Elfogtak két ceredi férfit a rendőrök csütörtökön, az apánál és fiánál engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket találtak – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a salgótarjáni rendőrkapitányság munkatársainak felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el a két ceredi férfit.

A szóvivő hozzátette, a rendőrök az 54 éves és a 28 éves férfi ceredi lakóhelyén, valamint a tartózkodási helyükön, így összesen négy ingatlanban tartottak házkutatást.

A családi házak szobáiból, valamint a pincéből összesen 14 puskát, 4 maroklőfegyvert és 1768 különböző kaliberű lőszert foglaltak le. T. Gyula és fia, T. Péter a fegyvereket és a lőszereket engedély nélkül tartották maguknál.

A két férfit őrizetbe vették, ellenük lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett miatt indítottak eljárást.

Mint ismert: szerda reggel gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A rendőrök házkutatás miatt mentek ki a bőnyi házhoz, mert fegyvereket sejtettek a lakónál.

Most Ceredre már nem rendőrök mentek, hanem a TEK-esek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Én úgy gondolom, mivel Pintér Sándor felel egy személyben a belügyért, így ő a tegnapi rossz döntésért egy személyben a felelős! Nem a legutolsó láncszem tehet erről a tragédiáról! Megfelelő tudású emberek kellenének az ágazatok élére mindenhol! Hány magyar embernek kell még meghalni a szakszerűtlen irányítások miatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Egy öröm, egy boldogság a szakszerű intézkedés. Kár, hogy Pálvölgyi őrnagy ettől már nem támad fel...
quadrocopter
@Cicamama55: Majd tizenharmadik kis objektumőr viszi el a balhét, ahogy az Koszisztánban megszokott!
Azt kellene vizsgálni, ki volt az barom, aki utastást adott a fegyverrejtegetős szaros náci megkutatására a rendőröknek!
Donáld Tramp
@Cicamama55: @quadrocopter: Gondolom megyei szinten,
a Megyei Rendőrfőkapitány felel egy ilyen akcióért. Azt sem értem miért egy őrnagy megy másodmagával ehhez a házkutatáshoz..
Félek, ez a ki-ha én nem.. A rendőrség és a TEK közötti kommunikáció hiánya / majd mi megoldjuk / vezetett ide..
Köcsög Pintérnek már rég Kö.él járna
justhpeter
A belügyminiszter felelőssége védhetetlen. Sem ő, sem az országos rendőrfőkapitány nem fog lemondani. Ez nem az az ország.
Jozefina
A feltételezett kőrúti robbantóhoz harci járművekkel, több rendőrségi autóval szinte egy fél hadseregnyi balfácán ki tudott vonulni??? (igaz az még az elbukott orbánféle népszavazást megelőzően volt) Itt évek óta tudják, hogy fegyverek vannak, ismerik az elkövetőt, vajon miért pár készenlétist küldtek oda??? Gyalázatos!! És nincs mersze felelősséget vállalni és lemondani sem a belügyminiszternek, sem a rendő főkapitánynak, sem a himi-humi tek vezérnek, de legfőképp simicska "gecijének"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.