Németh Szilárd, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke arra szólította fel csütörtökön az MSZP-t, a DK-t és a Jobbikot, hogy fejezze be a terrorelhárítók munkájának akadályozását.

A politikus, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a közleményében azt írta: az MSZP, a DK és a Jobbik évek óta folyamatosan és indokolatlanul támadja a Terrorelhárítási Központot (TEK). Nincs olyan költségvetési tárgyalás, ahol elsőként ne a TEK-nél akarnának forrást csökkenteni – jelezte.

Szerinte az ellenzéki pártok mindent megtesznek a szervezet ellehetetlenítéséért, "össze-vissza hazudoznak a működéséről", megszüntetéssel, elszámoltatással fenyegetik a TEK-et. Ezzel teljesen elbizonytalanítják "Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát", akadályozzák a magyar emberek biztonsága érdekében végzett munkájukat – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások azt bizonyítják – folytatta –, hogy "elengedhetetlen szükségünk van a magas színvonalon képzett terrorelhárítási szakemberekre".

Európa és Magyarország biztonságát ma az illegális migráció, a vele "kéz a kézben járó" terrorizmus és az ennek következtében megerősödő szélsőséges, militáns szervezetek veszélyeztetik. "Fel kell tennünk a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy az illegális bevándorlók pártján álló baloldalnak és a szélsőjobbal összekacsintó Jobbiknak közös érdeke a hazai terrorelhárítás akadályozása?" – írta a fideszes politikus.

Közleményét azzal zárta, hogy a magyarok Európa egyik legbiztonságosabb országában élhetnek, köszönhetően többek között a TEK munkájának. "Nemzeti érdekünk, hogy ez a jövőben is így maradhasson. Éppen ezért nem pártpolitikai acsarkodásra, marakodásra, hanem összefogásra és a terrorelhárítók megerősítésére, munkájuk megbecsülésére van szükség" – írta.

A bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban tartott szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta: a TEK nem alkalmas feladata ellátására.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ekkora Fidesz fölénynél nem lehet érdemben támadni az ellenzéknek senkit, mivel a kormánypárt azt tesz amit akar. Ez a duma a szokásos karaktergyilkosság része amely ki van osztva névre szólóan és ma Német Szilárd volt a soros. Az ország pedig biztonságosnak mondható ami nem a TEK-nek köszönhető. Az ok, hogy olyan kicsik vagyunk (területben és politikai súlyunkat nézve egyaránt), hogy a terroristák egy része azt se tudja hogy létezünk. Országon belül viszont már a biztonság nem ilyen egyértelmű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Szilárd! Ne szólja meg,mert akkor csak hülyeség jön ki a szádon! Mindenki röhög rajtad, rólad meg csak úgy sugárzik az értelem! Rád kell csak nézni!
evacica
@solidedge: Főleg akkor, ha a Miniszterelnök veje terrorista támogatókkal üzletel!
Nessy
ha valamit elszabnak, nem műkszik, akkor jön az "ellenzék"-re mutogatás!
Uraim! Az "emúttnyócévből" már hat az önöké!
Klassz "mesterlövész" lehet, aki egy felszólalástól már" ide néz, és oda lő!"
Jozefina
Mi szükség a TEK-re azon kívül, hogy orbánt védik!!!??? Semmi az ég világon!!!
human
Van pofa rendesen egy robbantás, egy szélső jobboldali rendőrgyilkosság, 200 ezernyi sim kártyás történet után a TEK teljesítményét dicsőíteni.
nezelodo
Én meg már a Rezsiszilárd előadása alapján azt hittem, hogy valamelyik "libsibolsi" eléfeküdt a BTR-nek. Szerencsére nem, de egy kis rezsicsökkentés elkelne a személyi testőröknél is. Kevesebb luxusterepjáró törés, kevesebb csíkosnadrág stb. Ettől még leshetnék melyik nagyasszony akar felülni egy nyugatra tartó repülőjáratra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.