Nemcsak a versenyképességre, az egyes országokat szorongató korrupcióra vonatkozó adatokat is tartalmaz a Világgazdasági Fórum (WEF) szerdán közzétett jelentése. Amelyek nem túl hízelgőek Magyarországra nézve – írja a HVG.hu.

A vállalkozást nehezítő tényezőket is listázza az egyes országok versenyképességi mutatói mellett a WEF jelentése. Ilyen az adószabályozás, az infláció vagy a korrupció. Elég rosszul állunk.

Megkérték az üzleti döntéshozókat, értékeljék e tényezőket egytől ötig annak alapján, hogy mennyire gondolják azokat problematikusnak a saját országukban, végül súlyozták a válaszaikat. Ez alapján a 138 vizsgált állam közül a válaszadók Magyarországon értékelték a harmadik legkomolyabbra ezt a problémát. Akiknek még nálunk is rosszabb: Mexikó és Moldova.

De kapaszkodjanak, nem a korrupció a legnagyobb gond, hanem az instabil környezet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Most még. De, ami késik nem múlik. Még egy kis hasítás és azok is kenterbe vernek minket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Most még. De, ami késik nem múlik. Még egy kis hasítás és azok is kenterbe vernek minket.
vonotok
Semmi baj. Majd a fityesz propagandagépezet és megmagyarázzák a számokat. És be fogják bizonyítani, hogy a magyar gazdaság " dübörög "
Lesz még olyan aki ezt el is hiszi???
spu00
Érdekes lenne, ha megtudnánk, hogy kik árazták így be M.o-t, mennyiben ismerik az itt történteket.
Egy technológialag lerobbant országban, melyet egy szocialistának mondott kormányok 12 év alatt leamortizáltak, eladósítottak, melyet az elmúlt 6 évben költségvetési, pénzügyi, foglalkoztatásilag,infláció mentessé tették, azt oda sorolták, ahová, az önmagát minősíti, illetve az adat szolgáltatókat.Sajnos ezen embereknek köszönhető a külföldi megítélésünk, mely köszönő viszonyban sincs a valósággal.Való igaz, hogy nem tudunk versenyezni olyan országokkal akiknek az eladósítása csak 30-40%-s, de nem nagyon vagyunk így sem lemaradva. Hiányzik az a 7-800 milliárdos kamat kifizetés amit évente fizetünk szocik jóvoltából, s főleg ők az adat szolgáltatók.
Borsodi
Orbánra ebben lehet számítani@namihami: inden megtesz a népért csak nem a Magyarokért.Régen üldözték azokat akik nem dolgoztak,most elüldözik azokat akik dolgoznának.Országunknak nem kellenek tanult fiatalok értelmes jó szakmunkások,csak a manipulálható degeneráltak akiket lehet irányítani.A túlfizetett hülyék!
szaboria1
@spu00: Ne legyél ennyire naiv most is fizetünk nagy mennyiségű kamatot amit máshonnan vettek fel ráadásul igaz nem az IFM-nek megfelelő kamattal hanem drágábbal. Az IMF. felé el kellett volna számolni mire költik a felvett pénzt. De a drágább kamatúval nem kell elszámolni.
Papuska1
@szaboria1: Mondjuk az alacsonyabb kamaton kívül egy csomó olyan népnyúzó előírást is mellékel az IMF, amit az érintett országok rendesen megszívnak! Hol sikerült megoldani a problémákat, ahol az IMF hitelezett a bérek csökkentése, az adók emelése, a nyugdíjkorhatár emelése nélkül?
Desischado
Lesz ez még lejjebb is, ha nem zavarjuk el ezt a parazita bandát végre!
spu00
@szaboria1:Nem vagyok naiv, hanem Ön értelmezte félre írásomat.A 7-800 milliárdos kamat fizetés most fizetjük, ami hiányzik az állami büdzséből. A lecserélt hitel jelenlegi kamata 2-3% az IMF 5-6-7 %-s kamatával szemben, az egyéb feltételekről nem is beszélve.Lásd. Görögországgal szembeni követelések.Jelenleg állampapír alapú hitel állományunk van, kivéve a kb.40 éve fenn álló 20 milliárd dolláros hitelt.Ami még javítja a helyzetünket, hogy a korábbi 80%-s deviza alapú hitelekkel szemben jelenleg 30 %- a deviza kitettségünk.
szaboria1
@spu00: A kamat pont fordítva van. a 2-3% az IFM volt míg a piacokról felvett hitel 4 - 7% ig terjed. Varga ugye bejelentette már nincs IFM hitelünk. De megint több lett az adósságunk pedig ugye a MANYUP pénzt is beáldozták.
kukac50
Nem minket áraztak be,hanem a politikusokat! Tudják azok is,hogy azok férnek hozzá a nagy pénzekhez. Minden személyre az újszülöttől az aggastyánig mindenkire 10 ezer forintot ad minden hónapban az unió az életszínvonal javítására. Hol az a pénz?
spu00
@szaboria1: Ha elolvasta volna az IMF szerződést, akkor látta volna, hogy emelkedő kamatozású előírás volt mely szerint az első évben lehetett 2%, utána évente emelkedő, egészen 6 %-ig.2013-tól nincs hitel felvétel, csak állampapír kibocsájtás ami jelenleg már 2%-s, de ezt a lejárat hosszúsága határozza meg.
Mit gondol, az éves költségvetési hiányt miből fedezik, mely szerencsére nem 6-7 %-s hanem jóval 3 % alatti.Ez ad egy kis érdekességet, hogy a 2010-s 83%-ról már 74%-nál tartunk. Tudja a MANYUP felemlegetésével a hozzá nem értéséről tesz tanúbizonyosságot, mivel az soha sem volt magán, hanem a szokásos kommunista átverés, s ha megnézi az előzményét, akkor ott látja az akkori 28 % -s inflációt. Mit gondol, miből fizették akkor a nyugdíjakat? hitelt vettek fel.
szaboria1
@spu00: Ajánlom egy kicsit jobban is körbe kellene néznie a pénzvilágba. Csak megsúgom egy kicsit értek a pénz világhoz. Most is nagyon oda kell figyelni mert megint jön egy pénzügyi válság mert forrong a világ. A történelem is ismétli ön magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.