A manipuláció szándéka, amely összekapcsolja a tévészékház 2006-os ostromát és a jelenlegi népszavazási kampányt – közölte a Demokratikus Koalíció elnöke szerdán Szegeden.

Akik akkor puccsot próbáltak elkövetni a kormány ellen, most a magyar nemzettel szemben teszik ezt azzal, hogy történelmileg rendkívül veszélyes és politikailag is káros játszmába kényszerítik – mondta Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon.

A tíz évvel ezelőtti és a mai manipulátorok ugyanazok. Titkosszolgálati hangfelvételek bizonyítják, hogy fideszes középvezetők szervezték az akkori megmozdulásokat

- közölte a pártelnök.

A legfontosabb bizonyítékokat azonban a kormány államtitkokká nyilvánította. Létezik két olyan dosszié, amely feltárja, a Fidesz legfelsőbb vezetői köre milyen módon érintett a megmozdulások kirobbantásában – mondta a politikus, aki részleteket nem árult el a dokumentumok tartalmáról, de célzott a miniszterelnök és a házelnök érintettségére.

El fog jönni az a pillanat, amikor "a mi kormányuk" ezeket nyilvánosságra hozza – közölte a DK elnöke, hozzátéve: ekkor joga lesz a magyar népnek, hogy a szemébe nézzen azokkal, akik lángra lobbantották a főváros egy részét.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, a miniszterelnök igen kockázatos fegyvert adott az ellenzék kezébe, és félve a szavazás eredménytelenségétől, egyre magasabbra emeli a tétet. Ebbe illik bele szerinte Orbán Viktor hétfői beszéde, amelyben azt állította az ellenzéki vezetésű városokról, hogy azok készek befogadni a menekülteket.

Aki ilyen "ordas nagy hazugságra képes", elveszítette magabiztosságát és a mértéket – mondta a politikus, leszögezve, egy városnak sincs joga állampolgárságot vagy letelepedési engedélyt adni, erre csak az államnak van lehetősége.

A miniszterelnök tisztában van a jogi helyzettel, tudatosan manipulatív szándékkal nem mond igazat – tette hozzá.

A fideszes településeket elképesztő nyomás alá helyezve, megüzenték az érintetteknek, fejvesztés terhe mellett el kell érniük, hogy legalább 50 százalék elmenjen szavazni. Ellenzéki vezetésű városoknál erre nincs lehetőség, ezért még jobban meg kell rémíteni a helyi lakosságot, akár hazugságok árán is – közölte a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, fenyegetéssel nem lehet normális országot teremteni. A politikus biztos abban, hogy a népszavazási kampány hosszabb távon az ország kárát okozza, hiszen bár a szavazás lezajlik október 2-án, a félelmek itt maradnak.

A DK nem akarja hozzásegíteni a miniszterelnököt ahhoz, hogy gyengítse a magyarok európai elkötelezettségét, és ahhoz sem, hogy az eredményeket úgy értelmezhesse, az emberek támogatják politikáját – mondta a pártelnök, ezért arra kérte azokat, akik úgy gondolják, más kormányzásra van szükség, távolmaradásukkal üzenjenek, hozzásegítve a demokratikus ellenzéket egy régóta várt közös sikerhez.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Ferinek az volt a "hibája" , hogy megakarta állítani a hazudozást, azt ami most folyik.
"Nem azért kell politikusnak lenni mert autófényezőnek rosszabb! Országot kell építeni!" Sokaknak ez nem tetszett mert nem tudnának halászni a zavarosban, ezért árulták el! A sok idióta meg nem veszi észre, hogy az elmúlt 25 évben egyetlen politikus volt aki érte akart tenni! Míg Gyurcsány azt mondta, hogy abba kell hagyni a hazudozást addig Orbán éjjel nappal hazudik és azt mondja "Folytatjuk!" Érdekes, hogy ez mégis sokaknak tetszik...fordítva ülnek a lovon! Ne feledjétek a ló a hátsó felénél szarik!
Aki még 10 évvel az eset után sem érti, hogy az egész egy gusztustalan puccskisérlet volt a fidesz részéről, azt sajnálom. A fidesz vezetősége tudatosan, előre megfontoltan idézte elő a helyzetet, hogy akár egy polgárháborút is megkockáztatva kikényszerítse a hatalomra jutását.
Még a saját híveinek biztonsága sem érdekelte, csak a célja.NEM volt más lehetőségük hatalomra kerülni, mint aljas eszközökkel legyőzni az akkori miniszterelnököt. AZÓTA SINCS SEMMI, amiben tiszta eszközöket vetettek volna be, azóta is minden napos a mocsok, ami körülöttük van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Béla333: Idézem @vadnarancs:-ot (ma, 06:00), biztosan elkerülte figyelmedet hozzászólása:
"WIKILEAKS..."
Béla333
@F_Viktor: 21.40-re
Az, hogy "WIKILEAKS..." , az még így nem elég!
Hol olvasható, látható, hallható (bármi), amit írtál? Ha wikileaks, akkor wikileaks, dehol van feltöltve az a rész, ami az amerikaiak lehallgatásáról szól?
Tudod, amire hivatkozol!
Csodálkozó
A balhét a Fityisz szervezte és orbánc irányította otthonról, fotelből. Piszkos sunyi szarkeverő pszichopata.
tutajos
Tudta?
"Gyurcsány: a Fidesz legfelső köre robbantotta ki a 2006-os zavargásokat."
.
De remélem nem azt akarod mondani Fletó nekünk, hogy Te erre csak most jöttél rá ?
"Na, ugye!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.