A Nemzetközi Valutaalap (IMF) októberi prognózisában 0,3 százalékponttal csökkentette idei magyar GDP-növekedési előrejelzését. Áprilisban még 2,3 százalékot vártak egész évre, most már csak 2 százalékot.

Ami a fogyasztói árakat illeti: 2016-ban 0,4 százalékkal, 2017-ben pedig már 1,9 százalékkal emelkednek az árak a legfrissebb, októberi prognózis szerint.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Csizmás Kond: Azt tudtad-e, hogy nem csak az IMF hanem pénzügyi elemzők is kevesebbet jósolnak decemberig. Pláne a nagy benzin ár emelés meg a sertés hús felvásárlásának növekedése is miatt az élelmiszer árak nagyon megugranak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Az a baj, hogy nem az IMF "rontotta le a magyar gazdasági várakozásokat", hanem a mi teljesitményünk! Pl. a CSOK programot azért hozták létre, hogy beinduljon az épitőipar, igy a magyar gazdaság is. Ehhez képest közel 25 %-kos minuszban van az épitőipar, ami rettenetesen lenyomja az átlagot. Csodának kell ahhoz történnie, hogy akár az épitőipar teljesitsen -- ugye már az időjáráshoz kötött szezonnak is lassan vége -- esetleg valamelyik más iparág ugy teljesitsen, hogy legalább kompenzáljon. Ráadásul nem is %-ban, hanem értékben! Hiszen, ha pl. a ruhaipar hozza a 100 egység helyett a 125-öt, akkor nem biztos, hogy az épitőipar 400 egységes terv szerinti 25 %-a, azaz 100 egység lemaradásának pótlására ez elég lesz... az arányokat nem néztem meg, csak példaként irtam.
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...saját láb...az ismét relatív, ugyanis olyan pártéknál, kormányéknál és hasonlóknál nincs. Ott a hatalmuk alatt állók lába a saját...a tied is...:)
A zimefé egy maffia gazember társaság...erről nekem ennyi a véleményem és nincs annyi pénz hogy ezt a véleményemet megváltoztassam...
A cseucseszku stadionokba meg soha nem jártam...de ha már mindenképp véleményt akarsz az akkori helyzetről hát olvass utána, hogy cseucseszku is azzal vált függetlenné.hogy szakított a zimefével...szóval ha már ő is tudta hogy a maffiával nem jó kezet fogni akkor nekem te ne magyarázz.
Az a szöveg, hogy Orbán mit hisz politikai dogma, jobban mondva baloldali demokratikus hazugság...tehát érted ugye,,,ami bal az nem demokrata ami hazugség az sem demokrata...csak vannak aki (pl te ) akik erre gerjedtek...és ez nem baszogatás hanem folyamatos beszélgetésekből leszűrt eredmény.
...és zárórakordként...a zuniós fizetések nem uniós területi lefödést jelentenek, úgy ahogy a zunió pénze a zeuró sem egyértékű a zunió területén...ezt is visszakérdezheted a leadódtól...
nemfideszes
@Csizmás Kond: "addig a fidesz megpróbál megállni a saját lábán " (10:00)

"saját láb...az ismét relatív, ugyanis olyan pártéknál, kormányéknál és hasonlóknál nincs." (13:50)

Akkor most van vagy nincs? Legalább nézz utána, hogy mit írtál korábban te szerencsétlen!

Románia előbb csatlakozott az IMF-hez mint mi (1971). Soha nem szakított az IMF-el, csak az ország gazdasági erején felül megpróbálta minden áron visszafizetni a korábban felvett összes hitelt, amibe kis híján bele is döglött a nép. Ennek meg te olvassál utána. Szerinted mért állították a fal elé?! MERT AZ EGÉSZ ORSZÁG NYOMORGOTT! És nézd meg most, hogy mennyivel is járnak előttünk gazdasági fejlődés tekintetében, köszönhetően az okosan felhasznált hiteleknek és az EU-s pénzeknek.

A többinek meg majd fuss neki még egyszer, ha kijózanodtál, mert ekkora zagyvaságot még az életben nem olvastam. Talán akkor majd tényeket is fel tudsz sorakoztatni nem csak zagyvaságokat holmi "dogmákról" meg "leadókról". Uniós fizetésekről és az euró országonkénti árfolyamáról pedig szó sem volt! Szóval majd akkor írj ha józan leszel, idiótákkal még csak csak, de részegekkel soha nem állok le vitatkozni. Jó éjszakát!
Ördögvadász
Mennyi lóvét pumpált az IMF Ukrajnába, vagy Görögországba.
Ennek ellenére nem sok a látszat. Az oroszokat és másokat meg szankcionál.
Kérdés: épít, vagy romból az IMF?
Perwool
@nemfideszes: Az IMF hitelt lecserélték!
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/eloredolgozott_az_akk_a_dollarkotveny-kibocsatassal.196712.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201512

index.hu/gazdasag/2013/02/12/dollarkotveny_3_25_milliardot_adtunk_el/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201512

Gyurcsány elég szar gazdaságpolitikát csinált. Ugyan úgy mint Orbán most.De Gyurcsányék idejében, ilyen veszély fel sem merült. És nem azért, mert ők makulátlanok voltak.
Hanem mert nem emelték nyílt szintre a lopást, korrupciót, ahogy most a Fidesz KFT. teszi.
papa.49
Hiába rugóztok rajta jobberek, ezt akkor is a fütyisz kontárjai baszták el teljesen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.