Nem minden illegális migráns terrorista, de az is tény, hogy a terroristák közül nagyon sokan illegális migránsok – fogalmazott a belügyminiszter a várpalotai Thury-vár konferenciatermében megjelent közel 150 fős közönség előtt csütörtökön.

Pintér Sándor azt mondta: a belga irányítással végzett titkosszolgálati vizsgálatok bizonyították, hogy a brüsszeli és a párizsi robbantások elkövetői közül többen Magyarországon keresztül érkeztek az Európai Unióba.

Pintér: A terroristák közül sokan migránsok

A Németországban késsel-bárddal bűncselekményt elkövető fiatal is Magyarországon lett regisztrálva, majd a fóti gyermekvárosból jutott ki Németországba – tette hozzá.

A belügyminiszter kiemelte: míg 2014-ben 44 ezren, 2015-ben 391 ezren érkeztek Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Az pedig, hogy tavaly 104 országból jöttek a migránsok, a politikus szerint azt mutatja: nem arról van szó, hogy egy-egy országban háború dúlt, és az elől menekült a lakosság, hanem arról, hogy az Európai Unió és annak szociális ellátórendszere vonzó lett számukra.

Pintér Sándor elmondta, hogy olyan betegségek is megjelentek azoknál az embereknél, akiket a határoknál egészségügyi vizsgálat alá vettek, amelyek Magyarországon már régen nincsenek. Többfajta bőrbetegséget és ragályos betegséget is kiszűrtek ezek közül. Ezenkívül mivel a zöldhatáron érkezőket nem lehet azonosítani, előéletükről semmi információ nincs – tette hozzá.

A belügyminiszter szerint a 104 országból érkező embertömeg kultúrája is más, mint Magyarországé és Európáé, ami ellentéteket szül. Arról is beszélt, hogy gyakori lett a nők molesztálása, vagy a mindennapos megélhetéshez szükséges bűncselekmények.

"Ha azt akarjuk, hogy a korábbi gondolkodásmódunkat, kultúránkat ne érje kár, akkor azt kell mondanunk: csak az jöhessen be, akit regisztrálunk, akiről tudjuk, hogy valódi menekült, és csak az, aki a jogszabályokat száz százalékig betartja" – fogalmazott. Hozzátette: azt, hogy mindezt külföldről döntsék el, és az emberek mindenféle ellenőrzés nélkül bejussanak, "semmi szín alatt nem szeretnénk, ettől meg kell védeni az országot".

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, az október 2-i népszavazásnak óriási tétje van, ugyanis hosszú évtizedekre, akár száz évre is meghatározhatja Magyarország jövőjét. Úgy fogalmazott: a népszavazás nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.

Újságírói kérdésre Pintér Sándor azt mondta: a magyar rendőrök a törvények betartásával látják el a szolgálatot a szerb-magyar határon. Nemcsak a magyar rendőrök szolgálnak ott, hanem a Frontex keretein belül külföldi kollégák is segítik a munkát a V4-ektől, Ausztriából, illetve további országokból, és mindenki azt mondja, hogy kiemelkedő a magyar rendőrök kulturáltsága.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Szerintem meg a kormány tagjai közül sokan maffiozók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt felhasználó
Szerintem meg a kormány tagjai közül sokan maffiozók!
Manhattan
Ha orbán kormányon marad, a népszavazástól függetlenül is Putyin mellett köt ki, mint ahogy a jobbik is. Ha nem zavarjuk el őket, akkor pár év múlva eurázsiai tagállam leszünk!
papa.49
@Mirabilis: Dehogy érti csak ez volt a papírjára írva, még jó hogy eltudta olvasni, mert ő csak az olajhoz, meg a piachoz ért!!!
Apatszerek
@Mirabilis: De minden illegális terrorista migráns!
Apatszerek
A probléma az, hogy a liberalizmus valójában egy (hatalmas) szekta, és a szektások nem tudnak logikusan gondolkodni. Ha az ő tekintélyeik olyasmit hirdetnek ami nekik is árt, ők azt akkor is teljes mellszélességgel képviselik, mint bármely más szekta esetében. Az orbánizmus egyébként egy ugyanilyen szekta (a liberalizmusból indultak, minden módszert onnan másoltak). Sajnos ezen kettő szekta együttes szorításában vagyunk most. Innen lesz szép felállni :-)
JAJMÁR
Nem elég, hogy terroristák, ráadásul még migránsok is? Illeegáális? Hejnye!
I.raptor
Sanybá'!
Nézz mélyen magadba, h te mi, milyen vagy!
Sztem sok menekült különb nálad!
JAJMÁR
@Apatszerek: 21:38 Te az lennél, aki tud logikusan gondolkodni? .. A manóba! Hiba történt a "készülékében"! Próbálkozzon újra! :-)
moareka
Maffiózó beszél terroristákról? A kettő nem esik messze egymástól...
solidedge
Az összemosás tipikus esete. A lényege, hogy minden migránst terroristának véljünk, mert a népszavazáson ez sokat nyom a latba.
eugen4402
JAJMÁR... De hiszen ez kézenfekvő! A migráns az ugye ab ovo terrorista. Mint ilyen, természetes, hogy illegálisan érkezett hozzánk, és szinte törvényszerűen halálos vírusokat, és undorító bőrbetegségeket terjeszt, amerre vándorol."Ha Ön vonzódik a Fidesz-kormányhoz, okt. 2-án leheljen csókot a szavazólapra, mielőtt besuvasztja az urnába!" A kampány átlépte a racionalitás határát...
Yoda69
Nem minden bunozo fideSSes, de minden fideSSes bunozo. Ez is kb ennyire igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.