Az Európai Bizottság szóvivőjének hétfői nyilatkozata bebizonyította, hogy Brüsszel továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához, ezért világos, miért kell elmenni és nemmel szavazni október 2-án – mondta Giró-Szász András miniszterelnöki főtanácsadó hétfőn Szegeden, lakossági fórumon.

Giró-Szász András a zsúfolásig megtelt szegedi Fidesz-irodában idézte Margaritisz Szkínász bizottsági szóvivő nyilatkozatát, miszerint sokan félreértelmezték Jean-Claude Juncker bizottsági elnök múlt heti kijelentését, és azt hitték, Brüsszel eláll a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől. Hozzátette: Angela Merkel német kancellár is arról nyilatkozott Berlinben hétfőn, hogy legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert szerinte Németországot felkészületlenül érte a menekültválság.

Giró-Szász: Brüsszel ragaszkodik a kötelező kvótához

Ebben a helyzetben a miniszterelnöki főtanácsadó szerint világos, miért kell – pártállástól függetlenül – elmenni, s nemmel szavazni az október 2-i népszavazáson. Hangsúlyozta: miközben egy éve sokan hangosan kritizálták Orbán Viktort és a magyar kormányt azért, amiért kerítést épít a déli határon, a múlt heti, informálisnak minősített pozsonyi EU-csúcson az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy Bulgáriában kerítést húznak fel. Megjegyezte: "a baloldali érzelmű olasz sajtó" is úgy kommentálta az eseményeket, hogy a visegrádi négyek az egyetlen sikeres csoport az EU-ban.

Szavai szerint a migránsok beilleszkedési hajlandóságát jól jelzi az a tény, hogy a Németországba érkezett 1,5 millió bevándorlóból alig százan álltak munkába. Hozzátette: a Nyugat-Európában élő harmad- és negyedgenerációs migránsok beilleszkedési képtelenségét pedig mutatja, hogy Franciaországban már 104 olyan úgynevezett no-go zóna létezik, ahová a helyi rendőrök sem nagyon mernek belépni.

A nemzetközi jog biztosítja a már beengedett migránsok számára a családegyesítés jogát, egy bevándorló átlagosan tíz év alatt hat új betelepülőt jelent – jelentette ki. Giró-Szász András hangsúlyozta, "Brüsszel azzal nem tud mit tenni, ha egy ország többsége kiáll a kormánya mögött", ezért fontos szerinte, hogy az "elsöprő, többségi nem" olyan erőt adjon a kormánynak, amelyre ebben a küzdelemben szüksége van. "A megrengető erő mindig meghátrálásra kényszerítette Brüsszelt" – fogalmazott.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mindenkit aktiváltak! Az összes hazudozó ki van küldve terepre!
Hülyíteni az embereket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
hazudik a gyökér.már a V4 is kihátrált mögülünk.meddig még?
Béla333
Mindenkit aktiváltak! Az összes hazudozó ki van küldve terepre!
Hülyíteni az embereket!
Kovács Gizella
Mennyit kaptál ezért az ordas hazugságért te gyökér !
volvós
Girnyóka hazaengedtek ??? Vagy kiengedtek ???
RonaGyuri
Giró-Szász András is hivatalos szövegértési gondokkal küzd
jankó321
Mi a f@szt tülekedtek itt a Tónyóval együtt!
Meggyütt a píz Brüsszelbű?
papa.49
Girnyószer te totál hülye vagy, két pacák is elmondta Brüsszelből NINCS KÖTELEZŐ KVÓTA, még az önkéntes kvóta se KÖTELEZŐ, vágod baromarcú???
Lepényleső
Én viszont nem ragaszkodom Gíró-Szász-hoz.
Hellcat
Annyira jó hogy már rég nem téma ez de a szavazás miatt tovább kell hazudniuk rendületlenül! :D Nevetséges.
moareka
Hát ezt meg hol tartották eddig? "zsúfolásig megtelt a Fidesz iroda" ...akkora mint egy kisebb lakás...megtelhet!:)))))))
nevemnick
Nem vették észre, hogy a migráncsok részére csak egyetlen no-go zóna létezik: Magyarország
papa.49
Itt senki nem akar maradni, csak TOVÁBB MENNI!!!
Vajon miért is???
simmering73
Nektek már tízezer ember is megrengető erő. Szartátok, hugyoztátok össze magatokat.
papa.49
@Lepényleső: Én viszont ahhoz ragaszkodom, hogy akasszuk fel, ne csak a királyokat!!!
Perwool
@Béla333: "Mindenkit aktiváltak!"
De, hová tűnt Orbán Viktor...?
Mert a nagy Or-Bán még nem állt fel sehol a kis sámlira!
Béla333
@Perwool: 20.49
Egy másik cikknél már beidéztem! Szerintem Grazban járt, de már hazajött, ma már pattog és utasítgat.

A jelek szerint az aktuális kezelés megtörtént, akksik feltöltve:

"Orbán Viktor eltűnt Bécsben!
A magyar miniszterelnök a bécsi migrációs megbeszélés után tartott egy sajtótájékoztatót, majd ismeretlen helyre távozott.
Másnap a Vasárnapi Újság (Kossuth rádió) leadta a Bécsben készült interjút. Orbán szorgos sajtósai azóta megjelentettek egy-egy konzerv interjút a Magyar Kurír katolikus hírportálon, majd a reformatus.hu-n. Ez utóbbit kedden reggel szemlézte az MTI.
A budapesti robbantás szombat késő éjjel történt, azóta eltelt több, mint 60 óra, ám nem hallottuk még megszólalni Orbán Viktort. Hol lehet az ország “kormányzója” ilyen fontos órákban?"
gepnarancs.hu/2016/09/orban-viktor-eltunt-becsben/#.V-pdHboRyaY.facebook
Hellcat
Hazudni kell reggel délben meg este kitartóan még pár napig.
papa.49
@Béla333: Elment egy kis regenerálásra, pedig inkább ,,leoltani,, kéne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.