a csatlakozó országokat vezető Magyarország a csatlakozásra azok utolsójává süllyedt. Hogy a soron kívül csatlakozott Szlovákiában 2007-re €-val fizettek, hogy fletó olyan irgalmatlan hitreleket vett fel a következő kormány visszafizetési kárára, hogy belegebedtünk. Hagyták elszaladni a devizahitelezést és végtelen korrupció, tespedés, helybenjárás jellemezte azokat a szürke éveket.

-Az előző évekhez mért haladás mindig csalóka. A románok 6%-a összevetve az EU 1,2% átlagával, pipafüst!
nemfideszes
@Kovács Béla: 1. 2002 és 2004 között Medgyessy és nem Gyurcsány volt a miniszterelnök.
2. Magyarország GDP-je 2002-2004 között 4,8 / 4,1 / 5,2 Szlovákia 4,5 / 5,4 / 5,2 Lengyelország 2,1 / 3,7 / 5,2 Eurózóna átlaga 0,4 / 0,1 / 1,7 tehát állításod nem fedi a valóságot.
3. " Fletó"-ék által felvett hitel többek közt a valutatartalékot növelte a 2002-es 9 milliárdról 36 milliárd euróra. Ennek következtében nem szállt el a forint. 2010-es kormányváltáskor 1CHF=183,95 forint. A fidesz kormányváltást követően szándékosan bedöntötte a forintot, majd milliárdokat kaszáltak a valutatartalékon, amiből mára csak 26 milliárd maradt. A „Fletó”-ék által felvett hitelek egy részét pedig már a csuti kormánya hívta le és költötte el többek közt MOL részvényekre mely, azóta több, mint 150 milliárd forint veszteséget hozott az államnak.
2010 április: nettó államadósság 18104 milliárd forint
2016 május: nettó államadósság 23690 milliárd forint

Mindehhez ad még hozzá a 3000 milliárd lenyúlt MANYUP pénzt, a több mint 3000 milliárdot kitevő "nem megszorításokat", a szabadpiacon értékesített 2,5 milliárd eurónyi államkötvényt 4-5%-os kamattal, a 9,5 milliárd dollárnyi államkötvényt 3-4%-os kamattal. Aztán add még majd hozzá a 10 milliárd eurós orosz hitelt (Paks 2), és a 400 milliárd forintnyi kínai hitelt (Belgrád-Budapest vasútépítés). Vagy úgy gondolod ezeket nem kell majd visszafizetni?
Amúgy ha „Fletó”-ék a hitel helyett elvették volna az emberek MANYUP pénzét, és a nyakunkba varrtak volna 3000 milliárd megszorítást, azok akiknek ezzel semmi gondja nem volt ezzel a fidesz alatt akkor szétverték volna nem csak Budapestet, de az egész országot.
nemfideszes
@Kovács Béla: 4. A devizahitelt még a fidesz kormány vezette be, és minek után a fideszes Járai, mint az MNB akkori elnöke folyamatosan emelte a forint alapkamatát, az emberek devizahiteleket vettek fel. Amúgy érdekes, hogy a „pénzügyi zseni” fideszes politikusok is nyakra, főre vették fel a devizahiteleket, polgármesterként és magánemberként is. Aztán hatalomra kerülve bedöntötték a forintot, amin ők bennfentes shortolással milliókat, milliárdokat kerestek, majd megszavazták maguknak a 180 forintos végtörlesztést is. Mindeközben a 2010-es kormányváltást követően 3x annyi devizahiteles dőlt be, mint előtte. Na ez a hazaárulás!
5. A „végtelen korrupciókról” pedig csak annyit, hogy a szocik ebben a műfajban csak tacskó kezdők voltak a fütyiszesekhez képest, akik állami szintre emelték a korrupciót.
"amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája".
Nem milliós, hanem több százmilliárdos tételben játszanak. Tarfikmutyi, földmutyi, kaszinómutyi, gázmutyi, szövetkezetimutyi, offshore lovagok tömkelege. Sorolj fel a szociktól Habonyhoz, Garancsihoz, Mészároshoz, Sántához, Tiborczhoz, Vajnához, Csetényihez, stb. hasonló milliárdos tételben „játszó” alakokat.
5. Azokban a „szürke” években 95 és 100 ezer között volt az élve születések száma, 2010-et követően a „családbarát” kormány alatt ez a szám 88 és 93 ezer között van. Azokban a „szürke” években nem volt 4.2 millió létminimumon, vagy az alatt élő. Azokban a „szürke” években nem hagyta el az országot 600 ezer ember, a jobb megélhetés reményében. Több százezer munkahely betöltetlen. Azokban a „szürke” években nem volt 27 százalékos áfa, és több mint 30 adóval volt kevesebb. Azokban a „szürke” években nem adóztatták a minimálbért, a közmunkások pedig minimálbért kaptak és nem 47 ezret.

Szóval „Barátom” talán nem csak a kormányzati médiákból kéne tájékozódni, és a propaganda szövegeik alapján ítélkezni, hanem előbb utána kéne nézni a dolgoknak.
cs.n.
Misiszter úr vicces kedvében volt, mert még egy olyan poént is ellőtt, hogy uniós pénzek nélkül is menne ez. Persze nem poénnak szánta, de jót nevettem rajta.
Desischado
Röviden annyit: Ha a hazugság, és a vakság fájna ezek tele torokból ordítanának! Nemfideszesnek igaza van, jó pár dolgot a saját bőrömön is megtapasztalhattam. Ilyen paraziták még nem voltak kormányon, mint a fiesz-kdnp!
xcu
Ez legyen a legnagyobb örömük.
Ez az öröm kérészéletű.
Miért?
Ma így, holnap úgy.

Ez a percemberek hitvány öröme!
Vizual
A mi gazdaságunk ingoványra épült. Én nem hiszem, hogy növekedés van, bár ez nem jelent semmit. Ugy fog összedölni a gazdaság mint egy kártyavár. Papiron nem lesz valós élet.
aremy
@Bringás: mit bizonyított hogy ez a szám is annyira igaz mint a 0% infláció???
Szókrakész
Hajrá Magyarország!
Hajrá magyar gazdaság!
Hajrá magyarok!
eugen4402
Hol van itt magyar gazdaság? Isten ments, hogy folyton a bajokat keressem, de a magyarok egy részét sikerült leszoktatni a becsületes munkáról, akit nem, az most is melózik, legfeljebb nem a szülőhelyén, hanem oda költözik, ahol munkát talál. Ez a világ minden részén így működik. "Megszűnik a magyar málna, mert nem éri meg a drága kézimunkával termesztett gyümölccsel foglalkozni..."(Sajtóhír) "A termelési folyamat addig tart, ameddig a termék vevőre talál" (Gazd-pol. előadás 1971 körül). Mindegy, az úszódöntőket néztem hajnalban, és óra nulla-nullakor a fülembe suttogták a növekedést, hogy egy kicsit én is örüljek..!..S lőn!
Hari
Virág elvtárs már anno megmondta:a határ a csillagos ég ! Oszt mi lett vele ?
Lepényleső
Megértem az örömöt,uralom a kb.9 500 000 fölött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.