Az igazi megoldás tehát nem a délután is nyitva tartók bírságolása lenne. Még akkor sem, ha ez a költségvetést, és így az abból kiutalt pályázati pénzek gazdáit, gazdagítja. Mennyivel keresztényibb, mennyivel európaibb, és mennyivel nemzetibb lenne, ha az áruházak mellett kötelező lenne templomot építeni. Az áruházakba pedig imafülkét. A teológiai képzésnek például azonnal konjunktúrája lenne. Hagyományőrzésnek sem utolsó, ha a tíz falunkénti kötelező templomok korát nézzük. Amikor különben szinte korbáccsal kergették be a magyarokat kereszténnyé válni. Ha az áruházakba csak a templomon keresztül lehetne bejutni, akkor lélekben keresztény vásárlók hada lepné el a boltokat. Aztán jöhetnének az akciós ajánlatok. Bűnbocsánat fél áron, családi kedvezménnyel. A dolgozóknak a cafetéria-csomag részeként. Politikusoknak alanyi jogon. Aztán ott van az építkezéssel együtt járó beruházási kényszer. Nem tudom elhinni, hogy Orbán, Rogán, vagy valaki más, ismerősei között nincs olyan, aki...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"Áruházi templomláncot a népnek"
Börtönláncot a politikusainknak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Úgy kb.8 éve egyik nagyvárosunk valamelyik multiáruházának épületében egy ismert vallási szekta emberei szólították le a betérő vásárlókat. Az eladótér tele volt a szórólapjaikkal. Minden kosárba is jutott egy. Sokan egyszerűen csak megdöbbentek de voltak olyanok is, akik dühükben elhagyták emiatt az áruházat vásárlás nélkül. Később kiderült, hogy az áruház nem éppen magas intelligenciájáról elhíresült vezetőnője pénzért adta ki a helyet. Aki megkérdezte tőle, hogy hogyan kerültek ezek ide, azoknak azt az egyszerű választ adta: fizetnek érte. Nem sokkal ezután a hittérítők és a vezető is eltűnt az áruházból. Lehet, hogy ez az igazgatónő mégis előre tudott valamit?
bencemacska
Eddig a vallás iránti elhivatottsággal magyaráztam OV és a KDNP vasárnapi bolhacirkuszát. Most már az a meggyőződésem, hogy a "minél rosszabb /neked/, annál jobb /nekem/" elvet alkalmazzák.
Az a cél, hogy minél kevesebb olcsó ( külföldi multi!) bolt legyen! Akkor nyugodtan kaszálhatnak a qrmánynak kedves kereskedők!!!
Csizmás Kond
" Amikor különben szinte korbáccsal kergették be a magyarokat kereszténnyé válni. "
A tudatlanság ma már bűn. A keresztényé válás, mármint a magyarok esetében nem a kárpát medencébe történt. István nem kereszténységre kötelezte a népét hanem a nyugati rítusú katolicizmusra, ugyanis a honfoglaló magyarok legnagyobb százaléka már keresztény volt bizánci görög rítusú mai értelemben görög katolikus.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nagyjából. S ez tényleg javítandó.
Azért persze ma jobbára nem ortodox egyház van Mo.-on. Az olyan humanitárius fekete lyukakkal, mint Erdő.
Amellett, hogy falvakban aligha azért kellett olykor nyilvános megkorbácsolás, mert az emberek annyira imádták a keresztet.
GeoCravker
@bencemacska: ebbe a kötelező templomépítés is belefér
Csizmás Kond
@GeoCravker: Minden rendszenek megvolt a maga áldozata. A katolicizmus terjesztésében is voltak túlkapások akár mint bármelyik másban sőt ma is ugyanazt csinálják csak kifinomultabb formában...háborúval demokratizálnak.
bencemacska
@Csizmás Kond: Hát a katolikus vallásra sok mindent lehet mondani, de azt, hogy demokratikus?!-:)))
Perwool
"Áruházi templomláncot a népnek"
Börtönláncot a politikusainknak!
Csizmás Kond
@bencemacska: Álmodni kell...de azt törvényként megélni bűn.
...mindenki álmodozik, de aki abba bele is éli magát...hát az baj...:)
Nil
@Csizmás Kond: Sehol nincs demokrácia a világon - az emberek még nem nőttek fel hozzá
Csizmás Kond
@Nil: A legtöbb ember még ahhoz sem nőtt fel igazán amit ma már kezdenek elfeledni...
36
Tudja a katolikus egyház, hogy az áruházak, "modern templomok". Szlovákiában megtalálták erre a megoldást. A katolikus egyház adja bérbe a földterületet, vagy az egyház épületét adják bérbe az áruház üzemeltetőjének.
Így van ez, Párizsban és Londonban is. A legnagyobb divat cégek bérlik a legdrágább utcákban, az üzlethelységeket a katolikus egyháztól. A pénz pedig, megy szépen a Svájci és a Vatikáni bankba, amit legtöbbször Ázsiában fektetnek be. A Vatikáni bank tulajdona egyébként és egyebek mellett a CIB bank és az Allianz biztosító.
36
De ha fegyver kell, az is van a szent ügy érdekében. Horvátország, azért létezhet ma és azért buzgó katolikus, mert a Délszláv háború idején, II. János Pál közbenjárására, Lengyelországból, szétszerelve, vonaton MIG-21-es vadászgépeket szállítottak nekik.(Persze, minden tranzit ország, így Magyarország is, becsukta a szemét a szállítmány áthaladásakor.)
GeoCravker
@Nil: Valójában az emberi társadalom hierarchikus rendszer.
Nil
@GeoCravker: No pont ez a baj- hogy az emberek hatalmat adnak maguk felett másoknak.
Ráadásul sokszor nem is embernek, hanem pozíciónak. Nem olvasták a Kisherceget.
Perwool
@Nil: @GeoCravker: A hierarchia minden alkalmazottja addig emelkedik a ranglétrán, míg olyan munkakörbe nem kerül, amelyre alkalmatlan.
GeoCravker
@Perwool: Így van. Peternek teljesen igaza van :-)
Nil
@Perwool: és ez így van- mi meg hagyjuk hogy így legyen
Perwool
@Nil: "Véresen nagy a baj! De mint már többször is írtam. Békés út kizárva!!Ugye, ha megnézzük eddig nem nagyon volt sikere népüknek abban, hogy "szabadságharca" elérje célját.Fájdalom, vér, veszteség, megtorlás!Megpróbáltuk a békéset, rendszerváltás az eredményt látjuk!-:(((
Itt a török példa!(bár, hogy valós volt vitatott)
Nem lehet tudni egy esetleges "elég volt" estén a katonaság, rendőrség hova állna!!!
Féltik az emberek családjukat, munkahelyüket!
Több százezren hagyják el országunkat az emberek! Pont mint a szírek, csak ők a háború elöl menekülnek, a mi honfitársaink a kilátástalanság miatt.
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
Nil
A békés megoldáshoz megvilágosodás kellene - össznemzeti
Aki itt marad nagyrészt azért látszik birkának, mert nem szeretne polgárháborút - vagy valóban birka

Én szívesen lennék miniszterelnök hogy megoldjam a helyzetet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.