Az orosz Metrovagonmas szerint a 3-as metró felújításra küldött szerelvényeiben kevés az újrahasznosítható anyag, az elemek 70 százalékát cserélni kell.

Daria Marku, a cég külföldi kapcsolatokért felelős vezetője azt mondta, más méretűek a metróajtók, megváltozott a tető is, ezért csak a kasztni kisebb részét tudják használni a felújítás során. Elsőként a legrégebbi kocsikat hozták vissza, mert azokat, megfogalmazása szerint, "csak egy kis festék tartja össze", ezért a kocsiszekrények legnagyobb részét cserélni kellett.

"Csak a festék tartotta össze a metrókocsikat"

fotó: Tenytar.hu

A cég gyártási kapacitása évente négyszáz kocsi; a magyar megrendelés 222 kocsira szól, ám a szerződés szerint Budapestre csak 2018-ban szállítják le az utolsó darabokat, mivel a BKV kikötötte, a budapesti flottából ötnél több szerelvény nem hiányozhat.

A Metrovagonmas becslése szerint a prototípus-szerelvény január második felében szerezheti meg a magyar hatóságoktól a típusengedélyt, és az első szerelvény január végén forgalomba állhat. Ezt követően havonta legalább kettő érkezik majd Budapestre.

A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. Az orosz cég 219,1 millió euróért (mintegy 68 milliárd forint) végzi el a 37 – egyenként hat kocsiból álló – szerelvény felújítását 33 hónap alatt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze...az EU-ból meg feleannyiért vehetünk
vadiúj metroszerelvényeket, garanciával ja persze
az nem CCCP...Köszi külügy, köszi seszták g...i !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Az izgalmas lesz, amikor a "felújított" kocsi elindul a lerobbant pályán!
wagabund
mondhat ez a kapcsolati felelős bármit is, szidhatja a saját hazája termékét, amikor a hármas mertó bedübörög bármelyik állomásra, az egy élmény. Aztán az utasok unott arccal beszállnak, és a szerelvény mint a tornádó elrobog a másik állomásig...nincs azzal semmi baj...a karbantartók teszik a dolgukat..

amikor a Kálvin téren átszállok a négyesről a hármasra, nem tagadom észrevenni a különbséget...
az utasok arcán nem látom a rémületet, a hisztit...megy mindenki a dolgára.

különben is...engem kivéve mindenki a telefonját basztassa...
Tavryni őrnagy
Gondolom Héra vagy Dulux, ehhez minőség kell. (festék)
Desischado
Gondolom, azért ez, mert ebből lehet nagyot lopni.
Yoda69
Remelem akkor most dupla adag festeket visznek fel a ruszkik, hogy tovabb tartson.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.