A jövő héten ismét kezdeményezi a Jobbik, hogy a büntető törvénykönyv módosításával teremtsék meg a kémiai kasztráció lehetőségét a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elkövetői esetében – közölte Dúró Dóra, a párt frakcióvezető-helyettese szombaton újságírók előtt Budapesten.

Elmondása szerint azt szeretnék elérni, hogy az ilyen cselekményekben először elmarasztaltak önkéntesen vethessék alá magukat az eljárásnak, a visszaesők számára pedig tegyék azt kötelezővé.

A politikus hangsúlyozta, hogy az ilyen cselekmények esetében nagyon magas a visszaesők aránya.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rutymorgó
Az összes jobbikost kasztrálni kellene. Szégyen hogy ilyen párt létezhet ebben az országban..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rutymorgó
Az összes jobbikost kasztrálni kellene. Szégyen hogy ilyen párt létezhet ebben az országban..
1magyar
Csak támogatni tudom az ötletüket!!Rajtam múlna már egy sem élne közülük. Ezek nem emberek.Olyan mint a vetemény között a gaz.
nevemnick
Nu, majd most hogy az álruhás Igazságos Gábor bejárja az országot és összenépszámlálja a kasztrálásra váró pacienseket.
Csak épségben térjen haza...

:D
Szókrakész
Ez olyan nácis cukiság!!!
Vona biztos, hogy sikert fog elérni vele.
Csak nehogy eljöjjenek a valós náci idők, ahol a ratyikat begyűjtik és mehetnek...
Akkor Vona is az utaslistán, a vonaton, lesz.
kkalman
Úgy látom, nem véletlen nem tartom kormányzásra alkalmasnak ezt a fidesz öccse pártot. Hitler biztos örül a túlvilágon, hogy ilyen utódai vannak.
nemkati
1. a visszaesőket kötelezően kasztrálják
2. első esetben önként vállalják. Ha nem vállalják önként, akkor automatikusan életbe lép az 1. pont.

Így értették?
wpym
Ha a ciganyok eseteben 30 evvel korabban kotelezoen bevezetik, akkor jobban allna az orszag mint jelenleg.
eugen4402
Rohadt egy csapdahelyzet ez... Ha ellentmondasz a Duró-indítványnak, akkor simán bűnpártoló leszel, mert a pedofil állatok érdekeit véded. Ha egyetértesz Duróval, akkor szembekerülsz a civilizált világ jogrendjével, és vagy harminc nemzetközi szerződéssel. És van még egy kis probléma: kémiai szerekkel meg lehet gátolni a spermatogenezist, de - állítólag - a vágy ettől függetlenül feltámadhat, és a véráramlás is biztosíthatja a rendszer "bevethetőségét", tehát a bűnismétlés lehetőségét nem zárja ki az injekció.
nemkati
Akkor már vezessük be azt is, hogy a tolvajoknak vágják le a kezét. Na de hányat? Ha minden lopás egy kéz, akkor pl a Parlamentbe csupa mínusz párezer kezű járna be.
papa.49
@nemkati: Ha elfogy a kéz utána jöhet a láb, akkor a parlamentnek nevezett birkahodály csupa elektromos tolószékkel közlekedővel lenne tele, viszont egy előnye lenne, nem lehetne arra hivatkozni ,,rossz gombot nyomtam meg véletlenül,, mivel keze lába nincs a bemondás alapján tudnának csak szavazni, azt meg mindenki hallhatja...
eugen4402
@papa.49: Nem lenne semmi baj azzal a gombnyomogatással, nem kellenek ahhoz végtagok. Emlékezzél Pinocchio-ra..! 40 - 50 centis orruk lenne a T. honatyáknak, vígan nyomkodnák azt a gombot, amelyik jobban jövedelmez...
papa.49
@eugen4402: Na de a kezek lábak elfogyása után jöhetnek a fülek, orrok, szemek, meg egyebek!!!
nemkati
@Horizont: Szerinted tömegesen jelentkeznének önként???
papa.49
@Horizont: Sehogy az Uniós jog szerint nem lehet bevezetni, mert az egészséges fizikai léthez még az ilyen ,,hulladékoknak,, joguk van!!!
Viszont el kellene örökre szeparálni a társadalomtól az ilyeneket!!!
kiscsillag66
Képzeljétek el, mi lenne, ha ezek egyszer kormányra kerülnének. Én felháborodok az ötleten.
eugen4402
@papa.49: Emlékszel a hülye régi viccre, amikor a kezetlen-lábatlan hadirokkant jelentkezik a társkeresőn a hirdetésre, és a csaj megdöbbenve rácsodálkozik, hogy mégis hogyan mert jelentkezni...Szegény nyomorék meg elmosolyodik, és visszakérdez: Mit gondol kisasszony, mivel nyomtam meg a csengőgombját?
eszegfu
Ez is nehéz kérdés! Eddig nem tudtak olyan "kemény" törvényt hozni, amely megakadályozta volna a büncselekmények elkövetését. M.o-n a XI. században egy tyuk értékét meghaladó lopás miatt halálbüntetés járt a "gazdagabbaknak", a szegényeket csak a 2. lopás után végezték ki. A gyermekek ellen elkövetett szexuális cselekmény nagyon NAGY BÜN -- annak ellenére, hogy szerintem ez betegség, egy aberráció... én mindenképen a megelőző, esetleg gyógyitó oldaláról közeliteném meg, mint törvényileg. Pl. mint az AID-s betegeknél, nyilván kellene őket tartani és ha lehet valamilyen módon kezelni... bár nem tudom, hogy ezekre a természetükből adódó "kényszercselekvéses" emberekre mi hatna?! De gondolom meg lehetne találni a módszer, ahogy pl. a depresszióra is, melyet az illető nem tud az akaratával befolyásolni. Szerintem a Jobbik törvényjavaslata akkor sem jó, ha -- ahogy @eugen4402: kifejtette -- ennél fogva "bünpártoló"-vá válnék... pedig én csak ezzel a "büntetéssel" nem értek egyet.
papa.49
@eugen4402: Így, hogy most írtad könnyesre röhögtem magam, kösz)))))))
human
És a cigány nők sterilizálása. Ez még egy jó választási program.
moiszikf
A pedofília nem gyógyítható, nem múlik el a börtöntől és nem lehet leszokni róla. A pedofil, haláláig pedofil marad, minden körülmények között.
Ennek tükrében - a fikázáson kívül - van valakinek jobb ötlete?
Cefi
Ahhoz képest, hogy például a romákkal kapcsolatban is felmerült már hasonló nemes ötlet szűkebb, hanyatló kontinensünkön is, a pedofil bűncselekmények elkövetőivel szembeni kémiai kasztráció jobbikos gondolata határozottan előremutatónak számít.

Akkor is, ha a cukisodni akaró szélsőjobboldali párt már 2010-ben is megpróbálkozott úgy módosítani a Büntető törvénykönyvet, hogy annak intézkedései közé vegyék fel a szexuális bűnelkövetők gyógykezelését is: megítélésük szerint a törvények nem biztosítanak védelmet a bűncselekmények elkövetőivel szemben, azaz nem zárják ki hatékonyan a bűnismétlést. Valóban,

Nos, mivel a Jobbik eddig még nem járt sikerrel ezen a téren, és mert Vona Gábor magánéletének keresztül-kasul hurcolászása a kormánypárti médiában nem feltétlenül hoz nem remélt új szavazókat a pártnak, ezt a kártyát dobta be újra tegnapi sajtótájékoztatóján Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes. A Jobbikból kiutált Novák Előd felesége szerint azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek ellen irányuló szexuális bűncselekmények visszaeső elkövetői számára kötelező legyen az eljárás.

Kivételesen szeretném javasolni magunknak, hogy ameddig a katolikus püspöki kar (most így kisbetűvel) meg a KDNP is álláspontra helyezkedik ezzel kapcsolatban, próbáljunk meg érdemi és lehetőleg racionális alapon elgondolkodni azon, hogy mivel állunk szemben. Mert abban biztosan első ránézésre is egyetérthetünk, hogy az óraátállítás életbevágóságánál pöttyet fontosabb problémáról van szó.

Szerencsére egészen jó írások állnak rendelkezésre erről a sokkal inkább orvosi beavatkozásnak, mint a szó szoros értelemében vett büntetésnek tekinthető eljárásról. Amennyiben arról van szó, hogy a szexuális bűncselekmény elkövetőjét gyógyszeres hormonkezelésnek vetik alá, amelynek során tesztoszteronszint-csökkentő hormonokat adnak be neki, amitől megcsappan a szexuális vágya és a termékenysége is. Ha csak a bicskei esetre asszociálunk, ahol a gyermekotthon igazgatója éveken keresztül következmények nélkül...
Peller Anikó
@moiszikf: most olvastam egy vadonatúj mongol cianidos mód szerről amivel a mongolidiótákat is kezelik sikerrel, a pedofilek a gyermekekről 100 %-os hatékonysággal leszoknak és a visszaesés kizárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.