Hétfőn annyira beázott az épület, hogy be kell zárni, és egyelőre nem tudni, hogy lesz-e elég pénz a felújításra – írja a hvg.hu.

Óriási összegbe kerülhet a hétfői beázás miatt bezárt planetárium felújítása, egyelőre nem tudni mi lesz az épület sorsa – erről a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetáriumának műszaki referense beszélt a Magyar Időknek.

Szmutku Antal hozzátette, zajlik a kárfelmérés, és csak azután tudják megmondani, mennyit kellene költeni a létesítmény felújítására.

Beázott a főbejárat szélfogója, ömlött a csapadék mennyezetből, közvetlen balesetveszély állt fenn, valamint szerkezetileg is sérülhetett az épület. Több helyen beázott a körfolyosó, a ruhatár, valamint a raktárhelyiségek és egyes vitrinek is jelentős károkat szenvedtek.

Egyelőre bizonytalan, hogy fogadhatnak-e még egyáltalán látogatókat, és ha igen, mikor.

Jelenleg az oldalukon ez a közlemény fogadja a látogatókat:

Sajnálattal értesítjük a látogatóközönséget, hogy a 2016.augusztus 22.- ei fővárosi özönvíz a TIT Budapesti Planetárium épületét is sújtotta. A Planetárium a rázúduló esőtől oly mértékben beázott, hogy a látogatókat fogadó helyiségek állapota életveszélyessé vált. A látogatók biztonsága és az épület vagyonbiztonsága érdekében sajnos kénytelenek vagyunk azonnali hatállyal leállítani a planetáriumi műsorok vetítését.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Majd építenek egy stadiont a helyére.-:(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Első hirtelenségemben azt olvastam: Lehet örökre bezár a Parlament. Hát... mindenesetre megfontolandó.
emerencia
Kétszer fordult elő velem, hogy ne egyetlen napig tartózkodjak Budapesten. (1982 és 2007) Mindkét alkalommal meglátogattam a Planetáriumot és csodálatos lézeres koncertekben volt részem. (Lézerrock és Pink Floyd) Eddig még reménykedtem, hogy egyszer talán harmadszor is láthatok valami hasonlót az életemben. :-(
Grumpycat
@emerencia: Mikor ezek a szarjankók kerültek hatalomra, az első intézkedéseik között volt, hogy megvonták a támogatást a planetáriumtól. Akkor meg is szűnt a lézerszinház. Köszönjük viktor. A kurva anyád.
Yoda69
Imadtam gyerekkoromban. Szerintem egy ilyen letesitmeny meghatarozza egy gyermek identitasat. Kar lenne ha bezarnak. Sokkal fontosabb lenne feliujitani, mint ertelmetlen stadionokat epiteni.
Kovács Gizella
Vannak fontosabb dolgok is
A mostani újításnak köszönhetően fűthető lesz a két új edzőpálya talaja. A beruházás közel 3,1 milliárd forintjába kerül a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának.
A fejlesztés során egy többszintes, betonból és fából épülő kazánházat is felhúznak, melyet a Makovecz Imre Alapítvány építészmérnöke, Dobosi Tamás tervezett. „18 csapatunk van, nagy az igénybevétel, és nemcsak nyáron kell edzeniük a csapatoknak, hanem télen is” – indokolta a beruházást a lapnak az akadémia kommunikációs igazgatója.

Gyalázatosok !
Pellaky
Ami nem "migráncs" ügy,foci,kis vasút,nem érdekli a fickót.Én inkább rezignált vagyok.Nem szavazok,Majd("-18-ban).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.