A miniszterelnök sógora és unokaöccse is érdekelt a cégcsoportban, ami 3,2 milliárddal tartozik a Nemzeti Kereskedőháznak, és elzálogosított 3,2 millió liternyi konzervet. A hét elején írtuk meg, hogy egy Cider Alma nevű cégnek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Az MNKH követeséét biztosító zálogtárgyak között – a Cider Almához kötődő cégek mellett – szerepel ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzerv is. A Cider Alma tartozása rég lejárt, de eddig csak 280 milliót törlesztettek, és azt ígérik, novemberre mindent visszafizetnek. Eddig az MNKH és a Cider Alma sem válaszolt a kérdéseinkre, amikben azt kérdeztük, hogyan találtak egymásra, miért kezdtek üzletelni, és hogy az istenbe gondolhatta az állami tulajdonú MNKH, hogy jó ötlet jelzálogként elfogadni összesen több mint 3,2 millió liternyi konzervet.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Egyébként mintaértékű megoldás az eladhatatlan termékek értékesítésre! =))
Ami nagy szokás manapság Orbániában az M3-nál a szerelvények és a pótló buszok is eladhatatlan raktárkészletből lesznek! =))
lampa laz
Úgy gondolták, hogy a konzervek szavatosságával együtt a tartozás is lejár.
Cigánnyal ne köss üzletet soha. Ez is olyan volt mint a vásári vakló, ami neki ment a falnak, erre a cigány azt mondta, hogy nem vak az, hanem vakmerő, szíjjas meg 1 nagybaromállat.
Béla333
@lampa laz: "Cigánnyal ne köss üzletet soha."

Ejnye! Mire gondoltál...
human
@RonaGyuri: Nem lennék meglepve, ha azok a konzervek is csak papíron lennének meg.
lampa laz
@human: én meg azon nem lennék meglepve, ha a konzervek meglennének, a szavatosságot frissítenék rajtuk, oszt a híres, hírhedt nemzetimagyar cbaba + eladnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.