Rogán Antal a Bloombergnek adott interjújában 40%-os bérnövekedésről beszélt, amit a kormány kedvenc gazdaságkutatói gyorsan meg is erősítettek a Magyar Időknek.

Reális, hogy 5 éven belül akár 30-40 százalékkal megugorjanak a reálbérek Magyarországon – mondta a Magyar Idők kérdésére György László, a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető közgazdásza egy interjúra reagálva, amit a Portfólió.hu beszámolója szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője adott a Bloombergnek.

Ez a bérnövekedés a közgazdász szerint már megteremtene egy olyan helyzetet, hogy a kelet-európai, köztük a magyar munkavállalók inkább itthon maradnának, s nem Nyugat-Európában vállalnának munkát.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
40% bérnövekedés?
Istenem hó él ez az Arogán?
Tepertős zacskóban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Ezt akár kupakos Kósa Lala is mondhatta volna!
namihami
@kulabombaafityiszre: De ha megnézed, akkor mostanra már nem nagyon engedik papír és mikrofon közelébe. Akkor valahogy eleresztették a láncról és azonnal beleharapott a Gazdi kezébe. Szerintem azóta csak a fizetéséért engedik be a hivatalba, bár lehet, hogy azt is inkább kiküldik neki postán.
Marhára feltette rá a szájzárat a Fidesz, mert akkor nagyot harapott a sz@rba és ezáltal a fiúk is belekóstoltak. Igaz, van ott még hülye, ahol ez volt, mint a fenti tény is deklarálja.
kissé felnőttem
Aztán jó lenne tán termelő munkát is végezni, vagy legalább ébredezni. annó az aranytartalék volt a fedezet,az átkosnak nevezettben meg a munka. Most kinyillott a nyomda .Mindenki milliomos, milliárdos. Csányival az élen. Minek akkor a 40 % ha fedezet sehol semmi. Autóösszeszerelésből nemzeti jövedelem? Jó jó és akkor ki és mikor szedi le az almát, meggyet szőlőt szilvát? Ki fog szántani az egy családos gazda-g? erre befizetek
simmering73
5 éven belül nagyobb esélye van annak, hogy ti rács mögött legyetek, mint a 30-40 százalékos béremelésnek.
kukac50
Nem lesz itt 40%-os fizetés emelés esetleg Rogánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.