Rogán Antal a Bloombergnek adott interjújában 40%-os bérnövekedésről beszélt, amit a kormány kedvenc gazdaságkutatói gyorsan meg is erősítettek a Magyar Időknek.

Reális, hogy 5 éven belül akár 30-40 százalékkal megugorjanak a reálbérek Magyarországon – mondta a Magyar Idők kérdésére György László, a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető közgazdásza egy interjúra reagálva, amit a Portfólió.hu beszámolója szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője adott a Bloombergnek.

Ez a bérnövekedés a közgazdász szerint már megteremtene egy olyan helyzetet, hogy a kelet-európai, köztük a magyar munkavállalók inkább itthon maradnának, s nem Nyugat-Európában vállalnának munkát.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
40% bérnövekedés?
Istenem hó él ez az Arogán?
Tepertős zacskóban?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@Nessy: "Megugratják" ugyanannyival az inflációt is, 'oszt jónapot...
magyarbakancs
40% bérnövekedés?
Istenem hó él ez az Arogán?
Tepertős zacskóban?
Sziszifusz
A 2018-as választás megnyeréséért, a lehetetlent is megígérik. Miután ismét övék a hatalom, akkor már nem lesz szó a 30-40 százalékos bérnövekedésről.
Hazudnak, cigánykodnak ez világosan látható.
Zeta
Orbán:merjünk nagyot álmodni.
Hogy milyen lesz az ébredés,mint Szibéria, hideg és könyörtelen
Zeta
Másik lehetőség,nem tudják eladni a lapot.
justhpeter
Közeledik a választás. Érthető a hamis ígérgetés, a valósághoz semmi köze előrejelzések megjelenése.
Hellcat
Mindenki nyugodjon le a picsába...
1) Ez csak a kampány 2018 előtt
2) Csak a saját bérükre gondolt.
Here Potter
De minek a 40%-os emelés? Kósa Lali pár napja azt mondta KÉPTELENSÉG, hogy a magasabb bérek miatt mennek el az emberek külföldre. Jó hogy azt nem mondják, hogy azért emelünk, hogy az osztrák-német- brit- munkavállalók idejöjjenek.
emerencia
@Here Potter: Mindig figyelem, hogy hátha meglátok hosszú, tömött sorokban brit, német, svéd, stb. fiatalokat a szemben lévő étterem előtt sorba állni és munkára jelentkezni...
kisrigó
Úgy látszik él a mondás, hogy " nem vagyok olyan szegény, hogy ígérni ne tudjak!" Abban bízik, hogy elfelejtik az emberek, vagy csak a 40% jut el a tudatukig, hogy nem lesz belöle semmi, hát így jártak! Pedig, ha meggondolom, a 40% brutális emelésnek látszik. Mellesleg az sem mindegy, hogy minek a negyven százalékáról beszélünk hazugovics elvtárs!
Nessy
Ahogy a mesében mondják: Aki eztet lehiszi, szamarabb a lónál!
human
Miért pont 40. Miért nem 80%? Sőt akármennyi. Mindenkinek egy jachtot az Adriára!
namihami
Azt, hogy a Tóni hülye, azt tudtuk. Azt, hogy a Századvég mindenre kontráz, amit a gazdái parancsolnak neki, azt is.
De hogy azért a pénzért, igaz-jó sok-na azért ez a Századvéges garnitúra az anyját is hajlandó lenne megb..ni. Ez azért már bír némi új hírértékkel.
Egy magára és a szakmai tekintélyére valamit is adó ""hozzáértő"" testület hogy a jó büdös francba képes egy ilyen közgazdasági nonszenszhez a nevét és az eddig még el nem játszott (igaz, az se sok már) jóhírét adni? Úgy járnak, mint a Matolcsy ""Rómeó"" (kölcsönöztem a kifejezést-de nagyon tetszik), akin egy komoly közgazdász-grémium már röhögni se tud.
Mondjuk a bejelentés és a cikk megírásának megrendelője (Magyar Idők) azért nagyban magyarázza a tényt.
quadrocopter
Egy határozott Rogán-Kopteres-parasztos kijelentést nagyon hiányolok, mégpedig azt, hogy 2100-ra tuti, hogy felépül a magyar illiberális kommunizmus, a jelenlegi politikai elit és csicskásai fizikaimunkát fognak végezni a stadionok veteményeseiben, a keményen dolgozó kisemberek pedig Földközi-tengeri utakat tesznek a Mészáros yachton!
szép új világ
Ezt akár kupakos Kósa Lala is mondhatta volna!
namihami
@kulabombaafityiszre: De ha megnézed, akkor mostanra már nem nagyon engedik papír és mikrofon közelébe. Akkor valahogy eleresztették a láncról és azonnal beleharapott a Gazdi kezébe. Szerintem azóta csak a fizetéséért engedik be a hivatalba, bár lehet, hogy azt is inkább kiküldik neki postán.
Marhára feltette rá a szájzárat a Fidesz, mert akkor nagyot harapott a sz@rba és ezáltal a fiúk is belekóstoltak. Igaz, van ott még hülye, ahol ez volt, mint a fenti tény is deklarálja.
kissé felnőttem
Aztán jó lenne tán termelő munkát is végezni, vagy legalább ébredezni. annó az aranytartalék volt a fedezet,az átkosnak nevezettben meg a munka. Most kinyillott a nyomda .Mindenki milliomos, milliárdos. Csányival az élen. Minek akkor a 40 % ha fedezet sehol semmi. Autóösszeszerelésből nemzeti jövedelem? Jó jó és akkor ki és mikor szedi le az almát, meggyet szőlőt szilvát? Ki fog szántani az egy családos gazda-g? erre befizetek
simmering73
5 éven belül nagyobb esélye van annak, hogy ti rács mögött legyetek, mint a 30-40 százalékos béremelésnek.
kukac50
Nem lesz itt 40%-os fizetés emelés esetleg Rogánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.