Autóbalesetben meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere.

Az RTL Híradója úgy tudja, hogy kocsijával egy részeg, kivilágítatlan biciklist akart kikerülni szombat este, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Kirepült a kocsiból, és már nem tudták megmenteni az életét.

A biciklis megállás nélkül tovább ment. A férfi nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta: egy csörrenést hallott, de nem foglalkozott vele. Volt nála fényvisszaverő mellény, de nem vette fel. 

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
remélem nem lesz ezentúl egy nyugodt perce sem az alkesznek...az elhunyt rokonai erről gondoskodnak?

részeg, kivilágítatlan, sárga mellény nélkül... természetesen kacsázva...ennyiért bár illene adni néhány évet, persze böriben...de addig is minden percben szólni neki...hogy vigyázzon...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
remélem nem lesz ezentúl egy nyugodt perce sem az alkesznek...az elhunyt rokonai erről gondoskodnak?

részeg, kivilágítatlan, sárga mellény nélkül... természetesen kacsázva...ennyiért bár illene adni néhány évet, persze böriben...de addig is minden percben szólni neki...hogy vigyázzon...
sentinel216
Részvétem a polgármester úr családjának.
micfild
@Horizont: szerintem a részegek szerencséje miatt max néhány bordája törik, ha ráesik a szélvédőre.
egyet sosem fogok megérteni.. miért nem bünteti senki a biciklistákat... ha részegek, ha nem viselnek mellényt, ha főútvonalon támolyognak... stb.
papa.49
Részvétem de a polgármester is elkövette azt a hibát, hogy nem volt bekötve, ezért repült ki a szélvédőn,,,,
Nyugodjék békében.
vadsanca
"

Az RTL Híradója úgy tudja, hogy kocsijával egy részeg, kivilágítatlan biciklist akart kikerülni szombat este, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Kirepült a kocsiból, és már nem tudták megmenteni az életét."
Ezt nem értem! Miért a biciklis a hibás a tragédiáért? A szembejövő autó nem volt kivilágítva?
Mindenesetre elítélem a kerékpárost és a kerékpáros közlekedés feltételeit kitaláló személyeket,-főleg az alkohol fogyasztással kapcsolatban-, ill. a rendőrséget, hogy nem igazán foglalkoznak a kerékpárosokkal. De a gyalogosokkal sem, közlekedés-biztonsági szempontból.
Végezetül, nyugodjon békében a volt polgármester úr!
bencemacska
Tudtommal kerékpározni részegen is szabad az új szabályok szerint.
Szerintem nagyon veszélyesek a járdákon is.
Részvétem a polgármester úr családjának:
kamazuka
@wagabund: A hazai jog útvesztői kifűrkészhetetlenek!
wpym
Sajnos orszagszerte altalanos gond, mint a tiltott helyen torteno dohanyzas vagy a poraz es szajkosar nelkuli kutyasetaltatas kozteruleten. Mindegyiknek ugyanaz az oka:

A nemtorodomseg, a szabalyok egyeni erdekek miatti felulirasa. Ezen a mordori Magyarorszagon csak durva szabalyozassal lehetne segiteni. Elso korben figyelem felhivas 3 honapig, a nyomtatott es elektronikus sajtoban, tv-ben, ahol fel kellene hivni a figyelmet a durva buntetesekre, illetve arra, hogy minden alkalommal duplazodik a birsag.
Ezutan indulhat elesben; pl. a helyi ebrendelet be nem tartasa miatt a gyokeret azonnal megkinalni egy 300 ezres csekkel. Legkozelebb ugyanez a figura 600 ezres csekket kap es igy tovabb. Ha nem tarja be a szabalyokat hamarosan mindene ramegy a bagora, a kutyara, a szabalytalan bringazasra, az autos szabalytalankodasra.
A gazdagok eseteben vagyoni alapu birsagot kellene bevezetni, melyet termeszetesen kombinalni kellene a dupla buntetes elvevel.
50 millio ft vagyon felett a minimum buntetes az osszvagyon 30%-a. 10 mrd-os vagyon eseteben azonnal fizet az allamkasszaba minimum 3 mrd-ot. Ha nincs szerencseje, 5-ot es legkozelebb ennek a duplaja lesz.

Aki nem tud vagy nem akar fizetni, azoknak adosok bortonenek nevezett lagerek lennenek letrehozni, ahol a koztorvenyes bunozokkel lennenek osszezarva. Amennyiben valaki kifizeti a birsagot, akkor szabadul.
magyarbakancs
A sok szambázó biciglis ami falun,városon közlekedik az maga rém álom.
Kéthete ahol élek megyünk a fiammal kocsival felszáll a biciklire az asszony alig tud el indulni le lasit és akkorát taknyolt ,hogy földrengésnek éreztem.
Elütünk úgy 7-8 méterre.
Kiszállok a kocsiból üvölt éltört a keze.Hívom a mentőket
Mondanom se kell ,hogy mozgás szervi gonddal küszködik.
Mért ül fel valaki biciklire ha nem tud vele közlekedni.
A részegen mellény nélkül ez megy falun.
wagabund
ahol én lakom, ott egymásra licitálnak a kutyasétáltatók...ki is a menőbb...természetesen nyakörv, szájkosár, póráz nélkül...
napjában egyszer sétáltat a gazdi egy óriási lóbaszó méretű kutyát, mely akkorát szarik ahol rájön, hogy az emberek kalaplvéve köszönnek a rakásnak..
a többi szintén...
a legjobb, amikor azt mondja a gazdi a sikoltozó kisgyerek anyjának, hogy nem lesz semmi baj, ha megharapja a gyereket a kutyuska, mert oltva van...két iplomával...na?
magyarbakancs
@wagabund: Gazdit kellene meg büntetni vastagon.
Rottweiler kutyám volt szájkosár és póráz nélkül el se mertem vele indulni sétálni.
Pomázról el engedve is a szájkosár rajta maradt.
Ha oda csinált az útra kis lapát zacskó és takarítás.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:07 Engem 2x buktattak meg a vizsgán kerékpáros miatt... nem voltak ittasak, csak idősek és nem volt annyi erő a lábukban, hogy simán tekerjék a pedált, hanem az egészet "testsuly áthelyezéssel" oldották meg, igy az imbolygó mozgásuk elbizonytalanitott engem is. A mi településünkön egyre több az elektromos bicikli... hát nem tudom melyik a rosszabb?! Általában az idősebbeknek van és mivel az "erő" is velük van, egyre bátrabbak és egyre "félelmetesebbek"...tartok is tőlük rendesen!:))
desert
@vadsanca: A kivilágítatlan, részeg (valószínüleg az út közepén kacsázó) biciklist ha féktávon belül veszed észre, akkor 2 választási lehetőséged van: a, elütöd, amiért jó eséllyel börtönbe kerülsz, hiába szegett meg legalább 2 KRESZ szabályt, b, félrerántod a kormányt, hogy kikerüldd, ilyenkor ha jönnek szembe is akkor sajnos többnyire ez a vége, ami történt. Pár éve, elém fényes nappal a háromszögtől vágódott kb 15-20-as tempóval a biciklis, reflexből én is félrerántottam a kormányt, szerencsém volt, mert a szembejövőnek is jó volt a reflexe és megúsztuk (valszeg ott is vígan tovakerekezett volna a rohadék). Természetesen hibázott a polgármester is, hogy nem volt bekötve, a biciklisnek meg kötelessége lett volna megállni segítséget nyújtani, de mivel nem volt magánál ezért ezt is el fogják nézni neki.
Többek között ezért támogatom, hogy kötelező legyen a rendszám és a KRESZ vizsga a biciklikre is.
eszegfu
@wagabund: Teljesen egyetértünk! Én is sétálni vittem az unokáimat és láttam már messziről egy nagytestü kutyát rohangálni. Megálltunk, bevártuk hallótávolságra a gazdáját és köszöntve megkértem: legyen szives a kutyáját pórázra kötni, amig elhaladunk mellette. A gazda rögtön állitotta: nem kell félni, nem harap. Erre én még mindig türelmesen megkérdeztem: olyan nagy dolog teljesiteni a kérésemet, hiszen láthatja, félnek a gyerekek...nagy kegyeses megfogta a kutya nyakörvét (póráz nem volt nála!), de minden voltam, csak "szépkisasszony" nem... ő csak településünk egyik gazdag asszonya volt.
wagabund
Na igen...lassan beindul a kerékpáros megmentésére alakult bizottság működése...
-miért előzött?
-miért nem volt bekötve?
-mennyivel mehetett, hogy nem tudott viszafékezni?
-a kerékpáros nem is volt részeg, csak benézett a kocsmába, hogy ott van-e a zasszony.
-azért nem vette fel a mellényt, mert melege volt..
-amúgy a kerékpáros (is) becsületes, dolgos ember volt...most mi lesz a családjával?

Sajnálom az elhunytat, remélem elégtételt vesz a családja...
eszegfu
@desert: Láttam egy kisfilmet az ittas biciklistákról, még 2009-ben készült. Egy hölgy pont azt vetette fel, hogy a kerékpárosoknak nem kell vizsgázniuk KRESZ-ből, ezért nem is kérhetik tőlük számon, ha valamilyen közlekedési szabályt sértenek. Márpedig, ha résztvesznek a közlekedésben, akkor nekik is be kell tartaniuk a szabályokat...szerintem. Szóval nem lenne rossz a KRESZ vizsga!
vonotok
@eszegfu: Én 31 -évig oktattam a vezetést, de ha biciklis került elénk mindig azt kértem a tanulóimtól, hogy a biciklis fejét figyeljék, ha már elkezdi forgatni, lemaradni mögötte, mert teljesen kiszámíthatatlan. / Egyet sem ütöttünk el /
Kötelezővé tenném számukra is a KRESZ tudását / elmélet - gyakorlat / vizsgával együtt.
És erről kapjanak igazolványt, amit biciklizéskor maguknál kell tartaniuk.
És az oktatást már az általános iskolában elkel kezdeni.
eszegfu
@vonotok: Valóban az iskolában már el kellene kezdeni az oktatást... én emlékszem rá, hogy voltak u.n. közlekedési parkok és a gyerekeim óvodás koruk óta jártak oda csoportosan, időnként még közlekedési rendőr is volt "oktató" a tanpályán.
desert
@eszegfu: Bizony, hogy nem. Ha emberéletet veszélyeztet akkor nekem ne magyarázza meg senki, hogy van rá ésszerű magyarázat, hogy nekik miért nem kell. Itt jegyzem meg, hogy masszív tisztelettel adózom azon bicikliseknek, akik betartják a KRESZT, bár sajnos elenyésző számban találkozom ilyenekkel. Én autósként törekszem mindenáron betartani és mielőtt a torkomnak ugranának a biciklis aktivisták, igen az is rohadtul zavar, ha az autósok közlekednekk seggfej módjára. Egyébként a kisiskolásoknak is érdemes lenne bevezetni tantárgyként a KRESZT, legalább heti 1-2 órában. Nekünk anno tartottak órát alsós koromban (vagy 25 éve :) ) ilyen témában, meg kaptunk ilyen Tesz-Vesz Város inspirálta kis füzetkét.
Eriksson
Maga a kreszvizsga nem hülyeség, de ez önmagában nem fogja megakadályozni, hogy a bringások ittasan imbolyogjanak az autósokkal közös útszakaszokon.
qxy
Épp nézegettem a hozzá szólásokat " az a részeg állat" na tessék.
Másik verzió lehet hogy nem igaz, de volt rá eset a másik kormányban is meg az előzőben is.
Lényeg az hogy keresni kell egy balekot aki tök hülye, tök részeg, és azt sem tudja milyen nap van . Nem kár érte. mindent rá lehet kenni mert azt sem tudja hol volt az este.
és már ki is van találva hogy nem fog ez a faszi bele szólni hogy mi mennyit lopunk meg csalunk. Így kell ezt uraim A lényeg, el hitetni az emberekkel és lám, sikerült. Hamarosan el is ítéljük azt a szegény részeges pocegeret és azt sem tudja mi is történt vele hisz tök részeg volt és ha az ügyvéd és a jogász aztat mongya hogy eztet én tettem akkor biztos igazuk is van és sajnálom azt akit elütöttem. Ja vagy nem is én ütöttem el?? akkor nem értem de mindegy.
eszegfu
@desert: Nálunk a sarkon egy autós belelökött a vizes árokba egy biciklistát, mert az idős bácsinak fogalma sem volt a jobbkéz szabályról, igy azt sem tudta: hogy nem neki van előnye a bringájával. Az idősebbeket már nehezen tudnánk rávenni, de legalább a gyerekeinkre, unokáinkra vigyázzunk azzal, hogy oktatnák nekik a KRESZ-t.
Nagyon sajnálom a polgármester családját, őszinte részvétem...
eszegfu
@Eriksson: 11:22 Ez igaz! Mint ahogy ittasan autót sem szabad vezetni, mégis szép számmal megteszik. Szerintem azért nem kellett volna 2014-től "könnyiteni" a KRESZ szabályain azzal, hogy ittasan lehet kerékpározni, csak az a lényeg: az illető a bicikli biztonságos vezetésére alkalmas legyen...amit ugye ittasan meg tud magáról állapitani.
Eriksson
@eszegfu: Összetett dolog ez. Valóban elvárható lenne a józan "vezetés" a biciklisek részéről, másrészt fel kellene vetni az autósok felelősségét is. Mert némelyik autós beülvén járművébe elfelejti, hogy ő is szokott ittas kerékpáros lenni.
Mert ugye néhány sör, vagy bor után nem ülhet autóba, így hát elindul keróval a célja felé.
papa.49
@wagabund: Én nem akarom ,,megmenteni,, a kerékpárost, hibázott ráadásul nagyot az első hogy ittasan kerekezik, a második hogy meg se állt segíteni!!!
De azt ne mond, ha be van kötve a polgi akkor is meghal, akkor kinyílik a légzsák is, lehet hogy a lába törik de életbe marad!!!A két kocsi meg rendesen ,,le lett bontva,, azok se 50 km tempóval találkoztak!!!
wagabund
@papa.49: igen, mindenben igazad van.

...de éjjel, töksötétben, kivilágítatlanul, fényvisszaverő mellény nélkül, pocsolyarészegen kacsázva, megállás nélkül továbbkerekezve talán mégsem kellene hogy szabadlábon legyen...legalább három napra...
...most majd az jön, hogy az alkesz ügyvédje minden létező és nemlétező hibát ráhúz az elhunytra, miközben az alkeszt fényezi... (mertugye semmi nem bizonyítja, hogy ő volt a baleset okozója)...az ítélethirdetés után diadalittasan megy majd a kocsmába a felmentését ünnepelni...mindenki láthassa, van igasság!

fogadjunk.
micfild
@desert: nem kerülsz börtönbe... engem kamion szoritott le az útról... a részeg biciklist választottam. bezúzta a szélvédőt és eltörtek a bordái. bár a rendőr azt mondta a részegek szerencséje miatt nekem volt mázlim. szabálysértés lett a vége... -még csak bíróság sem. de a biciklist a főútvonalon való részegen közlekedésért szintén megbirságolták
papa.49
@nyanya001: Ebből is látszik a haziugovics ,,körültekintő szervezése,, minden attól függ mit álmodott az éjjel!!!
X-ray
Ha ÉN lennék a miniszterelnök, akkor ebben az országban nem lehetne alkoholt venni. Sem inni!
vadsanca
@desert: @desert: Csak az a baj, hogy a rendőrség nem akar, nem tud, vagy nem mer mit kezdeni a biciklisekkel. Tőlük nem sok mindent lehet bevasalni. Így valószínű nincs is sok értelme.
A biciklisnek "igaza" van!
De ha vesznie kell valaminek, v. valakinek, akkor inkább az ittas kerékpáros, -mert Ő egyedül van-, mint a szembe jövő autó amiben nem tudni hányan vannak.
Be kell vezetni a kerékpáros jogsit és a "0" toleranciát! A rendszámot inkább nem szorgalmaznám. Milyen dolog az, hogy eldöntheti, vezető képes-e vagy nem?
vadsanca
@X-ray: De remélem dohányt sem! Mert az is baleseti forrás. Amíg dohányzol az esetek többségében nem a vezetésre figyelsz, hanem arra, hogy hová esik a hamu. Emellet az egyik kezed foglalt. Eldobni nem mered, mert tűzveszélyes. Ha véletlen leesik az öltönynadrágodra egy parázs, vagy hamu, mindjárt azzal foglalkozol. Ez pont elég egy tragédia kimeneteléhez.
Magam részéről ezt is betiltanám vezetés közben.
kkalman
Nem tudom, mennyivel ment a két autó az országúton, mert a baleset két falu között történt, de a képek láttán, nem ötvennel, ahogy előttem írta már valaki, hanem annál többel. A polgármester két dologban hibázott. Az első, hogy valószínűleg nem volt bekötve. A második már talán nem ilyen egyértelmű, de nekem annak idején az oktatóm azt tanította, hogy ilyen esetben sohasem balra, a szembejövő sávjába rántjuk a kormányt, hanem jobbra. Igaz, ott az árok, a szántás, vagy a fa, de több az esély a túlélésre, mintha frontálisan ütközik az ember az esetleg szembejövővel.
Ettől függetlenül, semmi nem menti fel a biciklist a felelősség alól. A bűnlajstroma elég hosszú, hogy egy normális országban akár éveket üljön.
Ja, hogy nem normális országban élünk!? Ezért kap majd büntetésként egy szóbeli figyelmeztetést írásban, oszt jó napot. Továbbra is részegen fog csalingálni éjjel az országúton világítás és "kukás-mellény" nélkül.
wagabund
@nyanya001: ezt visszavonni? áááá... soha...az bukás lenne.

...amúgy milyen ország az, ahol lehet ittasan- (a galamblelkűek pityókásan, becsiccsentve, az Orbánhívők seggrészegen) -biciklizni?

hát kérem ilyen.
papa.49
@wagabund: Igazad van, beindult a ,,felmentő,, gépezet...
qxy
@vadsanca: @X-ray: Na várjunk már csak kérem. Ha rajtam múlna meg ha én lennék??? Ez kérem nem így van. Én sem vagyok vega , vagy valami ellenes, de azért nem csinálnák olyat hogy ezt nem lehetne enni meg azt nem lehetne enni. ez kérem nem úgy műxik. Ennyi erővel, be lehetne tíltni a zene hallgatást is mert ha nem teccik a zene el tekered, vagy csatornát váltasz és az is el veszi a figyelmed.
.- Nem engedném, hogy a nejed, a gyereked hozzád szóljon, mert az is el veszi a figyelmed.
Nem engedném,egyáltalán az lenne a szabályos, ha csak gy ember utazna egy autóba , egyedül. na meg igazolnia kell hogy nem álmos, nem fáradt, nem fáj semmije, Idegileg nincs fel baszva, A vezetési rutint a gyakorlatot igazolnia kell min. 5 évre vissza, Mert igenis sok az öt plusz kettes vezető aki biciklizik öt nap, két nap a hétvégén kocsiba űl és ő tud legjobban vezetni Már mint ő úgy tudja és el is hiszi.
Na kérem ez mind olyan tényező ami szintén balesetet okozhat akkor most mit is nem szabadna engedni??
Na most sokan le fognak cseszni gondolom. Amúgy nagyon sokat vezetek. kurva sokat. egy utam, 1200 Km. egy seggel nyomom le plusz a többi kis 5 , 600 Km . az apraja. Tudom hogy figyelni kell, vigyázni kell, fel venni a ritmust figyelni minden irányba nekem rosszabb is mert itt ha előzől, mondjuk 160 al, elő fordúl hogy most semmit nem látsz a tükőrbe de rád villan mert ő 260 al megy itt szabad. de van aki erre is rá villog.
Amúgy meg szerintem ki fog derülni hogy semmi köze erm volt a biciklisnek a polgár Jenő halálához. ( meg volt rendezve)
wagabund
@qxy: le a kalapot előtted...egyszer tettem meg a Budapest-Isztambul utat egy seggel, hát mit mondjak? embertpróbáló...
-Autópálya, egyedül a külső sávban, százas tempó...nézek ki a fejemből, egyszercsak egy hajókürt mellettem...majnem befigyelt a sportszelet...egy kamionos tolta neki ezerrel, és csak jelzett, hogy előz..a szívem majd megállt..

amúgy ott a pont.
desert
@micfild: Értem én, de miért van az, hogy neked, aki vétlen vagy mégiscsak a nyakadba sóznak egy szabálysértést? Elképesztő a hatóságok részrehajlása a gyalogosok és a biciklisek felé.
desert
@vadsanca: Majdnem teljesen egyetértek. Azért vagyok rendszám párti, mert így lehetne csak a kamerával rögzített eseteket (kereszteződéseknél és autóskamerák felvételei), illetve a cserbenhagyásokat (már ha valakinek van annyi lélekjelenléte, hogy felírja) utólérni. Ez így nem megoldás, hogy azt csinálnak, amit akarnak, a rendőr meg nem tud és nem is akar velük semmit kezdeni.
Fradigege
Kirepült a kocsiból? Be kellett volna kapcsolni a biztonsági övet. Na, mind1.
R.I.P.
micfild
@desert: mert megsérült az a marha.. mégis. de mondom.. őt is megbüntették.
vonotok
@eszegfu: Volt ! de benőtte a fű, mint az üresen álló laktanyákat.
glorianna
Biciklis felelőtlenből félelmetesen sok van. Ma délután 5 óra körül láttam gyalogosként: kisváros közepesen forgalmas keskeny, de nem egyirányú, némileg közvilágított utcájában az úttesten anyuka és tízévesforma gyereke biciklizik, a gyerek feles biciklin elöl, anyuka normál méretű bringán utána. Se kobak, se láthatósági mellény, se villogó/lámpa sehol, mindketten sötét ruhában. Nagyjából 2 méterről lehetett csak észrevenni őket.
picike1
ha meghal valaki az az égiek rendelése ...
vegyük végre tudomásul
a biciklis eszköz volt isten kezében
Nyugodjék békében !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.