Az amerikai kormánynak megakadt a torkán a Bayer-ügy: az ENSZ antiszemitizmussal foglalkozó találkozóján elmondott beszédének jelentős részét szentelte Magyarországnak az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete – írja a NOL.hu.

Az antiszemitizmus nem csak a zsidókra jelent veszélyt, hanem a pluralizmus és sokszínűség elveire és az általunk nagy becsben tartott alapvető jogokra is – mondta el beszédében Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A világszervezet antiszemitizmusról tartott második találkozóján magyar idő szerint csütörtök hajnalban elmondott beszédében úgy fogalmazott: amikor a zsidókat támadják, akkor általában más kisebbségeket is. Azok a személyek, akik a zsidókat bántják, általában a bevándorlókat és a menekülteket is zaklatják, mondta, majd hozzátette: ez nem csak az egyénekre, de kormányokra is igaz. Ennek pedig Power szerint Magyarország az egyik példája.

A Népszabadság cikkében az USA ENSZ-nagykövete felidézi: Magyarország az az ország, ahol szobrot akartak állítani Hóman Bálintnak, aki a harmincas években szorgalmazta a magyar zsidók deportálását. És az az ország, ahol állami kitüntetést adtak át Bayer Zsoltnak, egy "fertőzően antiszemita véleményírónak." Powers szerint az egész országban terjed az antiszemitizmus, amit a szélsőségesen nacionalista Jobbik növekvő népszerűsége is bizonyít. Azt is megemlíti, hogy a Jobbik a holokausztot rendszeresen "holokamunak" nevezi.

Power beszédének jelentős részét szentelte Magyarországnak. Más országokat is említ, de csupán egy-egy mondatban. Négy gépelt oldalnyi beszédéből másfél oldal kizárólag Magyarországról szól.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Majd kiosztja őt is Papagáj Péter, már biztos fogalmazzák a közleményét az MTI-nek. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@offside: Latom, I. Istvan kiralyujnkrol sem tudsz tul sokat... Ha meg emlekszel ra, amikor o maga felvette a keresztseget, a nepet is erre kenyszeritette, kulonben mindenki mehetett a lecsoba...
I.Istvan tudta, hogy csak akkor kerulhet bele az europai nepek koze hivatalosan, ha kereszteny orszagot csinal, szoval akkor most mi is volt az elso kiralyunk? Honalapito vagy nepirto? Hogyan is bant el a poganyokkal, mondjuk Koppany-nyal?
offside
A kérdésben konzultálj nemfideszes fórumtárssal!

"A több mint 100 évvel ezelőtti események fényében megítélni a mai eseményeket, embereket, kormányokat, pedig nyilván az érvelés magas iskolája."
justhpeter
@Tekla: Ha Neked megfelelő, ám legyen, nálam nem nyerő egyik sem.
koszpeko
@Yoda69: tegnap, 01:30 "a keresztenyseg neveben sokkal tobb embert meszaroltak le"

Itt vitatkoznék veled.
Nem a kereszténység nevében gyilkoltak,hanem saját nevükben.
Mert a középkori papok a nép tudatlanságát kihasználva kitalálták,hogy Isten akarata.
A kereszténység vagyis Krisztus követői nem egyenlők egy vallásban kreált mondvacsinált népirtással.

Ez olyan mint a Német nép és a nácizmus között egyenlőség jelet tenni a II. Világháborúban.

Arról miért nem beszél senki,hogy hány keresztény ment az oroszlánok elé?
Vagy amikor Néró felgyújtotta Rómát és ráfogta a keresztényekre milyen kivégzések voltak?
Akkor még nem volt Római katolikus vallás.

Egyébként lehet emlegetni a Keresztes hadjáratokat.
De nézzük meg az előzményeit.

hu.wikipedia.org/wiki/Keresztes_h%C3%A1bor%C3%BAk

Kezdetben az arabok továbbra is engedélyezték a Szent Sír látogatását a keresztények számára, annál is inkább, mert a keresztényekre és zsidókra tisztelettel tekintettek abban az időben, amiért az ő vallásuk is kinyilatkoztatott vallás és szent könyveik vannak (Biblia). A két vallás követőire az Ahl-al-Kitab („a könyv népe”) kifejezést használták és szabadon gyakorolhatták vallásukat az iszlám kalifátusokon belül is, csupán fejadót (dzsizja) kellett fizetniük cserébe.

Egy idő után azonban a békés állapotok megszűntek. Hakem kalifa uralma alatt (996–1021) üldözni kezdte a keresztény- és zsidó vallásúakat. A kalifa a keresztényeket egy fakereszt, a zsidókat egy fa ökörfej viselésére kötelezte, akiket büntetlenül megölhették az „igazhitűek”, akár az utcán is. Hakem megmérgezése után az üldöztetés véget ért, de a keresztények elleni atrocitások nem szűntek meg, a nyugati zarándokokat egyre többször rabolták ki.[1]
spu00
Olvasták a Jeruzsálemi Post-ban a Sorosról írt cikket? Ezek szerint mát ott is felütötte a fejét az antiszemitizmus?
Ha átadták volna az inkriminált Bayer cikket S.Powernek, talán nem nyilatkozta volna azt amit.
Tudják, a messziről jött ember azt mond amit akar, s nálunk nagyon sok ilyen ember van, volt, s még lesz is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.