Pár hete írt az Index egy szexuális molesztálási ügyről, melynek főszereplői egy pap és a gondjaira bízott fiatalok voltak. A hír bekerült az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye október 15-i körlevelébe is – nem is akárhogyan.

Míg az összes többi hír magyarul, a molesztáló (és egy másik) pap eltiltásáról szóló hír viszont már csak latinul került be a levélbe.

Latinul közli a kínos híreket a katolikus egyház

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez a monocikli mintha saját tevékenységi lajstromát sorolná...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Náluk ez a titkosítási forma járja, aki kíváncsi rá tanuljon meg latinul. Ha az egyházak is valós hatalmi tényezők lesznek, majd ők is száz évre lepöcsételik a titkaikat, mint a kormányunk.
RonaGyuri
Kár volt az index.hu korrekt címét átírni! Így azt a látszatot keltik, mintha a teljes katolikus egyházról lenne szó. Pedig egyértelműen a magyar katolikusokról van szó, akiknek nem ez az egyetlen téma, amiben nagyon eltér a vélekedésük Őszentsége nézeteitől és gyakorta még az iránymutatásaitól!
Bringás
Nem újdonság ez! Liberálisaink már továbbfejlesztették! Gyermek csíny- cigány fiatalok által elkövetett bűntény, mélyszegény- mély igénytelen, megélhetési bűnözés- cigányok lopkodásai, kényszer munka- közmunka segély helyett, eltérő kultúra- deviancia.

Nagyon jó tanítványok lettek!
Zeta
Az egyház és az ő kis titkai
Titkolják az együtt működésüket is a 40 es évektől ,a rendszerváltásig. Akkor is volt mit ,most is. A hívek meg ,hát azoknak mi közük van hozzá? Amúgy meg levannak @rva.
silber13
Ez a monocikli mintha saját tevékenységi lajstromát sorolná...
quadrocopter
Jobb húzás lett vollna, ha latinul, de kínai írásjelekkel közlik!
idppp
Az a baj, hogy ötletet adtak a kormánynak, és ezek után a rossz híreket latinul fogjuk hallani, olvasni a médiumokban! Bár lehet, hogy tévedek, mert 6 éve nincs rossz hír, mindent megmagyaráznak, meg annak az ellenkezőjét is, ahogy az érdekük diktálja!
namihami
Na ugye, hogy a latin nemhogy halott, de inkább nagyon is eleven, sőt fickós nyelv. A pap kolléga rá az élő példa.
vadsanca
Már a papok ismét cenzúráznak! Vissza a múltba! Ez volt 1000 évig. Írás-tudatlanság, nép-butítás, tizedek, stb, Ezért tarunk itt. "Köszönet" a katolikus egyháznak.
not me
Sátán ivadékai, még csak fel sem fogjátok, mi vár rátok.
Nagy Babilon, megvan?
Malomkő a nyakatokba!!!

Idézzem a bibliaverset a Jelenések könyvéből?
Meg sem érdemlitek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.