A bruttó átlagkereset 256 900 forint volt júliusban, 5,1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, január-júliusban a bruttó keresetek 5,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 5,7 százalékos emelése, a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozóknak kifizetett kiegészítő pótlék is hatással volt a KSH gyorsjelentése szerint.

Az év első hét hónapjában a bruttó átlagkereset 257 900 forintot ért el, a nettó keresetek emelkedése – a személyi jövedelemadó mértékének 1 százalékpontos csökkenése miatt – a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,5 százalékos volt.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Nem akarok rosszindulatú lenni, de jobban élek, mint jövőre. :))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Meg az ilyen matolcsy által eltartott luxuqrvák 600 ezres fizetési is jól feltoltja az átlagot.
Béla333
@Hellcat: 10.18-ra
Milyen 600?
"Nem csak az eddig ismert két helyről illeti meg díjazás a Matol­csy György barátnőjeként elhíresült Vajda Zitát, miután kilépett az MNB-ből: a jegybanki alapítványoknál az eddig ismerteken felül további két pozíció­ja van, így összesen négy helyről jár neki pénz – derül ki a válaszokból, amelyeket a Népszabadság kérdéseire a Pallas Athéné alapítványok adtak.
A négy alapítványi állással így összesen több pénzt vihet haza, mint amíg nemzetközi szakmai titkár volt a jegybanknál,vagyis többet, mint bruttó 1,73 millió forint."
index.hu/gazdasag/2016/09/13/matolcsy_baratnoje_meg_tobbet_kereshet_miota_nem_dolgozik_a_jegybanknal/

Drága a jány!
Hellcat
@Béla333: közpénzből kurvázni nem szép dolog!!!
Perwool
Nőttek, papíron!
"KSH gyorsjelentése szerint." Annyira gyorsak voltatok, hogy a közmunka, ami ugye a kormány szerint rendes munka kimaradt a számításnál. Ja bocs, az csak "a foglalkoztatottak és a kevesebb munkanélküli" statisztikánál számít!
A közmunka rendes meló, de az átlagbéreket mindig úgy közlitek, hogy a "köz foglalkoztatottak nélkül"? Kicsit lerontaná a statisztikát, mi?
Gyors közlés! Hamar munka sosem jó!
namihami
Nem először írom le:
A bolha farka plusz az elefánt farka. Na ez együtt egész jó átlag. A baj ott van, hogy ez a bolhának nagy, az elefántnak pedig kicsi. És ez általában minden átlagszámításra igaz.
Mondd meg a közmunkásnak vagy a kisnyugdíjasnak, hogy milyen jó lett az átlag.
De aztán rohanás, mert amit tőle kapsz, az a tiéd és nem csak az átlaga.
papa.49
,,Én csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítottam,, mondá egy állandóan szivarozó angol lord, MILYEN IGAZA VOLT!!!
Rózsika Hatházi
Nem akarok rosszindulatú lenni, de jobban élek, mint jövőre. :))))
eugen4402
Mit is mondjak..? Qrvára unom már, hogy félévente új, nagyobb, modernebb tipusúra cseréljem a jachtomat, asszem hagyom a francba az egész Adriát...
Viszont azt a Lear Jet-et, amit nyáron kinéztem magamnak Klagenfurtban, jövő héten hazahozom... Ősszel elkészül a kert végében a leszállópálya...
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Én meg nyomatok egy Porsche 911-re. Igaz ugyan, hogy többet zabál 10-en, mint a jelenlegi Suzukim 100-on, de ki nem szarja le. Mikor olyaaaaan dögös! Ja, hogy a kurmány emeli a jövedéki adót? Tudod, azt ami csökkentéséért a zelmútt nyóóócévben verték a nyálukat. Nagy cucc! :))))
eugen4402
@Rózsika Hatházi: Jaj, szólhattál volna előbb is. Idén hozattam egy Porsche Cayman GT4-est, mentem vele 2-3 kört a ringen, de valahogy olyan kényelmetlen volt. Egyik haverom imádja Ferdinand Porsche-t, minden szart összegyűjt, ami kapcsolatos vele, neki ajándékoztam a Cayman-t...Láttad volna, hogyan köszönte... :-)))
Tekla
Biztos, de nem a földi halandók bére emelkedett, hanem a tisztességteleneké . Mert tisztességes bérből meg lehet élni, a tisztességtelenből meg is lehet gazdagodni. Hogy ezt miért nem büntetik mint régen , nem is értem? Hiszen a jóhiszeműek megkárosítása, jogtalan előny szerzés , még mindig ,vagy nem ?
vadsanca
@Perwool: Ez az átlag. Nem maradt ki ebből semmi. Az igaz, hogy a melós bére az nem emelkedett, -legalább is érezhető módon nem-. Ez az 5,9% is átlag. Pl. a melósnak 0,5%-al kiszúrták a szemét. ( Ez annyit jelent, hogy 1000Ft-nál 5 (azaz öt) forint volt az emelés. Persze ez is bruttóban.
Ne feledkezzünk meg a végletekről sem! Hidd el kijön ez az adat.
aremy
akkor hurrá a nyugdíjat is meg emeli a szeretett kormányunk visszamenőleg. ja és 5,1 el nőttek a bérek míg az árak minimum 10%al pedig nincs infláció akkor mi is van
Perwool
@vadsanca: Ja, végül is ha egy albán hegyi pásztornak van egy kecskéje és mellé szerez még egyet, akkor 100%-os gazdasági növekedést produkált.Viszont ennek ellenére még mindig @va szegény!
Na kb. ilyen a KSH átlag kereset növekedési statisztikája is!
vadsanca
@Rózsika Hatházi: A mát adták, a holnapot nem ígérték!
Perwool
@aremy: ÁÁÁ nincs infláció, csak pl a 2 liter= 1,75 a 0,5= 0,4 az ár maradt...
koszpeko
"A bruttó átlagkereset 256 900 forint volt júliusban, 5,1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, január-júliusban a bruttó keresetek 5,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden."

Van a kis hazugság.
Van a nagy hazugság.
És van a statisztika.
vadsanca
@Perwool: ...Ha tudott még egy kecskét beszerezni, ezt azért tette, hogy megéljen belőle. Persze egy ideig szegény, vagy szegényebb lesz. De ez csak átmeneti.
Ha van "felesleges" pénzed, -pl. megtakarításod- Te is befekteted a haszon reményében. Vagy inkább a padláson forgatod?
papa.49
@aremy: Amilyet itthon nem kap a melós!!!
vadsanca
@aremy: Kinek mi? Hogy tudod magad eladni! Esetleg mennyit kínálnak érted. Tudod ez aztán relatív.
Komolyra véve a szót. Annyi, hogy meg tudjál élni emberi módon a munkádból, és még jusson pihenésre is. Ezzel még nem leszel gazdag, csak ÉLSZ!
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Figyi! Az a zamerikai krokodilszerű van olyan ronda, mint a régesrégi 911-es? Tudod, amelyik úgy néz ki, mint egy béka.Ha nem, már nem is érdekel. Az már az én stílusomnak olyan snassz! Különben is, nekem van itthon már egy 924-es, igaz mecsbox (nem tudom írni angol, kérni tolmács) méretben. :))))
Rózsika Hatházi
@vadsanca: 19:27-re! De ígértek! A nyugdíjasoknak 14. havi nyugdíjat. Mindenkinek tejjel-mézzel folyó Kánaán-t. Az 2010-ben volt. Csak azt nem mondták, hogy mindennek ők lesznek a haszonélvezői. Aki nem velük van, annak pedig kuss!
aremy
@papa.49: az a melós valójában rabszolga.
aremy
@Perwool: ilyet én is tudok hogy az 1kg az ma már 80deka ja és a 2liter kola már egy éve csak 1.75 no azóta olyat már nem veszek
namihami
@Rózsika Hatházi: @eugen4402: Sehol nem vagytok! Én ebből az átlagkereset növekedésből gazdagodtam csak igazán.
Most cseréltem a Zaporozsecemet egy használt kétütemű Trabantra. Amiről köztudott, hogy sokkal modernebb konstrukció, mert két ütemben képes véghezvinni azt, amit a Ti elavult tipusaitok csak négyben teljesítenek.Na, hasítok is azóta, mint szeretett Vezérünk.
Ezt nevezem igazi gazdagodásnak, ezt már irigyelhetitek Ti is meg az egész világ. Mit világ, az egész Univerzum. És mindezt kizárólag szeretett lánglelkű Vezérünk bölcs és gondoskodó iránymutatásának és gondoskodásának köszönhetem.
Desischado
@papa.49: Churchill-re gondolsz, és nagyon igaza volt! Itt megy a parasztvakítás ezerrel, de én például, meg az ismerőseim semmit nem érzékelünk ebből! Nőtt a kereset, - nekik, hogy rohadna le az a hazug pofájuk!

@Perwool: Pontosan! Tökéletes a hasonlatod!
eugen4402
@namihami: Na most aztán rámtört a sárga irigység. Valóságos kétütemű Trabantot bírtál magadévá tenni? Az maga a Technische Avantgard!!! Remélem megbecsülöd ezt a kincset, és naponta hálát adsz Egek és a Föld Urának, aki végtelen kegyelmében lehetővé tette számodra ezt a paradicsomi jólétet. Gondolom, ezentúl minden népszavazáskor NEM-mel szavazol, bármi legyen a kérdés.. :-)
szaboria1
Ez a bejelentés is azért volt tegnap mert pont előtte napon mutatták az EU statisztikát a románoké nőt a legjobban a mienk meg átlagosan 3%. Ezt akarták mos űberelni a hazug statisztikájukkal.
papa.49
@aremy: Ahogy mondod, kevés az olyan munkahely ahol ember számba veszik a melóst, de van azért olyan is...
namihami
@eugen4402: Irígy vagy marhára, mi? Meg is értem.
Hiába no, a Vezér szerető és védő karja a fejünk felett és itt van már a Kánaán. Mi kellhet még ennek az elgyötört kis népnek és véráztatta honának?
Rózsika Hatházi
@namihami: Engedd meg, hogy én is gratuláljak a remek választáshoz. Már ami a Trabit illeti! Vigyázz rá, mert könnyen szakad! De, akkor legalább leukoplaszttal is megragaszthatod. Van-e benne télire katalizátor kályha, vagy maradsz a sapka, sál, kesztyű, jégeralsónál? :))))
eugen4402
@namihami: Mitagadás, már elárultam magam, baromira irigylem a "zweitakt" zsákmányodat. Hogyan is volt a Mézgáéknál? Arra kérlek, egy gyufásdoboznyi mintát küldjél belőle fénypostával, mint MZ/X, szeretném megérinteni... Már tárom is ki az ablakot...
namihami
@eugen4402: Késő! Jöhet az üveges. Remélem, nem valami drága thermopan üveged van illetve volt.
namihami
@Rózsika Hatházi: Az enyém a Viktor-féle modell. Vastag burkolattal, erős páncélzattal.
Ez nem szakad csak úgy szirre-sz@rra. Kimondottan tömeggyűlés utánra gyártott, megerősített tipus.
eugen4402
@namihami: De! Már csak volt, tavaly cseréltettem nyílászárókat... Most söpröm az üvegcserepeket, a csipős északi szél fütyül befelé, én meg szent esküt teszek, hogy ezután kétszer is meggondolom, miket kérek a fórumtársaktól...
A minta egyébként lenyűgöző, szinte eredeti zwickau-i íze van, a franc se mondaná, hogy 3 D-és nyomtatóval állítottad elő...:-)))
Rózsika Hatházi
@namihami: Muhaha! Páncélozott Trabi. Azé, emmán döfi! :)))) Jó bót vót. Hogyé atták? :)))
kukac50
Akkor,hogy lehet még most is 8 órai munkával nem közmunka 60 000 forintot keresni?
Tekla
@aremy: Húha ! Hát olyan amiből meg lehet élni anélkül, hogy lehúznád úgy rendesen a többit . :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.